Bærekraft og business gir muligheter verdt milliarder

- Bærekraftsmålene vil gi muligheter i land som tidligere har vært overlatt kun til bistandspenger og som det har vært risikofylt å jobbe i, sier Grete Faremo. Hun leder FNs operasjonelle arm, prosjektorganisasjon UNOPS. 2. mars kommer hun til Oslo for å diskutere mulighetene for næringsutvikling basert på FNs bærekraftsmål .

Grete Faremo, administrerende direktør i UNOPS.

Grete Faremo, administrerende direktør i UNOPS.

Foto: Torgeir Haugaard

Faremo er en av innlederne på årets NKIU - Næringslivets konferanse for internasjonalisering og utvikling. Temaet i år er nettopp hvordan FNs bærekraftsmål skaper nye forretningsmuligheter. Som vise-generalsekretær er Faremo en av Norges høyest plasserte i FN-systemet og har solid innsikt å dele med deltakerne på konferansen. Den tidligere Arbeiderparti-statsråden har også klare meninger om at norske bedrifter bør ta en langt større andel av leveransene til FN. Les hele intervjuet med henne på NHOs sider

Hør det fra de beste

Konferansen har en lang liste over noen av de fremste ekspertene innenfor bærekraftig næringsutvikling på talerlista. Blant dem er: Bjørn K. Haugland, konserndirektør for bærekraftig utvikling i DNV GL, administrerende direktør i NHO, Kristin Skogen Lund, statssekretær i Utenriksdepartementet Laila Bokhari og vår egen administrerende direktør, Anita Krohn Traaseth. Om du kommer, får du også høre Kjell Roland, administrerende direktør i Norfund og en rekke ledere for private virksomheter, som Trond Riiber Knudsen, Anders Gundersen fra Sensonomic AS, Morten Schøyen fra Eltek AS, Astrid Skreosen i ASAP Norway AS, og Nina Jensen, generalsekretær i WWF Norge.

Partnerskap for å styrke utdanning i krisesituasjoner

Tidligere samme dag iviterer Innovasjon Norge og Oslo EdTech bedrifter, hjelpeorganisasjoner og FN-representanter til en frokost-workshop om utdanning i krisesituasjoner. Vi håper at innovative bedrifter vil være med å bidra til å forme smartere og mer effektive løsninger for å levere utdanning til mennesker i kriser og på flukt!

Begge arrangementene finner sted på Næringslivets hus – NHO-bygget på Majorstua i Oslo den 2. mars. Detaljert program og påmelding finner du her:

Hovedkonferansen NKIU

Frokost-workshop: Partnerskap for å styrke utdanning i krisesituasjoner

For spørsmål, kontakt:

Gunn Wenche Andersgaard
E-post: Gunn.Wenche.Andersgaard@innovasjonnorge.no