NYHETER

FlickrFacebookInstagram 

MATSTREIF 22. - 23. sept. 10:00 - 19:00 på Rådhusplassen og Kontraskjæret

Søk om å delta som utstiller

MATSTREIF har blitt Norges største matfestival og et kjært arrangement midt i hjertet av Oslo hvor i fjor vi hadde estimert 235.000 besøkende til festivalen. Utstillerne har stor glede av dele sine historier med publikum og nettverksbygging med produsentkollegaer fra hele Norge.Det produseres fantastiske lokalmat- og drikkevarer i hele Norge, og vi ønsker at MATSTREIF skal bidra til økt forståelse for sammenhengen mellom kunnskap, bærekraft og kvalitet i den norske matbransjen.

MATSTREIF skal være Norges viktigste utstillingsvindu for kvalitetsbevisste lokalmat- og drikkeprodusenter fra hele landet.

En smak av nye Norge

Fra å være et «pottitland» er Norge blitt en nasjon av fantastiske råvarer og nye smaker, med lokalt og økologisk som viktige stikkord. 

De siste årene har nemlig restauranter og serveringssteder jobbet hardt for å komme videre fra «brunost og brun saus»-stemplet som det er lett å forbinde med norske mattradisjoner.

Vi er blitt en ostenasjon, med en mengde mindre meierier og ysterier som satser på ulike nisjeprodukter. En helt drøss mikrobryggerier tilbyr øl i alle tenkelige og utenkelige varianter, vi spiser økologisk is fra norske frukt og bær, og stadig flere restauranter serverer norsk tradisjonsmat på innovativt vis.

Og da har vi fremdeles ikke nevnt lam og fisk - viktige eksportprodukter, som også norske matbutikker ser en verdi i å tilby i stadig flere varianter.

Om det er sant at man blir hva man spiser, er nordmenn i ferd med å bli et veldig mye morsommere folk. Les mer om mat i Norge her

Foto: Nancy Bundt - Visitnorway.com

Lokalmat- og drikke 

Vi vil satse på deg som produserer mat- og drikkevarer med en tydelig tilknytning til landbruket.Vi kan hjelpe deg på veien mot en mer lønnsom bedrift. Hva kan du få hjelp til? Vi kan hjelpe deg med finansiering og tilgang på kompetanse og nettverk. Med støtte fra oss kan du styrke din konkurransekraft, vokse og etablere nettverk og nyttig samarbeid. Se hva vi kan hjelpe deg med 

Matstreif på Matkanalen

Vil du gjenoppleve stemningen fra Matstreif 2016? Se Matkanalens innslag her (15 min kortversjon, hele programmet vises på TV. Se sendingen

 

Følg oss på FACEBOOK, INSTAGRAM, FLICKR