NYHETER

MATSTREIF 2017 blir 22-23 september! Vi gleder oss! 

FlickrFacebook, Instagram 

Vi ønsker gjerne å vite hvordan du opplevde MATSTREIF 2016. Bli med i vår undersøkelse og VINN et gavekort på MENY for 1000,- Klikk her. 

NM i Gardsost – handverksforedla mjølkeproduktNM i Gardsost 2016 – her er vinnerne! I alt ble det kåret 20 gull-, 25 sølv- og 26 bronsemedaljer i årets NM i Gardsost, som fant sted i Oslo torsdag den 1. september 2016. 

For andre året på rad arrangerer Norsk Gardost sitt Norgesmesterskap i handverksforedla mjølkeprodukt på Matstreif. Alle mjølkeforedlere i Norge er invitert med, og kan delta med et eller flere produkter de har produsert selv, enten det er ost, smør, rømme eller iskrem. Selve NM-bedømmingen finner sted dagen før Matstreif, men premieutdelinga og annonseringa av vinnerne blir gjort fra hovedscena på Matstreif rett etter åpninga den 2. september. Det blir også kåring av Årets produkt, som velges ut blant gullmedaljevinnerne i NM.

Alle produktene som er med i konkurransen blir stilt ut på Norsk Gardsost sin stand på festivalen fredag og lørdag. Her kan besøkende få en smakebit på mange av produktene og få mer informasjon om hvor man kan få tak i mer, og tips til fine reisemål i Norges land, for å besøke produsentene selv!

Hovudsponsor for NM i Gardsost er Coop Norge. Innovasjon Norge er samarbeidspartner og økonomisk bidragsyter, og Norges Bondelag bidrar med bedømmingslokaler og arbeidskraft. Premieutdeling fre.2.sep. Kl.12:30 fra scenen.

NM i kjøttfag Gratulerer så mye til Mathias Venstad Nilsen (Høvikveien kjøtt og kolonial) med gull, Bjørn Tore Johansen (Meny Sandvika Storsenter) med sølv og Lasse Bernhardsen (Meny Rykkinn) med brosje

Om konkurransen: NM i finstykking er en konkurranse for lærlinger som arbeider i ferskvaredisker og driver med finstykking, salg og varepresentasjon.

Dette er en ferdighetskonkurranse hvor skjæring, tillaging av panne- og gryteferdige retter og presentasjon av disse blir vurdert av dommerne. Det handler om å finne den optimale balansen mellom kvalitet, salgbarhet og økonomi.

-NM i kjøttfag har blitt arrangert årlig helt siden 1995, og det er et høyt og godt nivå på årets finalister, sier arrangør Espen Lynghaug, Spesialrådgiver i NHO Mat og Drikke. 

Med dyktige deltagere og høyt nivå behøver vi de aller beste dommerne. Det har vi sikret oss gjennom samarbeid med Opplysningskontoret for Egg og Kjøtt ved Bjørn Tore Teigen.

NM i sjømathandelVi gratulerer Marthe Karlsen Moseby (Jacobs Holtet) med gull, Halvor Leithaug Strand (Meny Rykkinn) med sølv og Marianne Østreng (Meny Langhus) med bronsje 

Det imponerende er at Marthe enda er lærling, sier overdommer Ole Jakob Holen. - Samtidig er hun så heldig at hun er inne i et lærlingopplegg som korrigerer de feil man gjør. Det gjør det lettere å løfte seg.

Det er 16. gang fagkonkurransen NM Sjømathandel arrangeres. Selve konkurransen gjennomføres som en dugnad i hele verdikjeden for sjømat med Kurs og Opplæringskontor for Salgs- og Matfagene (KOM) som står som arrangør og koordinator i år.

Øvelsene i NM er sammensatte og skal gjenspeile sjømathandlerens arbeidsdag. 1.Varemottak med kvalitetsvurdering 2.Håndskjæring og konkurranser på tid 3.Produksjon av produkter for salg 4.Legging av fiskedisk

Hver av disse deloppgavene krever stor faglig kompetanse for å gjøre jobben riktig. Det er mange forhold å ta hensyn til, blant annet matsikkerhet, produktegenskaper, økonomi, salgbarhet og kundetilfredshet. Det er også lagt inn tre hurtigkonkurranser for å få opp stemningen hos publikum. Dette er rekepilling, filetering av rødspette og åpning av østers. I tillegg til dette vil hver deltaker bli «intervjuet» av dommerpanelet i en fiktiv kjøpssituasjon.

Årets finalister er: HALVOR LEIFHAUG STRAND, CAROLINE HEGLAND, TORGEIR BERG, TORD KLEIVEN ANTONSEN, MARIANNE ØSTRENG, MARTHE KARLSEN MOSEBY, FRIDA TANGEN, LIZA MARI SKARET STRØMMEN, JULIE MATHISEN

Nordisk mesterskap i Baking & KonditoriVinnerne av Nordic Pasty Cup 2016 i kategoriene:

Beste iskake: Norge, Vibeke Løseth og Monica Smehagen Enebakk

Beste sjokoladekake: Sverige, Fredrik Otterberg og Rhian Shellshear

Beste dessert: Danmark, Line Wolter og Kevin Arntoft Christensen

Beste Showpiece: Danmark                                                          ”

Vinner av Årets Nordic Pastrycup 2016:

1.plass Danmark, 2.plass Sverige, 3.plass Norge, 4.plass Finland

Vinnerne av Nordic Bakery cup 2016 i kategoriene:

Beste Søtbakst: Norge v/Erlend Løken Volden

Beste brød&baguetter: Sverige

Beste showpiece/brødskulptur: Danmark

Vinner av Nordic Bakery cup 2016:

1.plass Sverige, 2.plass Norge, 3.plass Danmark, 4.plass Finland

Sverige: Sara Fjärrstrand, Kim Lund, Bedros Kabranian

Norge: Erlend Løken Volden, Nikolai Meling, Ivar Bakke

Danmark: Kasper Hansen, Cecilie Rasmussen, Ronnie Nielsen

Årets store bakebegivenhet vil du finne på MATSTREIF!Møt Baker og Konditorlandslaget. Baker- og Konditorlandslaget er en samling av noen av bransjens beste bakere og konditorer. Alle på landslaget har krevende jobber som krever full innsats. Likevel trener de flere timer i uken for å bli enda bedre på det de allerede er veldig gode på. En gang i måneden møtes de for å lære av hverandre og perfeksjonere seg til konkurranser. Bakerkonditori.no 

Bondens Marked 

På Bondens marked kan du kjøpe mat direkte fra produsenten. Produktene du kan få kjøpt vil variere gjennom sesongen og fra marked til marked. Som oftest vil du finne oster, økologisk kjøtt, fisk og vilt, bakervarer, honning, frukt, bær og grønnsaker. Kjøttet kommer fra egne dyr eller dyr i lokalmiljøet, bærene er høstet selv og brødene bakt i egen ovn.

Bondens marked har som mål at maten skal være så kortreist som mulig. Vi ser på økologisk landbruk som en viktig lærings- og utprøvingsarena for mer bærekraftige produksjonsmetoder. Bondens marked tar avstand fra bruk av dagens genmodifiserte organismer (GMO) i både mat og fôr. Bondens marked

Matstreif på Matkanalen

Vil du gjenoppleve stemningen fra Matstreif 2016? Se Matkanalens innslag her (15 min kortversjon, hele programmet vises på TV. Se sendeplan her)

 

 

VELKOMMEN TIL MATSTREIF 2016!

 Følg oss på FACEBOOK  og INSTAGRAM og FLICKR