Nyheter

Norge får første næringsklynge for finansteknologi

Det er klart etter at sju nye miljøer blir tatt opp i klyngeprogrammet og får status som Arena eller Norwegian Centres of Expertise. Forskningsrådet, Siva og Innovasjon Norge står bak klyngeprogrammet.

Regjeringen løfter eksportsatsingen Merkevaren Norge

I forslaget til statsbudsjett for 2018 bevilger Regjeringen 50 millioner til satsingen på Merkevaren Norge. Pengene skal gå til å etablere et globalt vekstprogram, styrke Invest in Norway-programmet, styrke næringsklyngene, helhetlig profilering av grønne løsninger, og til profilering av hav-nasjonen Norge.

Langsiktig satsing på reiselivsprofilering

Reiselivssatsingen i Innovasjon Norge har i gårsdagens forslag til statsbudsjett fått bevilget 231,5 millioner kroner til utvikling og markedsføring av Norge som reisemål i 2018.

-Norge er en inspirasjon for Europa, sier EU-topp

Visepresidenten for energi i EU-kommisjonen Maroš Šefčovič hadde klar tale da han besøkte den norske paviljongen under EVS30 messen om elektrisk mobilitet i Stuttgart - Norge er en inspirasjon for Europa, og har teknologien for å drive utviklingen videre. 

Slik skal el-bilmarkedet skape nye jobber i Norge

Norge er et verdensledende el-bilmarked. I 2016 var 16 prosent av nybilkjøpene elektrifiserte, og 2017-tallene peker oppover. Her ligger det spennende forretningsmuligheter, men så langt har ikke Norge klart å kapitalisere stort på utviklingen. -Vi må ta en posisjon hvor mer utvikling og komponentproduksjon knyttet til verdens el-bilmarkedet legges til Norge, sier Per Stensland, spesialrådgiver i Invest in Norway-avdelingen i Innovasjon Norge.

Norsk teknologi kan gi bedre læring

Bedrifter, gründere og humanitær sektor ble i går utfordret til å finne nye løsninger som kan gi barn bedre læringsvilkår i humanitære kriser.

Kick-off reiseliv: Hele Norge - hele året

Norsk reiseliv skal bli et av verdens ledende reisemål for bærekraftige natur -og kulturopplevelser – hele året. På årets kick-off 17. - 18. oktober 2017, presenterer vi noen veivalg for den nye retningen. 

Etterlyser fast-track for bærekraftige løsninger

Bærekraftsmålene betyr nye forretningsmuligheter, og Norge har konkurransefortrinn innen flere områder. -Nøkkelen ligger i evnen til å skalere. Først da vil de bærekraftige løsningene gjøre en global forskjell, sier Cathrine Pia Lund, Direktør Merkevaren Norge i Innovasjon Norge.

Nordic Innovation House åpner i New York

Innovasjon Norge åpner Nordic Innovation House i New York for å gi norske gründere bedre tilgang til nettverk og kompetanse i et av verdens største økosystem for oppstartbedrifter.

Dekket og klart for Matstreif 2017

Denne helgen fylles Oslo av bugnende matfat med lokale spesialiteter fra hele Norge. Matstreif har etablert seg som Norges største matfestival og mer enn 200.000 besøkende er ventet å ta turen innom Rådhusplassen.

Første salg av presåkornaksjer gir gevinst

På vegne av Innovasjon Norge selger Bergen Teknologioverføring aksjer i Rock Physics Technology. Dette er det første salget av aksjer som ble investert gjennom presåkornordningen.

Næringslivsdelegasjon til Etiopia

Innovasjon Norge inviterer næringslivet til å bli med i delegasjon til Etiopia i forbindelse med at DD.KK.HH. kronprinsparet reiser dit på offisielt besøk i november.

Storsatsing fra lokalmatprodusenter i Østfold

- Dere åpner en ny dør for lokalmatprodusenter landet over. Dette er et imponerende prosjekt og dette som er bygget opp her kommer av hardt arbeid og folk som tror på sine egne ideer, sa landbruks- og matminister Jon Georg Dale da han i dag åpnet Lokalmatsenteret i Rygge.

Klare til å levere på Norges ferske eksportstrategi

Regjeringen befester Norges satsing på eksport og internasjonalisering. Den nye eksportstrategien inkluderer tiltak for å styrke Invest in Norway, markedsføre norske grønne løsninger, etablere et eksportprogram, og styrke klyngesatsingen. 

Samler medarbeiderne for å lære mer

Innovasjon Norge samler alle medarbeiderne i Oslo 5. og 6. september for å heve kompetansen, finne nye områder for samarbeid mellom avdelinger og kontorer, og drive medarbeiderutvikling.

Asiatene ser til Norge for oppdrettsteknologi

Flere internasjonale delegasjoner er i Trondheim denne uken, som gjester av Innovasjon Norge og Aqua Nor. Flere har klare mål om å investere i norsk oppdrettsteknologi.

Unge, lovende og vil starte eget selskap

Hundre unge sikter høyt etter fire dager på gründercamp. Vinnerlaget, som består av Jon Bjåen Sørensen fra Asker, Martin Egeli fra Oslo, Karianne Hartviksen fra Lillesand og Henrik Rønningen fra Mjøndalen, fortsetter gründerreisen når de setter kurs for oppstartbyen Toronto i Canada.

Styrker kondemneringsordningen for grønnere nærskipsfart

Endringer i vilkårene skal nå gjøre kondemneringsordningen for eldre skip som frakter gods i norske farvann mer attraktiv. Målet for ordningen er å legge til rette for fornyelse og en bærekraftig modernisering av nærskipsfarten.  

Bedriftsnettverk – utlysning av midler til nye leverandørutviklingsprosjekter i Nord-Norge

På bakgrunn av regjeringens nordområdestrategi inviterer Innovasjon Norge, sammen med fylkeskommunene i Finnmark, Troms og Nordland, interesserte bedriftsgrupperinger i Nord-Norge til å søke prosjektstøtte til nye nettverksbaserte leverandørutviklingsprosjekter. Det kan søkes støtte til både forprosjekter og 3-årige hovedprosjekter. Neste utlysning av tilskuddsmidler vil komme i januar 2018 - med tentativ søknadsfrist 15. mars 2018.  

Næringsklynger skal bidra til omstilling

Norske næringsklynger skal nå få bidra til kompetanseløft i små og mellomstore bedrifter over hele landet. Det skal gi raskere omstilling og fornyelse i norsk næringsliv.

Ny Drømmeløfts-rapport om bioøkonomien

Økt foredling av råvarer, nye forretningsmodeller, utnyttelse av «nye» råvarer, restråstoff og matavfall og behovet for en mer strategisk koordinering på tvers av politikk-områder. Det er hva den nye Drømmeløfts-rapporten om bioøkonomien legger vekt på.

6 millioner i FoU-tilskudd til Borregaard

Borregaard har fått tilsagn om 6 millioner kroner i tilskudd fra Innovasjon Norges bioøkonomiordning. Tilskuddet skal gå til videreutvikling av bioraffinerikonseptet i Sarpsborg.

Norsk gjødsel når nye markeder

Det slambaserte gjødselproduktet, Minorga, har de siste årene hatt stor suksess, både i Norge og Vietnam. I 2017 ble den ene av to eierbedrifter, HØST Verdien i avfall, kjøpt opp av det internasjonale selskapet, CAMBI AS. Nå står nye markeder for tur.

Ny blyfri teknologi gir store miljøgevinster

EU legger strenge restriksjoner på bruken av bly i elektroniske produkter. Derfor bestemte en gruppe norske forskere seg for å utvikle et mer miljøvennlig alternativ. Med midler fra Innovasjon Norge er Ceramic Powder Technology endelig klare for å skalere opp produksjonen til et industrielt nivå.

-Norske gründere kan hoppe høyere og drømme større

-Skal Norge utvikle vekstbedrifter for fremtiden så trenger vi ikke bare gründere som skaper sin egen arbeidsplass, vi trenger de som også skaper arbeidsplasser for andre, sier direktør for gründere og oppstartbedrifter i Innovasjon Norge Pål T. Næss.

Graphiq er Norges beste kreative gründerbedrift

Graphiq fra Oslo er vinner av Creative Business Cup Norge, som kårer Norges beste bedrift innen kreativ næring. Selskapet går videre til den internasjonale finalen i København.

Unik mulighet til å vokse i London

Leder du en vekstbedrift med globale ambisjoner? Bli med på TEA, vårt akselerator-program i London, og lær mer om hvordan du skalerer i Europas tech-hovedstad. Søk innen 3. juli.

Norske selskaper markerer seg i offshore vind

Mer enn ti år har gått siden de første norske pionerne begynte å jobbe med offshore vind. For norsk industri derimot la en ny oppgang i olje- og gassnæringen en demper på interessen og få kastet seg inn i det nye markedet. Flere selskaper tok allikevel sats og har i dag etablert seg godt i dette økende markedet. Nå snuser stadig flere på mulighetene.

Ny knallsommer i vente

Denne sommeren skal rekordmange norske og utenlandske turister feriere i Norge, ifølge utenlandske turoperatører og norske reiselivsrepresentanter. Hele 61 prosent tror at årets sommersesong blir bedre enn 2016. Med andre ord ser vi frem imot en fjerde knallsummer på rad. -Stort mer kan man ikke ønske seg som reiselivsminister, sier Monica Mæland.

Norske oppstartbedrifter viser seg frem

13.-15. juni skal noen av Norges mest lovende og ambisiøse gründere gjøre seg lekre for norske og utenlandske investorer i Bergen og på Voss. Hit kommer bedriftene som har tatt steget ut i det globale markedet, og investorene som vil satse på dem.

Vil ut på dypt vann med norske selskaper

På flere tusen meters dyp finnes mineraler med et godt potensial for verdiskaping i framtiden. Norsk olje- og gassindustri har store fortrinn i denne type utvinning og er allerede ettertraktet som partnere for blant andre tyske selskaper.

Tyske storselskaper til Norge for å lære om elektrisk transport

Norge er en pioner innen elektrisk transport, og denne uken kom flere tyske storselskaper til Oslo for lære. 
- Norge bør og kan ta en posisjon som laboratorium for uttesting av nye forretningskonsepter knyttet til utslippsfri transport, sier Per Stensland i Innovasjon Norge.

