NYHETER

Planlegging av årests store matbegivenhet er godt i gang og vi kan glede dere med et spennende program. Dette er stedet å være for både små og store matentusiaster. Velkommen!

 

Nordisk mesterskap i Baking & Konditori

Årets store bakebegivenhet vil du finne på MATSTREIF!Møt Baker og Konditorlandslaget. Baker- og Konditorlandslaget er en samling av noen av bransjens beste bakere og konditorer. Alle på landslaget har krevende jobber som krever full innsats. Likevel trener de flere timer i uken for å bli enda bedre på det de allerede er veldig gode på. En gang i måneden møtes de for å lære av hverandre og perfeksjonere seg til konkurranser. 

Hva er det som driver dem? Først og fremst kjærligheten til det yrket de har valgt. Eller kanskje vi skulle kalle det lidenskapen. Gleden over å skape noe nytt, over hele tiden å være i utvikling og måle krefter med de beste. Her duger ingen snarveier, ingen lettvinte løsninger. Det handler om å strebe etter det perfekte – prøve nye oppskrifter, oppdage nye smaker. Og ikke minst – om å ha det veldig morsomt underveis! Bakerkonditori.no 

 

NM i Gardsost – handverksforedla mjølkeprodukt

For andre året på rad arrangerer Norsk Gardost sitt Norgesmesterskap i handverksforedla mjølkeprodukt på Matstreif. Alle mjølkeforedlere i Norge er invitert med, og kan delta med et eller flere produkter de har produsert selv, enten det er ost, smør, rømme eller iskrem. Selve NM-bedømmingen finner sted dagen før Matstreif, men premieutdelinga og annonseringa av vinnerne blir gjort fra hovedscena på Matstreif rett etter åpninga den 2. september. Det blir også kåring av Årets produkt, som velges ut blant gullmedaljevinnerne i NM.

Alle produktene som er med i konkurransen blir stilt ut på Norsk Gardsost sin stand på festivalen fredag og lørdag. Her kan besøkende få en smakebit på mange av produktene og få mer informasjon om hvor man kan få tak i mer, og tips til fine reisemål i Norges land, for å besøke produsentene selv!

Hovudsponsor for NM i Gardsost er Coop Norge. Innovasjon Norge er samarbeidspartner og økonomisk bidragsyter, og Norges Bondelag bidrar med bedømmingslokaler og arbeidskraft. Premieutdeling fre.2.sep. Kl.12:30 fra scenen.

 

NM i sjømathandel 

10:00 – 17:00 Rådhusplassen. Premieutdeling kl.17.00 Auksjon av diskene kl. 18.00

Det er 16. gang fagkonkurransen NM Sjømathandel arrangeres. Selve konkurransen gjennomføres som en dugnad i hele verdikjeden for sjømat med Kurs og Opplæringskontor for Salgs- og Matfagene (KOM) som står som arrangør og koordinator i år.

Øvelsene i NM er sammensatte og skal gjenspeile sjømathandlerens arbeidsdag. 1.Varemottak med kvalitetsvurdering 2.Håndskjæring og konkurranser på tid 3.Produksjon av produkter for salg 4.Legging av fiskedisk

Hver av disse deloppgavene krever stor faglig kompetanse for å gjøre jobben riktig. Det er mange forhold å ta hensyn til, blant annet matsikkerhet, produktegenskaper, økonomi, salgbarhet og kundetilfredshet. Det er også lagt inn tre hurtigkonkurranser for å få opp stemningen hos publikum. Dette er rekepilling, filetering av rødspette og åpning av østers. I tillegg til dette vil hver deltaker bli «intervjuet» av dommerpanelet i en fiktiv kjøpssituasjon.

 

Bondens marked 

På Bondens marked kan du kjøpe mat direkte fra produsenten. Produktene du kan få kjøpt vil variere gjennom sesongen og fra marked til marked. Som oftest vil du finne oster, økologisk kjøtt, fisk og vilt, bakervarer, honning, frukt, bær og grønnsaker. Kjøttet kommer fra egne dyr eller dyr i lokalmiljøet, bærene er høstet selv og brødene bakt i egen ovn.

Bondens marked har som mål at maten skal være så kortreist som mulig. Vi ser på økologisk landbruk som en viktig lærings- og utprøvingsarena for mer bærekraftige produksjonsmetoder. Bondens marked tar avstand fra bruk av dagens genmodifiserte organismer (GMO) i både mat og fôr. Bondens marked

 

VELKOMMEN TIL MATSTREIF 2016!

 Følg oss på FACEBOOK  og INSTAGRAM og FLICKR