-Vi trenger flere kvinnelige gründere

Næringsminister Monica Mæland og Kulturminister Linda Hofstad Helleland deler ut prisen til årets Female Entrepreneur på kvinnedagen 8. mars. Årets pris er rettet mot teknologi, og prisutdelingen foregår på Technoport i Trondheim, Norges største teknologi- og innovasjonskonferanse.

Årets finalister i Female Entrepreneur, f.v. Siv Hilde Houmb, Marianne Haugland Hindsgaul, Nuria Espallargas. Foto: Charlotte Wiig

Årets finalister i Female Entrepreneur, f.v. Siv Hilde Houmb, Marianne Haugland Hindsgaul, Nuria Espallargas. Foto: Charlotte Wiig

Foto: Charlotte Wiig

-Vi trenger at flere kvinner satser som tech-gründere. Årets finalister til Female Entrepreneur er gode rollemodeller. Det er viktig i den omstillingen næringslivet er inne i, sier Mæland.

Ny verdiskaping

Om en uke står de tre finalekandidatene på scenen foran Kronprinsparet, næringsminister Monica Mæland, kulturminister Linda Hofstad Helleland, administrerende direktør i Innovasjon Norge Anita Krohn Traaseth og publikum på Technoport. Prisen er et samarbeid mellom Nærings- og fiskeridepartementet og Innovasjon Norge, og går til kvinnelige teknologientreprenører med vekstambisjoner og som bidrar til ny verdiskapning for norsk økonomi.

Vinneren mottar 500.000 kroner som skal brukes til videreutvikling av selskapet, og et mentor- eller akseleratorprogram avhengig av hva som er best egnet for bedriften.

Cybersikkerhet, kundedialog og beleggindustri

-Årets finalister har utviklet teknologiske innovasjoner som kan være med på å posisjonere norsk teknologikunnskap og løsninger i nye, internasjonale markeder. For at Norge skal lykkes med den omstillingen vi går igjennom nå, er vi avhengig av å mobilisere flere kvinner til å bidra for å drive det digitale samfunnet fremover, sier Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge.

Finalistene er Siv Hilde Houmb, som har startet cybersikkerhetsselskapet Secure-NOK AS, Nuria Espallargas, som har startet Seram Coatings AS og omdannet verdens nest hardeste materiale til et pulver som kan brukes i beleggindustrien, og Marianne Haugland Hindsgaul, som er CEO i Bubbly Group og har utviklet en robot som er utplassert i butikker og henter inn umiddelbare tilbakemeldinger fra kunder.

Se video fra arrangementet.

 

For spørsmål, kontakt: 

Julie Ryland, Seniorrådgiver PR og kommunikasjon
E-post: julie.ryland@innovasjonnorge.no