Smart kobling mellom teknologi- og jordbruksmiljøet

- Vi ønsker et mer konkurransedyktig og bærekraftig norsk jordbruk. Mye av nøkkelen til suksess ligger i utvikling av fremtidens smarte løsninger. Mer kobling mellom teknologimiljøer og jordbruket må til for å lykkes, sier spesialrådgiver Ann-Mari Skinne i Innovasjon Norge.

Ny utlysning fra PILOT-E kommer!

Den første utlysningen fra PILOT-E høsten 2016 ble møtt med overveldende respons. Nå kan prosjekter innen utslippsfri transport på land og løsninger i fremtidens digitaliserte energisystem få samme mulighet. Vi ønsker dialog med aktører for å sikre at den nye utlysningen treffer. 

2 milliarder til flere satsinger

Omstilling av norsk økonomi krever at vi leverer grønnere, smartere og mer nyskapende løsninger. - Skal vi lykkes, må vi få flere etablerte bedrifter til å satse, sier Mona Skaret, divisjonsdirektør for vekstbedrifter og klynger i Innovasjon Norge.  

Turisme er nøkkelen til økonomisk vekst verden over

I 2016 var det 1,24 milliarder turistankomster i verden, som er 46 millioner flere reisende enn året før. Dette bidrar til økonomisk vekst og nye arbeidsplasser, hvorav tall fra World Travel & Tourism Council viser at hver femte nye jobb i verden er innen turisme. Norge tar også sin del av utviklingen.

Høyt nivå på finalistene i Creative Business Cup Norway

For første gang er det i år arrangert regionale semifinaler i Creative Business Cup Norway.  Fem selskaper innen kreativ næring konkurrerer nå om finaleplass under Startup Extreme 2017.  – Nivået på bedriftene er imponerende, sier Margit Klingen Daams, ansvarlig for kreativ næring i Innovasjon Norge.

Arkitektur ut i verden

Har din arkitektbedrift internasjonale ambisjoner? Vi kan gi deg kompetanse og kapital i eksportfasen.

Innovasjon Norge bidrar til Norges smarteste

Ti bedrifter – alle med en ulike former for tjenester og støtte fra Innovasjon Norge – stiller i finaleheatet når Norges smarteste industribedrift skal kåres. Det skjer på Industrikonferansen 2017 i regi av Norsk Industri i Oslo tirsdag 9.mai. De ti finalebedriftene i konkurransen om å være Norges smarteste er plukket ut blant 70 påmeldte norske bedrifter.

Banebrytende teknologi kan hjelpe mennesker på flukt

Teknologihoder og humanitære eksperter samles når Innovasjon Norge og UN Women arrangerer et 36-timers «hackathon» for å finne svaret på hvordan ny teknologi kan hjelpe mennesker på flukt. H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit er tilstede når de beste løsningene presenteres fredag 12. mai.

Helsenæringen vokser kraftig, og har stort behov for mer offentlig kapital

En rapport om helsenæringens verdi som Menon Economics la fram i dag viser tydelig at helsenæringen er i sterk vekst, satser på utvikling og innovasjon og har stort potensial for å skape økte eksportinntekter. Men næringen trenger mer kapital og ønsker at det offentlige skal dele risiko i større grad.

Glassfibertråder sikret årets eksportpris

Hvert tredje rotorblad til vindmøller i Europa er laget med glassfiber fra Birkeland-bedriften 3B Fibreglass Norway. - En riktig og verdig vinner av Eksportprisen 2017, sier juryleder John G. Bernander.

Bedre sporbarhet av sjømatprodukter i hele Europa

- At det som i utgangspunktet var en norsk standard nå er utviklet til en europeisk standard er et godt eksempel på at Norge leder an som sjømatnasjon. Løsningene på mange av de globale utfordringene ligger i havet. At vi nå bidrar til å sikre trygge og gode rammevilkår internasjonalt er svært positivt, sier Inger Solberg, direktør for bærekraft i Innovasjon Norge.

Slik skal Norge kapre de riktige turistene

Den globale turismen er forventet å stige med over 50 millioner reisende hvert år, fra dagens 1,3 milliarder reisende. Det gir Norge en fantastisk mulighet, men betyr også at vi må ta noen valg rundt hvilke turister vi ønsker, og hvordan vi skal få dette til. Dette danner bakteppet for Innovasjon Norges nye handlingsplan for reiselivet, med målsetningen om å bidra til flere verdiskapere i reiselivet innen 2025.

Rekordmange internasjonale turoperatører til Bergen

I dag går startskuddet for Norwegian Travel Workshop (NTW), hvor den norske reiselivsnæringen møter turoperatører fra hele verden. Årets arrangørby Bergen ønsker velkommen til rekordmange internasjonale kjøpere, hele 372 representanter fra 32 ulike land.

Søker investorer og marked i Kina

- Vi tror det er et betydelig marked i Kina for produktet vårt, sier Erik Dyrkoren i gründerselskapet Blueye Robotics AS. Selskapet har utviklet en undervannsdrone som gjør det mulig for alle å utforske havrommet!

Helse og velferd felles norsk-kinesisk mulighetsområde

Utvikling av teknologi innen helse og velferdsområdet er et attraktiv samarbeids- og mulighetsområde for norsk og kinesisk næringsliv.  - Vi opplever de kinesiske kontaktene vi har hatt som svært inviterende og åpne for videre samarbeid, sier Kathrine Myhre, administrerende direktør i Oslo Medtech.

 

Akselererer Kina-satsingen for norske gründere

Et nytt akselerator-program skal gjøre det enklere for norske oppstartsbedrifter å få teste seg og idéene sine i Kina.  – Dette er en satsing i tråd med det norske gründere signaliserer at de har behov for, sier Pål Thorvik Næss, direktør for gründere og oppstartsbedrifter i Innovasjon Norge.

Innovasjon Norge setter i gang ny internship-ordning for høsten 2017

Internship-ordningen gir norske studenter mulighet til å jobbe en kortere periode ved våre kontorer i utlandet. Målsettingen med ordningen er å gi studentene innblikk i de muligheter og utfordringer norske virksomheter står ovenfor når de går internasjonalt. Internshipet har en varighet på fire måneder i perioden fra august/september til desember 2017.

Landbruksrester kan være en gullgruve

Hvert år blir det til overs 415 000 tonn restråstoff i norsk landbruk. Mye benyttes til dyrefôr, men potensialet for hvordan grønnsaksskrell, animalsk fett og kornrester kan brukes bedre er stort.  

En industrimelding for nyskaping

Industrimeldingen regjeringen la frem i dag legger godt til rette for et omstillingsdyktig og innovativt næringsliv. Siva, Innovasjon Norge og Forskningsrådet er klare til å følge opp gjennom nye og eksisterende virkemidler.

Biogassanlegg på Smøla kan redusere utslipp med 50 prosent

Avløpsrensing og slambehandling er i vinden som aldri før. Et norsk selskap som har gått i bresjen for utvikling av denne teknologien er Sterner AS sitt avdelingskontor i Porsgrunn. Med biogassanlegget på Smøla er målsetningen å halvere slamutslippet og sørge for langt enklere opphenting av fiskeavfall – som igjen har verdi som energiråstoff og næringstilskudd i andre sammenhenger.

Topptung norsk næringslivsdelegasjon inntar Kina

Norsk industri- og næringsliv stiller med en stor og topptung delegasjon når statsminister Erna Solberg i neste uke besøker Kina. – Dette besøket markerer en re-start på det politiske og økonomiske samarbeidet mellom Norge og Kina. Besøket vil reetablere og åpne helt nye dører for norsk industri- og næringsliv, sier Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge.

Mer fornøyde kunder for mindre penger

Innovasjon Norge leverte mer for mindre, med bedre resultater og større effekter i 2016. Det går fram av årsrapporten administrerende direktør Anita Krohn Traaseth legger fram i dag. – Vi leverer flere oppdrag med mindre ressurser, til lavere kostander enn tidligere. Dessuten utløser en krone i finansiering fra oss nå to kroner fra private, sier Krohn Traaseth.

Europeisk gull til NCE Maritime CleanTech

Den norske næringsklynga NCE Maritime CleanTech har blitt sertifisert med det europeiske gullmerket. Det betyr at organisasjonen, som samlar maritime bedrifter på kysten mellom Bergen og Stavanger, no er på EUs høgste nivå for velfungerande næringsklynger. 

Klyngeprosjekter Arena og NCE - utlysning 2017

Norwegian Innovation Clusters inviterer til forslag til nye klyngeprosjekter innenfor Arena og NCE og til forlengelse av pågående Arena-prosjekter.

NB: Fristen for å søke er gått ut

Storstilt satsing på eksportprogram for norsk arkitektur

Regjeringen gir Innovasjon Norge i oppdrag å gjennomføre et eksportprogram for arkitektur i samarbeid med Design og arkitektur Norge (DogA). Programmet skal bistå norske arkitektbedrifter med internasjonale ambisjoner og har en ramme på 10 millioner kroner.

Ny bioøkonomiordning forenkler og styrker

Bioøkonomiordningen skal bidra til økt verdiskaping basert på bioressurser fra hav, skog og jord. Å samle flere tidligere tilskuddsordninger inn i én pott både styrker Innovasjon Norges satsing på området og forenkler søknadsprosessen for søkere.

Stor investeringslyst i ren teknologi

Investeringer i norske cleantech-selskaper økte med 111 prosent fra 2015 til 2016. Særlig er det innen akvakultur og sjøtransport utviklingen skjer i høyt tempo. 

Reiselivsmeldingen er her - gir store muligheter for reiselivet

I dag la næringsminister Monica Mæland frem Reiselivsmeldingen. Hun understreker at reiselivet er viktig for Norge, og meldingen er klar på at bærekraft må ligge til grunn for videre utvikling, og at det må legges til rette for samhandling på tvers av næringer. Dette er helt i tråd med Innovasjon Norges nye retning for reiselivet.

Ringvirkninger av investeringer i landbruket

Landbruk er et omfattende og viktig arbeidsområde for Innovasjon Norge. I to nye rapporter tar vi for oss hvilke ringvirkninger investeringene innen tradisjonelt landbruk gir i form av verdiskaping og sysselsetting i andre næringer. I tillegg har vi sett nærmere på hvilke ringvirkninger strukturendringer som følge av løsdriftskravet kan få. 

