Næringslivsdelegasjon til Etiopia

Innovasjon Norge inviterer næringslivet til å bli med i delegasjon til Etiopia i forbindelse med at DD.KK.HH. kronprinsparet reiser dit på offisielt besøk i november.

/link/16c39e3c185747209e0b119514b3c94a.aspx

Tema for næringslivsbesøket blir landbruk, ren energi, FN og det humanitære markedet.

Etiopia er svært utsatt for konsekvensene av globale klimaendringer, og har som det første store landet i Afrika lansert en ambisiøs, grønn utviklingsstrategi. Innovasjon Norge mener landet byr på gode muligheter for norske bedrifter, og inviterer derfor bedrifter til å delta i næringslivsdelegasjonen som følger kronprinsparet til Etiopia i november.

Med et landareal på over en million kvadratkilometer, er Etiopia omtrent like stort som Frankrike og Spania tilsammen. Landet har flere klimasoner, med varme ørkensoner og sesongsnødekte fjellplatåer. Befolkningen er på om lag 100 millioner og vokser raskt.

Arrangementene for næringslivet vil i hovedsak finne sted i Addis Abeba og områdene rundt.

Ren energi-programmet vil gi norske aktører mulighet til å presentere norsk teknologi og norske løsninger til myndigheter, mulige partnere og kunder. Dessuten blir det mulig å innlede dialog og undersøke mulighet for framtidig samarbeid. Vi planlegger også besøk til solenergi- og vannkraft- eller bioenergianlegg.

Et mål for programmet knyttet til landbruk er å presentere norsk teknologi, kompetanse og løsninger for den etiopiske landbrukssektoren. Det blir anledning til å møte mulige partnere, dessuten besøk til landbruk og møter med ulike interessenter, investorer og finansielle institusjoner.

FN har en av sine største operasjoner i Afrika i Etiopia, med vekt på både utviklingstiltak og humanitær bistand. I programmet inngår møter med UNDP, UNHCR, UNFPA, WHO, UNICEF, UNOPS, WFP, OCHA, UN Women og IOM. Hovedtemaene her er fornybar energi, kommunikasjon, boliger, helse, ernæring, vann og avløp.

Innovasjon Norge inviterer til informasjonsmøte om delegasjonen tirsdag 31. oktober i Akersgata 13 i Oslo. Detaljer om arrangementet kommer senere.

For mer informasjon, ta kontakt med:

Hedvig Marie Braarud Poulsen, prosjektleder,
Tlf. 400 08 012
E-post: hepou@innovasjonnorge.no

Presse: Kjetil Svorkmo Bergmann, senior kommunikasjonsrådgiver
Tlf. 908 20 918
E-post kjber@innovasjonnorge.no.