Norske bedrifter henter rekordbeløp fra EU

Norske små og mellomstore bedrifter hevder seg internasjonalt og får store tilskudd fra EU. I konkurranse med selskaper fra hele Europa henter fire bedrifter denne måneden til sammen mer enn 65 millioner kroner til å kommersialisere sine innovasjonsprosjekter. 

Samarbeid kan gi økt innovasjon

Ifølge en ny undersøkelse fra BI:CCI er sammenhengen mellom innovasjonsgrad og bruken av kreative bransjer tydelig.  Kreativ næring kan bidra til økt innovasjon i andre næringer og gi fart på omstillingen av Norge.

Privat-offentlig samarbeid skal sikre grønn eksport

To ministre, næringslivstopper, interesseorganisasjoner og Innovasjon Norge møttes 6. mars for markering av tidenes mobilisering for å gjøre norske løsninger mer synlige. Satsingen skal bidra til flere grønne og bærekraftige investeringer i Norge, og få flere av våre grønne og bærekraftige løsninger ut i verden.

Norsk bergverksindustri ettertraktet i Canada

Mellom norske bakkar og berg finnes det mineralråstoff for svimlende 2500 milliarder. Naturressursen spiller en viktig rolle når vi framover skal produsere teknologien som skal bidra til det grønne skiftet og økt digitalisering.

- Verden må ha bedriftene med på laget

Det sa Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO, da hun åpnet NKIU 2017 i Oslo. Næringslivets konferanse for internasjonalisering og utvikling er den viktigste møteplassen for bedrifter og bistand, offentlige og organisasjoner.

Rekordinteresse for å selge Norge som turistdestinasjon

Fra 24. til 27. april møter Norges reiselivsnæring turoperatører fra hele verden under den årlige Norwegian Travel Workshop (NTW). I år meldes det om rekordpåmelding av utenlandske kjøpere, og det er særlig amerikanerne som har fått øynene opp for Norge.

-Vi trenger flere kvinnelige gründere

Næringsminister Monica Mæland og Kulturminister Linda Hofstad Helleland deler ut prisen til årets Female Entrepreneur på kvinnedagen 8. mars. Årets pris er rettet mot teknologi, og prisutdelingen foregår på Technoport i Trondheim, Norges største teknologi- og innovasjonskonferanse.

Globale muligheter for norsk jordbruk

Norske bedrifter som ønsker å eksportere jordbruksprodukter har gode muligheter til å lykkes i både Asia, Europa, USA og Midt-Østen. 

- Viktig, ambisiøs og helhetlig havsatsing

Regjeringens nye havstrategi har som mål å styrke Norges posisjon som verdens ledende havnasjon. - Dette er en ambisjon vi deler. Vi er klare til å følge opp, sier Inger Solberg, direktør for Bærekraft i Innovasjon Norge. 

Bærekraft og business gir muligheter verdt milliarder

- Bærekraftsmålene vil gi muligheter i land som tidligere har vært overlatt kun til bistandspenger og som det har vært risikofylt å jobbe i, sier Grete Faremo. Hun leder FNs operasjonelle arm, prosjektorganisasjon UNOPS. 2. mars kommer hun til Oslo for å diskutere mulighetene for næringsutvikling basert på FNs bærekraftsmål .

Nordic Innovation House inntar New York

I løpet av våren åpner Nordic Innovation House i New York. Nyetableringen gir nordiske entreprenører et solid springbrett inn i USA og økt sjanse for å lykkes i et spennende marked.

 

Disse tre konkurrerer om å bli årets kvinnelige teknologigründer

En robot for kundedialog, programvare mot cyberangrep, og et pulver som kan revolusjonere global infrastruktur. Nå kjemper gründerne bak disse innovasjonene, Marianne Haugland Hindsgaul fra Bubbly Group, Siv Hilde Houmb fra Secure-NOK og Nuria Espallargas fra Seram Coatings, om å vinne en halv million kroner på prisutdelingen Female Entrepreneur i Trondheim 8. mars.

Inngår det første innovasjonspartnerskapet i Norge

Stavanger kommune er på jakt etter banebrytende løsninger for helsesektoren. Nå inngår kommunen Norges første innovasjonspartnerskap. Innovasjon Norge, Leverandørutviklingsprogrammet og Difi er samarbeidspartnere.

H.K.H. Kronprins Haakon besøker norske bedrifter på akseleratorprogram i London

I 39. etasje på Europas ledende finansteknologi-inkubator sitter 14 norske vekst- og oppstartsbedrifter, og de fleste av selskapene har vært eller er del av et vekstprogram i regi av Innovasjon Norge i London. På torsdag fikk de besøk av H.K.H. Kronprins Haakon, som blant annet ville lære mer om hverdagen til norske vekstbedrifter i et av verdens fremste techmiljøer. 

Rekordbeløp fra EU til liten norsk bedrift

Et lite selskap i Skien skal bygge en kombinert vaske- og avisingshall for fly for å demonstrere et nytt konsept som sparer både kostnader, miljø og klima. Ideen er så unik og konseptet så modent at bedriften får 2,5 millioner euro i støtte fra Horisont 2020.

Utlysning nye bedriftsnettverksprosjekter

Bedriftsnettverksprogrammet åpner for å ta inn 15-20 nye bedriftsnettverksprosjekter i 2017. Vi inviterer derfor interesserte bedriftsgrupperinger til å søke. Søknadsfrist 15.03.17.

Rekordstor interesse blant kvinnelige teknologigründere

54 kvinnelige teknologigründere fra hele landet har søkt om å bli Female Entrepreneur 2017. Det er en økning på rundt 24 prosentpoeng fra i  fjor.     – Det er svært gledelig at så mange norske, kvinnelige gründere vil bruke teknologi til å løse globale utfordringer, sier Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør for Innovasjon Norge. 

Tyskerne liker smaken av Norge

Norges rykte som matdestinasjon er ikke så overdrevet som noen skal ha det til. At en del turister er en smule skeptisk før de kommer hit er fortsatt sant, men stadig flere er positive til det de får servert av norsk lokalmat og drikke når de først kommer hit.

Et norsk eksporteventyr til Kamerun - omstilling i praksis

Inrigo har signert en kontrakt med det statlige kamerunske selskapet Camwater om levering av fire drikkevannsanlegg til det afrikanske landet. Godt hjulpet av virkemiddelapparatet har det norske selskapet klart den tøffe omstillingen fra oljerelaterte aktiviteter.

Innovasjon Norge spisser sin internasjonale tilstedeværelse

Konklusjonen etter en omfattende gjennomgang av Innovasjon Norge sin internasjonale tilstedeværelse gir nyetableringer av kontor i Tyskland og Midtøsten/Dubai, samt ytterligere styrking av flere av kontorene i markeder som er identifisert som viktige av norsk industri- og næringsliv. Kjerneoppgavene levert fra utekontorene vil bli spisset under Export Norway, Invest in Norway og Visit Norway. Det er samtidig besluttet at kontorene i Tyrkia og Malaysia vil bli lagt ned.  

Verdensledende på rensing av ballastvann

Optimarin har utviklet teknologi for ballastvann siden 1990-tallet, men nå står de foran et internasjonalt gjennombrudd. Med støtte fra Miljøteknologiordningen har selskapet utviklet teknologi som tilfredsstiller den amerikanske kystvaktens strenge krav. 

Prisdryss til «Spill ut i Verden»-gründere

D-Pad Studio, Dirtybit og Red Thread Games vant stort under helgens kåring Spillprisen 2016. Den 25. januar drar selskapene til Stockholm for å møte svensk spillbransje. Turen er del av programmet «Spill ut i verden» som skal gi økt eksport. 

- Unik og annerledes innovasjonsprosess

- Erfaringen med innovasjonscampen for landbruket har gitt meg nye verktøy for innovative prosesser og et helt annet ståsted for framtiden, sier en godt fornøyd campdeltager Ellen Mosleth i Nofima.

Diversity Bootcamp in Toronto

Innovation Norway organized a diversity bootcamp in Toronto in April 2017. Eight Norwegian tech-startups learnt how to build strong teams for scaling and growth from the best startup environments in Canada. 

Register your interest for diversity bootcamp!

Millioner til innovasjon i bioøkonomien

Innovasjon Norge og Forskningsrådet lyste i høst ut fire millioner kroner til innovative forprosjekter innen bioøkonomi. Ni bedrifter har fått positivt svar på til sammen elleve prosjekter.

Fruktbare bedrifter kjempar om gjev pris

I år er det Ciderhuset frå Sogn og Fjordane, Dyre Gård frå Østfold og Johan Fredrik Bråstad Kristiansen frå Aust-Agder som kjempar om den gjeve Bedriftsutviklingsprisen i landbruket.

Oslo Medtech er Norges første helseklynge på gull-nivå

Helseklyngen Oslo Medtech har mottatt Cluster Organisation Management Excellence Label GOLD, som er EUs høyeste nivå for kvalitetssertifisering av klynger. – Vi er dypt imponert, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth. – Men det overrasker oss ikke at Oslo Medtech oppnår et slikt resultat!

Innovasjon Norge åpner kontor i Brussel

EU-finansiering av utvikling og vekst blir stadig mer attraktivt for norsk næringsliv. For å kunne hjelpe bedrifter som søker finansiering fra EU enda bedre, åpner Innovasjon Norge i dag kontor i Brussel.

Vil gjøre norske naturattraksjoner sikrere

Stadig flere norske og utenlandske turister ønsker å oppleve norsk natur. Tidligere var det nok for turister å passivt beskue vår gudegitte natur, nå vil vi også ha aktive opplevelser. Dette er både en fantastisk mulighet for norsk reiseliv, men byr også på en rekke nye utfordringer, noe som årets sommersesong har vist. Nå tar nasjonale aktører tak.

Er DU vår nye Female Entrepreneur?

Jakten på Female Entrepreneur 2017 er i gang. Vinneren belønnes med 500 000 kroner og en profesjonell mentor eller akseleratorprogram. Husk søknadsfrist 15. januar 2017.

For første gang har vi spesiell fokus på teknologi og søker kvinnelige gründere med en teknologibasert ide. 

Kronprins Haakon møter norske gründere på Slush

Onsdag 30. november deltar H.K.H. Kronprinsen på Slush i Finland, Europas ledende nettverksarena for gründere, investorer og teknologi. Rundt 50 norske selskaper er med i år, og Kronprinsen vil møte flere av disse.

Norge bør bli verdens første helelektrifiserte samfunn

Et heleelektrifisert norsk samfunn kan gjøre oss til verdens mest attraktive sted for grønne etableringer. – Vi har alle forutsetninger for å bli ledende på dette området og i dag lanserer vi fem klare anbefalinger for å nå målene, sier Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge.

Enormt vekstpotensial i kreativ næring

Flere arbeidsplasser, vekst og mer eksport er kulturministerens forventninger til den kreative næringen. Innovasjon Norge har pekt ut kreativ næring som et av seks områder hvor Norge har konkurransefortrinn og får historiske 30 millioner kroner fra Kulturdepartementet til å løfte næringen.  

Ny avtale gir norske helsebedrifter god drahjelp i Canada

Etablerte kanaler i internasjonale miljøer øker mulighetene for å lykkes med eksport av norsk helseinnovasjon. En ny samarbeidsavtale signert mellom Oslo Medtech og det canadiske helseforskningsinstituttet MaRS denne uken er derfor et viktig bidrag for norske helseselskaper som ønsker å lykkes i Canada.

Norske bedrifter inntar Canada

Neste uke deltar norske bedrifter på en næringsdelegasjon til Canada, som forhåpentligvis gir vind i seilene til de som er nysgjerrige på landet eller ønsker å utvikle forretningssamarbeid med canadisk næringsliv.

Populær blant økonomene

Innovasjon Norge er nummer to i listen over de 30 mest populære arbeidsgiverne blant yrkesaktive med utdanning innen økonomi.

Sju miljøer skal gi næringslivet økt kompetanse

Innovasjon Norge bevilger 12 millioner kroner til kompetanseprogram for lokalt næringsliv. Bedriftene er avhengig av oppdatert kunnskap, og nå får noen utvalgte miljøer penger for å kunne gi dem det de trenger.

Bronseplass til Innovasjon Norge

Innovasjon Norges Årsrapport for 2015 ble hedret med en bronseplass i sin klasse under Farmandpris-utdelingene for årets beste årsrapporter denne uka.  

Norsk motedesign presenterer seg i Japan

Norske fremadstormende motedesignere presenterer seg i dag for det japanske markedet. Norwegian Fashion Hub arrangerer sammen med Innovasjon Norge og den norske ambassade en mottakelse der hele bredden av japanske motejournalister er til stede. Det er også verdens yngste motemagasinredaktør, som er norsk

Nordlysturisme med fantastisk vekst

Utenlandske gjestedøgn til Nord-Norge har hatt en eventyrlig vekst på 378 prosent siden Innovasjon Norge og partnere begynte å markedsføre nordlyset i 2006. Antall gjestedøgn har gått fra 48 550 i 2006 til 231 900 i vintersesongen 2016*. Nå skrur Innovasjon Norge lysene på for nok en vinter, og håper på en ytterligere turist økning.

Budsjett med tydelige prioriteringer

- Budsjettforslaget som regjeringen har lagt frem i dag fortsetter å støtte omstillingsviljen i norsk industri- og næringsliv, sier administrerende direktør Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge. Regjeringen foreslår også i år en ny omstillingspakke på 130 millioner kroner, som skal gå til risikolån, etablerertilskudd og klynger som omstillingsmotor.

Et forprosjekt nå kan gi stort prosjekt i fremtiden

Har dere en god idé til noe som kan bidra til verdiskaping i virksomheten? Biobaserte bedrifter som ønsker å søke forprosjektmidler øremerket nyskapende bionæringer bør merke seg fristen som er 12. oktober.

Norge doblet salget til FN i 2015

Mer enn 50 norske bedrifter deltok på FNs Nordic Procurement Seminar i København 15-16 juni. Den rekordhøye deltakelsen gjenspeiler den økte relevansen av FN-markedet for norske bedrifter.

Bli med å kåre Norges beste kreative bedrift!

Vi følger opp fjorårets suksess og arrangerer Creative Business Cup Norway den 8. juni på 657 Oslo. Her kan du bli med å kåre Norges beste kreative bedrift.  Vinneren går videre til den internasjonale finalen  i København. 

Norske spillgründere skal erobre verden

Åtte norske spillselskap er plukket ut til å delta i Spill ut i verden programmet. 10 millioner kroner fra Kulturdepartementet og Innovasjon Norge er øremerket programmet som skal bidra til økt eksport av norske dataspill.

Norge lærer mote i Milano

20 deltakere fra 10 norske motebedrifter møttes forrige uke for å lære internasjonal forretningsdrift i Milano, Italia. Det skal bidra til å løfte norsk mote ut over landegrensene. 

To nye bærekraftige reisemål i Norge

Geilo og Longyearbyen har mottatt Merket for Bærekraftig reisemål. Dermed er de med i det gode selskap av et knippe norske reiselivsdestinasjoner som kan bevise sin samfunns- og miljøsatsing.

Vil ta flere norske spill ut i verden

Potensialet for eksport av norske spill er større enn det som tas ut i dag – og nå skal 10 millioner ferske kroner og et skreddersydd opplegg løfte flere norske spillselskaper opp og ut i verden.

Drømmen om Amerika går via Canada

Alle selskaper med ambisjoner har en drøm om Amerika. En drøm om å etablere seg i USA og om de store, viktige amerikanske investorene.  Innovasjon Norges kontor i Canada ønsker å bidra til at flere oppnår denne drømmen – for der er de overbevist om at for mange norske selskaper er det en stor fordel å ta veien innom nettopp Canada.

Tor Oxhovd Svalesen vann Bygdeutviklingsprisen 2015

- I ei tid med stort fokus på klima- og miljøutfordringar er det ei stor glede å dele ut prisen til ein person som har lagt ned ein stor innsats i å gjere energiforsyning meir kortreist, miljøvennleg og berekraftig, seier Anita Krohn Traaseth, administrerande direktør i Innovasjon Noreg.

Stort innovasjonsbehov i humanitær sektor

Innovasjon i humanitær sektor er mer aktuelt enn noensinne. Verden står overfor noen av de største globale utfordringer i vår tid, fra den pågående flyktningkrisen til finanskriser, naturkatastrofer,  klimaendring og stadig flere land som rammes av krig og konflikt.

Mer lønnsom og miljøvennlig solcelleproduksjon

Dynatec Engineering AS og forskere på Institutt for Energiteknikk har utviklet en ny teknologi med redusert energiforbruk som kan halvere prisen på fremstilling av rent silisium. - Lykkes vi med pilottesten vil solcelleteknologi bli enda mer attraktiv som alternativ energikilde, sier Josef Filtvedt, administrerende direktør og eier i Dynatec Engineering AS.

Sølv til Norge på Creative Business Cup 2015!

En internasjonal jury bestående av store firmaer som IKEA og Lego og 400 investorer var mektig imponert over den norske gründerbedriften. Podwalk tilbyr stedsspesifikke podcasttjenester.

Økende interesse for norsk nødhjelpsteknologi

I 2014 kjøpte FN inn varer og tjenester for mer enn 140 milliarder kroner.  
– Vi ser en økende interesse fra FN og globale hjelpeorganisasjoner for norske løsninger og teknologi, sier Vidar Ellingsen, leder for NOREPS-nettverket som ledes av Innovasjon Norge.

Høyeffektsbatterier i skip vil gi lønnsom miljøgevinst

Grenland Energy har med støtte fra Innovasjon Norges miljøteknologiordning utviklet en banebrytende løsning for energioptimalisering ombord på skip.
- Sammenliknet med bilbransjen vil en elektrifisering av skip kunne gi ti ganger så stor miljøgevinst, sier Roman Stoiber, daglig leder i Grenland Energy.

Velkommen på Innovasjon Norges seminar - «Grønne bygg reiser seg»

Tresatsing er en viktig del av «det grønne skiftet, derfor har mobilisering  og finansiell støtte utløst over tusen innovative og eksporterbare konsepter innen arkitektur, byggenæring og konstruksjon de siste 15 årene. Innovasjon Norge har jobbet for økt trebruk og styrket posisjonen til Norges skog- og trenæring.

Dekket og klart for Matstreif 2015

Matstreif er Norges største matfestival og denne helgen samles norske lokalmatprodusenter seg i Oslo sentrum for 11. gang. Klare til å gi publikum en smakfull reise gjennom Norges smakspalett.

Unik mulighet for kvinnelige ledertalenter

Har din bedrift kvinnelige ledertalenter dere vil satse på? Ikke gå glipp av Female Future-programmet til NHO som Innovasjon Norge bidrar til. Kort søknadsfrist!

Innovasjon Norge på Arendalsuka: Drømmeløftet - Norge fra særstilling til omstilling?

Aldri før har entreprenørskapslysten vært større i Norge! Sammenhengen er klar, det handler om omstilling. Vi vet nå at norsk økonomi er sårbar. Olje- og gassnæringen har ikke lenger det samme framtidsperspektivet som for få år tilbake. Trusselen om klimaskiftet er også tatt på alvor, og vi ser alle behovet for en grønn omlegging.

En ny velkomst på Oslo Lufthavn

Avinor og Innovasjon Norge ønsker å gi de reisende et nytt og moderne møte med Norge og lanserer den 18. juni «Portal Norge» på Oslo Lufthavn. – De reisendes første opplevelse av landet og lufthavnen blir unik og annerledes, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Creative Business Cup til Norge!

10. juni kåres Norges beste kreative bedrift. Vinneren går videre til den internasjonale konkurransen Creative Business Cup i København til høsten.

Creative Business Cup til Norge

Er du en kreativ entreprenør med ambisjoner om å vokse? Bli med i konkurransen om å bli Norges mest kreative bedrift! Kommer du til finalen får du store muligheter for både læring, nettverk og midler.

Prisdryss til norske startups og TINC-programmet

Innovasjon Norge gratulerer gårsdagens vinnere av Nordic Startup Awards. - Mange av vinnerne er kunder av oss, og det er vi kjempestolt av, sier gründersjef Bård Stranheim i Innovasjon Norge.  Vårt eget program TINC Silicon Valley fikk prisen som «Best accelerator».

Ny app skal "utdanne" nye Norges-eksperter

Innovasjon Norge arbeider for å øke kunnskapen om Norge som reisemål blant utenlandske turoperatører, i dag lanseres en ny app som skal gjøre jobben lettere.

Nasjonalparkenes nye merkevare styrker norsk reiseliv

- Den nye merkevaren for nasjonalparkene er med på å bygge opp under og styrke den totale merkevaren for Norge. Den signaliserer et sterkt nasjonalt verdigrunnnlag; viktigheten av å ta vare på og oppleve den unike, norske naturen.

Lyser ut 20 millioner til nye kompetanseprosjekter

Innovasjon Norge søker nå etter nye prosjekter som skal bidra til kompetanseutvikling i regionale næringsmiljø. Totalt skal inntil 20 millioner kroner deles ut. Fristen for å sende inn en prosjektskisse er 1. juni.

Unge kvinner ønsker mer makt og økonomisk likestilling

– Vi vil ha mer innflytelse og like lønnsbetingelser som menn, appellerte Madeleine Mowinckel (24), president i ANSA, under markering av kvinnedagen hos Innovasjon Norge. Hun var en av fire unge kvinner som ble løftet fram av statsrådene Monica Mæland og Solveig Horne og administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth.

Møt framtidas kvinnestemmer - se video

I år retter vi blikket ut og setter et internasjonalt fokus på kvinnedagen. Vi har invitert fire nye kvinnestemmer til å dele sine refleksjoner. Kom og hør deres tanker om framtida.

Byråkratisk og treg. Innovasjon Norge har jaktet på tidstyvene.

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner avfyrte startskuddet for jakten på tidstyver i det offentlige Norge. Innovasjon Norge tok utfordringen med prosjektleder Mona Skaret i spissen, og ba kundene sine om tilbakemeldinger. Nå er dommen klar.

Skog- og trenæringen kan firedoble omsetningen

Behovet for avis- og magasinpapir går ned og etterspørselen etter bærekraftige materialer og andre innsatsfaktorer går opp. Skogen spiller en avgjørende rolle i det grønne skiftet. En samlet skog- og trenæring står bak en ambisjon for omsetningsvekst til 180 milliarder innen 2045. Det tilsvarer en firedobling av omsetningen på 43 milliarder fra 2012. Skal de komme dit, må samarbeid til.

Populære stillinger

Det har vært stor interesse for våre utlyste lederstillinger i Innovasjon Norge. Stillingene som HR-direktør og direktør for Merkevaren Norge hadde 203 søkere. Søkerlistene er offentliggjort her.

Gjør eksportørenes bibel gratis

Gjennom Eksporthåndboken gir Innovasjon Norge norske bedrifter enkel, gratis tilgang til informasjon om rammebetingelser og regelverk for eksport til 190 markeder.  God og riktig informasjon om dette er helt avgjørende for å lykkes internasjonalt.  - Eksporthåndboken er eksportørens bibel, pleier jeg å si til alle nyansatte, sier Rolf Hepsø, logistikk manager i Rolls-Royce Marine.

Bli med på Drømmeløftet

Anita Krohn Traaseth fra Innovasjon Norge, Marte Gerhardsen fra Tankesmien Agenda og Kristin Clemet fra Civita diskuterer et fremtidig drømmeløft for norsk næringsliv. Representanter fra andre tankesmier som Skaperkraft, vil også være med i debatten.

Millionstøtte til 11 nye kompetanseprosjekter

Innovasjon Norge har besluttet at 11 regionale næringsmiljø skal få finansiering til sine kompetanseutviklingsprosjekter. Dette er andre gang at Innovasjon Norge tildeler midler fra tjenesten Kompetanseutvikling i regionale næringsmiljø, og av 27 søkere er det altså 11 som nå tas opp i tjenesten.

Blant Norges topp fire drømmearbeidsgivere

- Det er fantastisk at Innovasjon Norge får så høy ranking som fjerdeplass, vi har ligget stabilt i det øvre sjiktet de siste årene og det gir et etterlatt inntrykk i arbeidsmarkedet om at Innovasjon Norge er en spennende og attraktiv arbeidsplass, sier Toril Bariusdotter Ressem, stabsdirektør i Innovasjon Norge.

Vil ha ansvarlig norsk næringsliv til Myanmar

Med kongeparet i spissen har Innovasjon Norge denne uken hatt med representanter fra 40 bedrifter til Myanmar for å utforske mulighetene der. Og det er mange muligheter for norske bedrifter som har erfaring fra Asia eller markeder i utvikling. Men, det er viktig å ta med internasjonale standarder i bagasjen, spesifiserer Innovasjon Norge.

Muligheter innenfor energiproduksjon i Myanmar

I forbindelse med Innovasjon Norges næringslivsdelegasjon til Myanmar denne uken, besøkte 45 representanter fra norske bedrifter vannkraftverket, Paung Laung, utenfor hovedstaden Nay Pyi Taw. Nå ser flere norske selskaper på forretningsmuligheter i landet og energisektoren er spesielt interessant. 

- Kult på speed date

For første gang har Innovasjon Norges ledergruppe hatt speed date med næringslivet. - Kult konsept, mener Leif Rune Skymoen i Nansens Neuroscience nettverk, som ønsker større muskler innen helse.

Verden trenger skogprodukter

De globale trendene går i skogproduktenes favør. For å sikre konkurransekraftig industri må rammebetingelser bedres og det må satses på utvikling innen verdiskapende nisjer. Gjennom en fersk markedsanalyse peker Pöyry på hvilke nisjer.

Bioøkonomi gir muligheter til norske bedrifter

Bioøkonomikonferansen 2014: - Hovedmålet med konferansen er å skape entusiasme for de mulighetene som ligger i bioøkonomi for norsk næringsliv. Vi må ta bioøkonomi fra forskning og akademia til gründer og bedriftsnivå, sier Anita Krohn Traaseth.

Offentliggjøring av søkerliste administrerende direktør

- Vi registrerer at det er mange som har meldt sin interesse for denne stillingen, sier styreleder i Innovasjon Norge, Reidar Sandal. – Blant søkerne er det flere kvalifiserte, og det gir oss et godt grunnlag for den videre prosessen.

Debatt om tidligfasekapital skaper engasjement

Det var fullt hus da Innovasjon Norge inviterte til debatt om tidligfasekapital på Litteraturhuset i Oslo. Tilstede var den nye næringsministeren, Monica Mæland, og i debattpanelet satt investor Jens Ulltveit-Moe, venture kapitalist Kathryn Baker, seriegründer Rolv Assev og Anders Mjåset, grunnlegger av Norges første gründerhus, Mesh.

Nye gründertjenester på nett og telefon

Vi har lansert nye nettsider for gründere og telefontjenesten «Gründertelefonen». Målet er å hjelpe deg som er gründer med forretningsutvikling og med å finne frem i jungelen av informasjon og tilbud i hele Norge.

Forvaltere for nye landsdekkende såkornfond

Innovasjon Norge har pekt ut Alliance Venture Spring i Oslo og ProVenture Management i Trondheim til å forvalte de to nye landsdekkende såkornfondene. Hvert av fondene blir på ca 500 millioner kroner med en 50/50-fordeling mellom private investorer og staten.

En av Norges mest attraktive arbeidsplasser

Innovasjon Norge kom på pallen da Norges mest attraktive arbeidsgivere ble kåret i går kveld. Bare Statoil og Aker Solutions er mer populære blant unge økonomer.

EMAX 2013: Årets høydepunkt for unge gründere

I går startet EMAX Norge på Lillehammer. Her møtes unge mennesker med brennende lidenskap for entrepenørskap. De vil få råd av kjente gründere, konkurrere i bedriftsledelse og bli inspirert til å starte egne bedrifter.

Årets bedrift 2013: Moods of Norway

Moods of Norway vann prisen for Årets bedrift på Signalkonferansen 2013. Vi delte også ut pris til Årets gründer, Årets innovasjonsmiljø og Årets verdiskapar. - Prisvinnarane er døme på aktørar som meistrar nye utfordringar på avgjerande område for Noregs framtid, seier administrarende direktør i Innovasjon Noreg, Gunn Ovesen.

Her er Årets Gründerkvinner 2013

Ragnhild Wik og Linda Walsøe er Årets Gründerkvinner. Designerduoen har utviklet en helt ny, norsk og internasjonal merkevare. Prisen utgjør en million kroner.

2017 er FN-året for bærekraftig turisme for utvikling

Å snakke om bærekraft og turisme er ikke fremmed for norsk reiselivsnæring. Det gjøres en rekke positive tiltak både i reiselivsnæringen og i næringslivet forøvrig. Også i Innovasjon Norge har det vært en dedikert satsing på området de senere årene og derfor var det helt naturlig for selskapet å bli med som partner i markeringen av FN-året.

Visit Norway lanserer innsiktsportal

Da reiselivsdirektør Bente Bratland Holm lanserte den nye handlingsplanen for reiselivet våren 2017 la hun fram seks retningsvalg. Et av dem var å måle, dele og lære mer.

Destinasjon Trysil er årets reiselivsbedrift

Destinasjon Trysil ble i dag kåret til årets mest innovative reiselivsbedrift, under Innovasjon Norges Kick-Off.  Destinasjon Trysil stakk av med seieren foran de sterke kandidatene De Historiske Hotell og Spisesteder SA og Svinøya Rorbuer.

Aksel Lund Svindal skal lokke skiturister til Norge

OL-vinneren og norsk skisports store sønn Aksel Lund Svindal skal vise verden de fantastiske skimulighetene i Norge. I en video som lanseres på Visit Norway, tar han seerne med på en personlig reise, fra Lyngsalpene i nord til fjellområdene på Østlandet.

Langsiktig satsing på reiselivsprofilering

Reiselivssatsingen i Innovasjon Norge har i gårsdagens forslag til statsbudsjett fått bevilget 231,5 millioner kroner til utvikling og markedsføring av Norge som reisemål i 2018.

Norgeseksperter inntok fjordene

Som hjelp i kampen om de internasjonale turistene lanserte Visit Norway det nye e-learning programmet Norway Expert i mars. Siden da har over 2700 selgere hos europeiske reisebyråer registrert seg, og rundt 530 har kvalifisert som ‘Norgeseksperter’. Av disse vant 16 stykker en tur til Norge, og har nettopp kommet tilbake etter opplevelser i Bergen og fjordene rundt.

Oppdatert standard for bærekraftig reisemål

Nå er standarden for bærekraftig reisemål revidert og versjon er 2.0 klar. Alle reisemål som starter prosessen med merkeordningen må legge ny standard til grunn.

Norgesfilm til topps i Cannes

Den norske filmen «Iconic Norway» ble tildelt prisen for «Best Camera» under gårsdagens prisutdeling Cannes Corporate Media & TV Awards. Den norske filmen ble med dette vinner i den samme klassen som i fjor ble vunnet av naturfilm-ikonet, David Attenborough.

Visitnorway treffer flere

Visitnorway treffer stadig flere brukere viser sommertallene til Visitnorway (tall fra juni tom august 2017). I sommer var det hele 6,2 millioner økter på visitnorway, fra 4,2 millioner brukere. Sammenlignet med sommeren 2016 har antall brukere økt med 22 prosent og antall økter med 27 prosent.

Rekordmange utenlandske gjester i sommer

I dag kom tallene som bekrefter den utenlandske pågangen mange hoteller og aktivitetsselskaper over hele landet har merket gjennom sommeren. -Vi kan se tilbake på den fjerde rekordsommeren på rad, konstaterer Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

Merket for bærekraftig reisemål til Destinasjon Femund Engerdal

Destinasjon Femund Engerdal har kvalifisert seg til Merket for bærekraftig reisemål på rekordtid. - Vi er stolte av at Femund Engerdal er det niende reisemålet i Norge som blir del av det gode selskap av merkede reisemål over hele landet, sier Mia Faldmo, prosjektleder og daglig leder i Destinasjon Femund Engerdal.

Stor interesse for terrengsykling

I juni arrangerte Innovasjon Norge seminar om terrengsykling og reiseliv for tredje gang. Også i år var arrangementet lagt til Trysil, som i norsk sammenheng har flaggskipet Trysil Bike Arena å vise fram – til inspirasjon for andre reiselivsaktører.

Reiselivsprisen 2017: Stem fram din favoritt!

Reiselivsprisen 2017 deles ut 17. oktober. En jury har nå gjort sin første vurdering og nominert Svinøya Rorbuer, De Historiske Hotel og Spisesteder og Destinasjon Trysil til finaleheatet. Nå ønsker Innovasjon Norge å høre folkets og bransjens egen mening, før kåringen av årets vinner.

Dette ønsker utlandet å vite før Norgesferien

Naturlige underverker, fjorder og isbreer, og nordlys er det flest søker på i forbindelse med en tur til Norge. I 2016 var det rekordmange internasjonale søk etter Norge som turistdestinasjon, og det er særlig tyskerne som er ivrige på nett.

Ferske nøkkeltall om norsk cruisenæring

Med rapporten ønsker Innovasjon Norge å gi en oversikt over norsk cruisenæring. Visste du for eksempel at det i 2016 er beregnet et direkte forbruk fra passasjerer til norsk næring på i overkant av 2,3 milliarder kroner? Eller at prognosene for 2017 viser en økning i antall passasjerer til Norge og besøkstallet vil igjen kunne nærme seg tre millioner dagsgjester fra cruise? Dette og mer finner du i vår nøkkeltallsbrosjyre.

Ny knallsommer i vente

Denne sommeren skal rekordmange norske og utenlandske turister feriere i Norge, ifølge utenlandske turoperatører og norske reiselivsrepresentanter. Hele 61 prosent tror at årets sommersesong blir bedre enn 2016. Med andre ord ser vi frem imot en fjerde knallsummer på rad. -Stort mer kan man ikke ønske seg som reiselivsminister, sier Monica Mæland.

Turisme er nøkkelen til økonomisk vekst verden over

I 2016 var det 1,24 milliarder turistankomster i verden, som er 46 millioner flere reisende enn året før. Dette bidrar til økonomisk vekst og nye arbeidsplasser, hvorav tall fra World Travel & Tourism Council viser at hver femte nye jobb i verden er innen turisme. Norge tar også sin del av utviklingen.

Skal bli helårsdestinasjon

Et av norsk reiselivs største utfordringer er sesongutvidelse. Dette ble diskutert under ukens SNOW konferanse i Tromsø, hvor blant andre verdens første ishotell, Icehotel Jukkasjärvi, var invitert inn for å snakke om sin plan for å tiltrekke besøkende hele året. Nettopp produktutvikling i tillegg til gode flyforbindelser og nye kundegrupper er avgjørende for å sikre Norge som en helårlig destinasjon.

Norsk-tysk toppmøte om reiseliv

- Norge har vist at de anerkjenner viktigheten av reiseliv i omstillingen av norsk økonomi, sier Heike Brehmer, leder i den tyske Forbundsdagens reiselivskomité. Denne uken besøkte representanter fra komitéen Oslo og Innovasjon Norge for å lære mer om den norske reiselivssatsingen.

Ny kunnskap om naturbasert reiseliv

Den nye reiselivsmeldinga viser at norsk reiseliv er i kraftig vekst. Vi vet imidlertid for lite om de mange mindre reiselivsbedriftene som tilbyr opplevelser i naturen. Nå kartlegges utviklingen blant 3000 naturbaserte reiselivsbedrifter.

Slik skal Norge kapre de riktige turistene

Den globale turismen er forventet å stige med over 50 millioner reisende hvert år, fra dagens 1,3 milliarder reisende. Det gir Norge en fantastisk mulighet, men betyr også at vi må ta noen valg rundt hvilke turister vi ønsker, og hvordan vi skal få dette til. Dette danner bakteppet for Innovasjon Norges nye handlingsplan for reiselivet, med målsetningen om å bidra til flere verdiskapere i reiselivet innen 2025.

Bergen tiltrekker rekordmange internasjonale turoperatører

I dag går startskuddet for Norwegian Travel Workshop (NTW), hvor den norske reiselivsnæringen møter turoperatører fra hele verden. Årets arrangørby Bergen ønsker velkommen til rekordmange internasjonale kjøpere, hele 372 representanter fra 32 ulike land.

Slik skal Norge friste kinesiske turister hele året

Turisttrafikken fra Kina til Norge har utviklet seg kraftig de siste årene, og nå er målet å utvikle helårstrafikk. For å lykkes er det behov for å vise flere sider av Norge, og ikke minst etablere direkteruter mellom Kina og Norge. Reiselivsbransjen var sterkt representert i næringslivsdelegasjonen som fulgte det første norske statsministerbesøket til Kina på 10 år.

Februar ga kun vekst i Nord-Norge

Det ble en liten nedgang på både norske eller utenlandske kommersielle overnattinger i februar. Positivt er det allikevel at antall bestilte flybilletter til Norge ligger 20 prosent høyere i perioden april til juni i år, sammenlignet med 2016.

Reiselivsmeldingen er her - gir store muligheter for reiselivet

I dag la næringsminister Monica Mæland frem Reiselivsmeldingen. Hun understreker at reiselivet er viktig for Norge, og meldingen er klar på at bærekraft må ligge til grunn for videre utvikling, og at det må legges til rette for samhandling på tvers av næringer. Dette er helt i tråd med Innovasjon Norges nye retning for reiselivet.

‘Er det ikke alltid kaldt i Norge?’

Spørsmål om kulde, prisnivå og korte somre er noen av utfordringene som møter de som selger Norge til utenlandske reisende. Som hjelp i kampen om de internasjonale gjestene har Visit Norway nå lansert et nytenkende e-learning program, Norway Expert, som skal lære salgspersonell å svare på de typiske men til tider vanskelige Norge-spørsmålene.

Rekordinteresse for å selge Norge som turistdestinasjon

Fra 24. til 27. april møter Norges reiselivsnæring turoperatører fra hele verden under den årlige Norwegian Travel Workshop (NTW). I år meldes det om rekordpåmelding av utenlandske kjøpere, og det er særlig amerikanerne som har fått øynene opp for Norge.

Hvem fortjener Reiselivsprisen 2017?

Reiselivsprisen deles i år ut for niende gang og skal inspirere til innovasjon i reiselivsnæringen. Kanskje blir det du, din bedrift eller ditt nettverk som mottar prisen i oktober? Eller har du et godt tips til bransjekollegaer som bør få den?

2016 ble nok et rekordår målt i antall kommersielle gjestedøgn

Det var 33 millioner gjestedøgn ved kommersielle overnattingssteder i 2016. Økningen på fem prosent fra 2015, representerer 1,5 millioner flere gjestedøgn. Norske gjestedøgn økte med to prosent, mens antall utenlandske gjestedøgn økte med ti prosent. Ser vi på antall utenlandske ankomster ved hotellene, viser tall fra SSB at de økte med 12 prosent. Veksten i Norge er større enn resten av verden, som betyr at Norge for andre år på rad, tar en større andel av internasjonal turisme.

Norge er hottere enn noensinne

2016 går inn i rekken av rekordår for norsk reiseliv. Siste oversikt viste 11 prosent oppgang av utenlandske turister, og utviklingen ser ut til å fortsette inn i 2017. Ekstra gledelig er det å se at Norge tar større andeler av den globale turismen.

Snowballkonferansen 2017

Snowballkonferansen gjennomføres for syvende gang den 1.-2. februar 2017. Konferansested er i år på Meetingpoint Hafjell Hotell & Resort. Dette er en nasjonal konferanse som setter fokus på destinasjonsutvikling, bærekraft og konkurranseevne og det er fortsatt mulig å melde seg på!

Forventer ny rekordvinter

Med to gode vintersesonger friskt i minne, er det stor optimisme. Alt tyder på at den sammenhengende veksten fra utlandet som startet våren 2014, vil fortsette inn i 2017

Veksten fortsetter i oktober

Den gode veksten fortsetter i oktober. I løpet av måneden var det to millioner gjestedøgn ved kommersielle overnattingssteder, hvilket er to prosent flere enn oktober 2015. Det er ferie – og fritidstrafikken som driver veksten.

Den eventyrlige veksten fortsetter

Sommersesongen fortsetter med gode resultater i september måned. Tall fra SSB viser at det var 2 671 800 gjestedøgn ved kommersielle overnattingssteder. Det er en økning på seks prosent fra september 2015. 

Vestlandsturister med høyt forbruk

Vestlandet er den tredje største regionen i 2015 målt i antall overnattinger. Likevel var det her turister la igjen nest mest penger i Norge, viser tall fra Turistundersøkelsen til Innovasjon Norge.

Nå kan du melde deg på NTW i Bergen

Bli med oss til Stavanger mellom 16.-19. april 2018 - og møt internasjonale kjøpere av norske reiselivsprodukter. Norwegian Travel Workshop (NTW) er en av norges største arenaer for salgsmøter og nettverksbygging for reiselivsnæringen. 

Nye bransjesider for turoperatører

Visitnorway har lansert nye nettsider for internasjonale turoperatører. De nye sidene er en del av Innovasjon Norges satsing på internasjonal bransjebearbeidelse og skal gjøre det enklere for utenlandske turoperatører å selge Norge.

Nordlysturisme med fantastisk vekst

Utenlandske gjestedøgn til Nord-Norge har hatt en eventyrlig vekst på 378 prosent siden Innovasjon Norge og partnere begynte å markedsføre nordlyset i 2006. Antall gjestedøgn har gått fra 48 550 i 2006 til 231 900 i vintersesongen 2016*. Nå skrur Innovasjon Norge lysene på for nok en vinter, og håper på en ytterligere turist økning.

Fuglekikking i vinden

Visste du at Varangerhalvøya regnes for å være en av verdens topp ti destinasjoner for fuglekikking? Med unike arter, muligheter for storslagne naturopplevelser og tilrettelagte forhold har Norge uante muligheter for å tiltrekke seg enda flere fuglekikkere fra hele verden. 

Norge – en av verdens mest ettertraktede kongressdestinasjoner

Norge er en av verdens mest ettertraktede kongressdestinasjoner, i følge den årlige rapporten til Union of International Associations (UIA). Organisasjonen utarbeider hvert år en rapport over gjennomførte kongresser, organisert av internasjonale organisasjoner, og Norge havner langt opp på listen. 

En ny velkomst på Oslo Lufthavn

Avinor og Innovasjon Norge ønsker å gi de reisende et nytt og moderne møte med Norge og lanserer den 18. juni «Portal Norge» på Oslo Lufthavn. – De reisendes første opplevelse av landet og lufthavnen blir unik og annerledes, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Ny markedssjef i Nederland

Andrea Pfeiffer blir ny markedssjef for reiselivsatsingen i Nederland. Hun tiltrer stillingen 1. juli 2015.

Ny app skal "utdanne" nye Norges-eksperter

Innovasjon Norge arbeider for å øke kunnskapen om Norge som reisemål blant utenlandske turoperatører, i dag lanseres en ny app som skal gjøre jobben lettere.

Nasjonalparkenes nye merkevare styrker norsk reiseliv

- Den nye merkevaren for nasjonalparkene er med på å bygge opp under og styrke den totale merkevaren for Norge. Den signaliserer et sterkt nasjonalt verdigrunnnlag; viktigheten av å ta vare på og oppleve den unike, norske naturen.

Forsiktig optimisme fra det russiske markedet

Etter flere år med en økning fra det russiske markedet, har Norge opplevd en nedgang i antall russiske kommersielle gjestedøgn siden 2014. Nå kan det se ut som om den økonomiske situasjonen har stabilisert seg og at reiselysten er på vei tilbake.

Sunnmøre sjarmerte Pippa

I The Telegraph, en av Storbritannias største aviser, var det sist lørdag en stor reisereportasje fra Sunnmøre. Frontet av Pippa Middleton – verdenskjent prinsessesøster.

Fisketurisme verdt millioner for lokalsamfunn

Heldige fiskere tar med seg både fisk og gode opplevelser hjem, men de legger også fra seg mye penger underveis. En ny undersøkelse viser at fiskeres samlede forbruk av varer og tjenester bare i Hedmark og Oppland, kan være så høyt som mellom 250 og 290 millioner kroner i 2014.

Nederlendere ønsker seg lange norgesferier

Mens nordmenn gjerne forbinder ferie i Nederland med en langhelg i Amsterdam, er det stikk motsatt andre veien. Nederlendere vil gjerne at ferien i Norge skal vare i flere uker.

Skåla blir filmstjerne

Den spektakulære fjellturen opp Skåla i Loen går til filmen og håper med dette å etablere seg som en av de store ikoniske fjellturene i Fjord Norge-regionen. Innovasjon Norge, Fjord Norge og Reisemål Stryn & Nordfjord står bak filmprosjektet, som nå skal inspirere flere til å ta turen.

Ny norsk meetings-rekord i Spania

500 kundemøter på tre dager. Det er ny rekord for den norske standen på den internasjonale meetings-messen EIBTM i Spania, der Innovasjon Norge og Norway Convention Bureau nylig var til stede sammen med norske partnere.

Magisk omtale av nordnorsk skidestinasjon

Den svenske journalisten sparte ikke på superlativene, da han i et populært helgebilag i Sverige beskrev skikjøring og -opplevelser i Nord-Norge. Alt tyder på at han ble fullstendig bergtatt.

Suksess for franske Visitnorway-sider

For fjerde gang så langt i år er den franske Visitnorway-siden på Facebook best i klassen, sammenlignet med andre utenlandske destinasjoner i Frankrike.

Tre bedrifter - tre ulike tjenester

Under Kick-off Reiseliv 2015 viste vi frem tre eksempler på hva dyktige, norske reiselivsbedrifter har fått til i samarbeid med Innovasjon Norge.

2014 – Et spennende år for norsk hotellnæring

Pilene har pekt oppover for både norske og utenlandske kommersielle gjestedøgn så langt i år, Scandic har kjøpt Rica og flere nye hoteller har gitt en betydelig kapasitetsvekst i enkelte regioner. Mye skjer i norsk hotellbransje og det gir utfordringer på godt og vondt.

Geilo og Svalbard blir bærekraftige reisemål

Norge leder vei i utviklingen av bærekraftige reisemål og lanserte i 2013, som det første landet i verden, en nasjonal merkeordning for bærekraftige reisemål. Nå står norske reisemål i kø for å sertifisere seg.

Overnattingsstatistikk for mars

I mars var det 2 028 324 overnattinger ved kommersielle overnattingssteder. Det er tre prosent færre enn i mars 2013. Nedgangen skyldes en nedgang fra hjemmemarkedet på seks prosent.

Februar i minus

Februar endte med en nedgang i antall kommersielle overnattinger. Best ut kom Nord-Norge og hotellene viser overnattingsstatistikken til SSB. 

Færre overnattinger i januar

Overnattingsstatistikken for kommersielle overnattingssteder viser en liten nedgang i januar, både i norske og utenlandske overnattinger. Alt er allikevel ikke negativt. I år kan spesielt Hedmark si seg fornøyd, med en oppgang fra utlandet på 12 prosent. 

Færre hotellovernattinger i 2013

Norske hoteller registerte i 2013 totalt 19.773.244 millioner overnattinger, som er en nedgang på en prosent fra 2012. Det ble en nullvekst fra utlandet og en prosent færre norske overnattinger.

Turistundersøkelsen 2013

Sommeren 2013 brukte norske og utenlandske turister omtrent 25 milliarder kroner i forbindelse med sin reise til og i Norge. De aller fleste feriereisende er fornøyd med ferien sin, og mange av de utenlandske vil se og oppleve mye på sin ferie i Norge.

Ny merkehåndbok viser vei i norsk natur

Turistene etterlyser bedre skilting når de bruker naturen på ferien i Norge, viser en undersøkelse fra Innovasjon Norge. Nå lanseres den nye Merkehåndboka med system og maler for skilting og merking, som skal sikre at folk finner frem i den norske naturen.  

Resultater fra sommerkampanjen

Sommerkampanjen har gitt flere turister lyst til å tilbringe sommerferien i Norge, viser de ferske kampanjetestene til Innovasjon Norge.

Turistnedgang i 2013 - tror på svak økning i 2014

Reiselivsåret 2013 endte med en total nedgang i kommersielle gjestedøgn på minus en prosent. Både det norske og utenlandske markedet opplevde en nedgang på en prosent sammenlignet med 2012.

Store forveninger til 2014-utgaven av Arctic Race of Norway

Sykkelrittet Arctic Race of Norway ble en stor mediesuksess, med 74 timer TV-sendinger, 11,5 millioner seere på Eurosport, daglige TV2-sendinger og 5800 nyhetsartikler i tradisjonelle medier. Det skaper store forventninger til årets utgave av rittet.

Disneys regissører overveldet av Norge

Nylig møtte vi regissørene bak Disneys nye familiefilm Frost (Frozen) i London. De kunne fortelle om mange besøk til Norge i planleggingsprosessen og en film som er sterkt inspirert av norsk natur og kultur.

Et skrik av suksess

Årets vellykkede Munch-jubileum ble avsluttet nå i desember. For reiselivet har året på flere måter vært et skrik av suksess, og en påminnelse om at kultur i norsk reiselivssammenheng bør utnyttes i større grad og utgjøre en større del av det totale norske reiselivsproduktet.

Ny kunnskap om incoming-operatørenes betydning

Den norgesbaserte incoming-virksomheten utgjør over en milliard kroner. Nesten halvparten av omsetningen kommer de fire vestlandsfylkene til gode. Dette viser den nye rapporten, "Incoming 2013".

Mer norsk mat på turistenes fat!

Det er mørkt utenfor, og dagslyset skal heller ikke få overtaket i Alta denne desemberdagen. Inne, rundt langbordet på Alta Videregående skoles restaurant- og matfagsavdeling, sitter en spent gjeng Finnmarks-kokker som i løpet av de neste 24 timene skal inspireres til å bruke mer lokale råvarer og skape sesongbaserte menyer.

Lokker briter med nordlys og nordnorsk gjestfrihet

Britiske kurs- og konferansearrangører møter nordnorsk reiseliv. En solid vekst i britisk økonomi bidrar til at øyfolket igjen reiser til utlandet for å arrangere møter, kurs og konferanser. Nå skal de lokkes til Nord-Norge!

Røros gir britene julestemning

Under overskriften «Run Rudolph run», pryder Røros og norske juletradisjoner et over 20 sider langt Food and Drink-bilag i den britiske avisen, The Telegraph. Avisen er en av de største nasjonale avisene i Storbritannia med en sirkulasjon på 550 000.

Ni av ti nordmenn vil se nordlyset

Ni av ti nordmenn ønsker å oppleve nordlyset, men bare halvparten av landets søringer har sett nordlyset tydelig, viser en fersk undersøkelse gjennomført av Ipsos MMI på vegne av Innovasjon Norge. Nå skal en ny gratis nordlys app få flere til å se lyset i vinter.

Populært cruisekurs!

Hvordan kan det landbaserte reiselivet tjene mer på cruiseturistene? Spørsmålet har trigget mange sogninger til å sette seg på kursbenken denne uken.

Færre hotellovernattinger i september

I september var det 1,68 millioner overnattinger ved norske hotell. Det er tre prosent færre enn september i fjor. Hjemmemarkedet sviktet med fem prosent, mens antall utenlandske økte med en prosent.

Klikkrekord på Visitnorway

Nye kampanjemaler på Visitnorway trigger klikkelysten hos de besøkende. Sammenlignet med de opprinnelige malene skaper de 33 prosent mer trafikk til partnerne.

Innovasjon Norge styrker det norske kjøkken

I Norge kan vi hente førsteklasses råvarer fra sjø og land i eget nabolag. Allikevel etterspør turister mer og bedre lokalmat. Innovasjon Norges fagmiljøer innen reiseliv og kultur, landbruk og marin, ønsker å snu denne trenden og lanserer i disse dager et nytt kompetanseprogram. Dette skal gi norske kokker og kjøkkensjefer bedre kunnskap om råvarer og sesongbaserte menyer.

Kurs i cruise

2013 ble et rekordår for cruiseturismen i Norge, målt både i antall cruiseanløp og besøkende i norske havner. Norge er nå den fjerde største cruisedestinasjonen i Europa. Nå vil reiselivsdirektøren gratispassasjerene til livs og kurser reiselivsnæringen i cruise.

Nytt om navn: Tjenesteansvarlig kultur

Margit Klingen Daams er på plass i Innovasjon Norge, hvor hun skal ha ansvar for det nye kultur- og næringssamarbeidet med Kulturrådet.

Stor økning i norsk hotellkapasitet

I løpet av 2013 vil det åpne rundt 1600 nye hotellrom i Norge, og fra 2012 til 2016 øker antallet med rundt 7000 (+9 %). Flertallet av rommene kommer i de seks største byene, der romveksten blir på over 12 prosent. En slik vekst i tilbudet krever igjen en betydelig markedsvekst.

«Verdens lengste skrik» får anerkjennelse

Innovasjon Norges Skrik-film kom høyt opp i kampen om å bli årets sosiale media-kampanje. Å være nominert til «Social Media Campaign of the Year» er en seier i seg selv.

Tysk anerkjennelse til norsk bærekraft

Nylig ble Innovasjon Norges prosjekt Bærekraftig Reiseliv 2015 belønnet med en strålende tredjeplass under prisutdelingen av «Nachhaltigkeitspreis 2013», i Frankfurt am Main.

Reiselivssommer i rødt

Røde tall og en nedgang i kommersielle gjestedøgn fra Norges største utenlandsmarkeder preger årets turistsommer (mai-juli), viser tall fra SSB. Nå vil reiselivsdirektøren i Innovasjon Norge ta den norske sommeren tilbake.

Norge er et av verdens mest spennende reisemål

Norge er et av verdens mest spennende og innholdsrike reisemål, i følge reiselivsgiganten Lonely Planet. I deres nye reisebok som ble lansert i går «1000 Ultimate Adventures», havner Norge på topp ti listen over «Top Ten Adventure Nations».

National Geographic hyller norske fjorder

Det verdenskjente reiselivsmagasinet National Geographic Traveller hyller vestnorske fjorder i den nyeste utgaven av bladet. I oktober-utgaven blir Sunnmøre, Ålesund og Geirangerfjorden beskrevet med superlativer og flotte bilder både på forsiden og gjennom en fem sider lang artikkel inne i bladet.

Norsk Bærekraft blir lagt merke til

Som det første landet i verden lanserte Norge tidligere i år en nasjonal merkeordning for bærekraftig reiseliv. Nå viser nye undersøkelser at bærekraft i reiselivet stadig blir viktigere for turoperatører og at den norske merkeordningen gir Norge et konkurransefortrinn i kampen om turistene.

Hvordan vi bruker analyse i markedsføringen av Norge

Innovasjon Norge arrangerte det årlige Kick-off 5. september. Her delte analyseteamet sine erfaringer med å bruke markedsinnsikt i markedsføringen av Norge som reisemål. Her med markedsføringskampanjen Skrik som case.

Kick-off 2014: Presentasjoner

Over 330 mennesker fra reiselivsnæringen i hele landet deltok på Innovasjon Norges kick-off for reiselivsaktiviteter 2014. Her finner du presentasjonene.

Ny Disney-film med Norge i hovedrollen

Disney har latt seg inspirere av Norge i høstens nye storfilm «Frozen». Dette ønsker Innovasjon Norge å dra nytte av og har nylig inngått et lukrativt samarbeid med filmgiganten. Nå samarbeider de med Disney for å inspirere kinogjengere verden over til å ville reise til Norge.

Arctic Race of Norway og Norge vises i 154 land

Startskuddet for tidenes første Arctic Race of Norway er bare noen timer unna. Visitnorway er stolt samarbeidspartner, og ser fram til både folkefest og sykkelfest i Nord-Norge de neste dagene.

Årets kick-off nærmer seg!

5. september samles norsk reiselivsnæring og representanter fra Innovasjon Norges kontorer i inn- og utland, til årets viktigste hendelse i reiselivsnæringen.

Åpner for økt trafikk fra Asia

Lørdag 25. mai landet den første chartermaskinen fra Sør-Korea på Gardermoen. Innovasjon Norge håper den nye charteren vil stimulere til en ytterligere turistvekst fra det attraktive sør-koreanske markedet.

Disse turistene er mest fornøyd med norgesferien

Nordmenn er totalt sett mer fornøyd med norgesferien enn utenlandske turister, selv om alle er enige om at pris ikke står i forhold til kvalitet i Norge. Dette viser turistundersøkelsen fra Innovasjon Norge.

Innovasjon Norge øker Asia satsing

Innovasjon Norge åpner for en enda større turistøkning fra Asia og lanserte i forrige uke fem nye charter flygninger fra Sør-Korea til Oslo med Korean Air.

Vil se reiselivsnæringen skrike

Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektøren i Innovasjon Norge har spådd et tøft reiselivsår i 2013. Nå vil han å se reiselivsnæringen skrike.

Ny godkjent økoturismebedrift

Brattvoll gård og hytter føyer seg inn i den stolte rekken av 20 Norske Godkjente Økoturismebedrifter, og kan endelig vifte med det høythengende kvalitetsbeviset.

Visitnorway har verdens beste hjemmeside

Hjemmesidene til Visitnorway, norges største reiselivsportal, har vunnet den prestisjetunge Webby Awards, webbens Oscar, og kan med dette kalle seg verdens beste hjemmeside.

Reiselivskonferansen 2012: Fulle hus hele året

Alle er enige om at Norge har turistattraksjoner i verdensklasse. Med større og mer slagkraftige enheter og økt salgsfokus internasjonalt, skal disse attraksjonene utgjøre grunnlaget for en fremtidsrettet, unik, helårlig og lønnsom norsk reiselivsindustri.

 

Pressearbeid gir milliongevinst

Over 900 journalister på presstur i Norge. Mer enn 8000 artikler om Norge som reisemål og en total annonseverdi på 580 millioner kroner.

BBC med Norge på menyen

BBC produksjonen “Hairy Bikers” har vært i Norge og latt seg fascinere av norske baketradisjoner. På tirsdag blir den første episoden som er filmet i Norge vist på BBC 2 i Storbritannia.

Kongressmarked med milliard omsetning

Kongressmarkedet i Norge hadde en omsetning på 1,2 milliarder kroner i 2011, og skapte over 300 000 overnattinger på norske hoteller.

Mobil-eksplosjon på Visitnorway

Visitnorway opplever en enorm økning i trafikk fra mobile enheter. Siden januar i fjor har nettsiden opplevd en vekst på 418 prosent i trafikk fra smarttelefoner.

Røros finalist til nok en pris

Røros sitt arbeid for en bærekraftig destinasjonsutvikling gjør seg stadig mer bemerket internasjonalt. Denne gangen er destinasjonen finalist til en Tourism for Tommorow–pris.

Vil skape folkevandring til Norge

Aktivitetsferier i Norge er voksende og spesielt populært er vandring i norsk natur. Nå lanserer Innovasjon Norge og Fjord Norge to nye vandrefilmer som skal lokke flere turister til den norske fjellheimen.

Dansk invasjon i Norge

Danske skiturister vil valfarte til Norge i år, i følge Jyllands-Posten. 

Bli med på årets viktigste konferanse

Røros ble nylig kåret til verdens beste destinasjon på grunn av sitt arbeid med bærekraft. Vi lar oss inspirere og inviterer til konferansen “Bærekraftige destinasjoner – en arena for kunnskap og inspirasjon".

Arktiske eventyr i "Marie Claire"

Det verdenskjente kvinnebladet “Marie Claire”, har denne måneden en stor artikkel om det arktiske Norge i den britiske utgaven av bladet.

En strategi blir til

Nærings- og handelsminister Trond Giske inviterte til innspillkonferanse for revideringen av Regjeringens reiselivsstrategi. Over 170 entusiastiske reiselivsaktører fra hele landet ga sine klare og tydelige innspill til strategien som vil bli lagt frem i slutten av dette året.

Se presentasjonene her.

Frister med film

Oslo, Stokkøya og Telemark skinner i all sin prakt, og skal få turister til å falle pladask i de tre nye profileringsfilmene produsert av Innovasjon Norge og Sheriff Film Company.

Årets reiselivsskaper: Høve Støtt!

Høve Støtt vant igår kveld den prestisjefylte Reiselivsprisen. Selskapet holder til på Geilo med hele Hallingdal som nedslagsfelt og har inspirert reiselivsaktører i hele Norge til å tenke nytt. Høve Støtt har skapt utrolig mye av veldig lite innen opplevelsesproduksjon.

Visitnorway fortsetter suksessen

Making Views interaktive 360˚ panorama foto har hatt en enorm popularitet på visitnorway. På ett år er panorama-visningen av Geiranger-Trollstigen-Ålesund blitt besøkt av over en million unike brukere. Nå fortsetter visitnorway suksessen.

Preikestolen "rocks"

Norge markerer seg i en stadig hardere internasjonal konkurranse. Forrige uke ble Tromsø kåret til top cruisedestinasjon. Nå er det Preikestolen som vinner internasjonal  oppmerksomhet.