Nordic Innovation House åpner i New York

Innovasjon Norge åpner Nordic Innovation House i New York for å gi norske gründere bedre tilgang til nettverk og kompetanse i et av verdens største økosystem for oppstartbedrifter.

Generalsekretær i Nordisk ministerråd Dagfinn Høybråten åpnet Nordic Innovation House i New York onsdag kveld lokal tid.

Generalsekretær i Nordisk ministerråd Dagfinn Høybråten åpnet Nordic Innovation House i New York onsdag kveld lokal tid.

Foto: Innovasjon Norge

Utenriksminister Børge Brende, generalsekretær i Nordisk ministerråd Dagfinn Høybråten, og ministre fra Sverige, Danmark og Finland var tilstede da Nordic Innovation House ble åpnet på Manhattan i går. Det nye kontorfellesskapet er en videreføring av Nordic Innovation House i Silicon Valley, og skal bidra til å styrke miljøet for nordiske gründere i New York.

-New York er inngangsporten til et stort og krevende marked og blir stadig viktigere for gründere. Det er derfor svært gledelig at Norden nå etablerer et felles senter for innovasjon i New York. På Nordic Innovation House vil bedrifter som er i ferd med å etablere seg her, ha tilgang til kompetanse og tjenester som er viktig for å lykkes i dette markedet, sier utenriksminister Børge Brende.

Samarbeider om å sette nordisk innovasjon på kartet

-Med bakgrunn i den gode erfaringen vi har fra Nordic Innovation House i Palo Alto er det en glede å lansere et tilsvarende program for gründere på østkysten. Nordic Innovation House skal gjøre være en møteplass som kan gjøre det enklere for ambisiøse norske bedrifter å teste sine produkter og løsninger i et nytt marked, sier Pål T. Næss, direktør for Gründere og oppstartbedrifter i Innovasjon Norge.

Det nye kontorfellesskapet driftes av WeWork, og norske gründere som flytter inn får dermed jobbe side om side med andre lokale og internasjonale gründere. Selskapene kan kjøpe seg en fast kontorplass, men de kan også jobbe fra andre WeWork-lokasjoner eller eget kontor, og allikevel knytte seg opp mot de mentortjenestene og aktivitetene som tilbys gjennom programmet.

Østkystens raskest voksende oppstartsmiljø

-Innovasjon og kreativitet er blant de nordiske kjerneverdiene, og Nordisk ministerråd er glade for å kunne støtte Nordic Innovation House i New York. Vi håper at deres arbeid vil sørge for å gi nordiske, innovative talenter en inngangsport til nye kontakter og muligheter, sa generalsekretæren i Nordisk ministerråd Dagfinn Høybråten da han åpnet programmet onsdag kveld lokal tid.

No Isolation er det første norske selskapet som blir medlem av Nordic Innovation House. De har utviklet en robot som lar langtidssyke barn få delta i skolehverdagen,og satser nå i USA.

-Vi har store forventninger til hva Nordic Innovation House kan hjelpe oss med. De er dyktige mennesker med et stort kontaktnettverk, og vi ser frem til at de kan hjelpe oss med å vokse i det amerikanske markedet. New York har østkystens største og raskest voksende gründermiljø, og har samtidig en sentral beliggenhet med tanke på sykehus, skoler og organisasjoner som vi skal samarbeide med fremover, sier Preben Kristiansen i No Isolation.

Om Nordic Innovation House

• Nordic Innovation House New York er et samarbeid mellom Danmark, Finland, Island, Sverige og Norge. Programmet er hovedsakelig finansiert av Nordic Innovation, som er en del av Nordisk ministerråd, og virkemiddelapparatet for næringsutvikling i de ulike nordiske landene.

• Kontorfellesskapet driftes av WeWork, og bedriftene kan kjøpe seg inn i ulike fleksible løsninger for kontorplass. Medlemmene kan også sitte eksternt og knytte seg opp mot programmets tjenester, aktiviteter og nettverk.

• Nordic Innovation House begynte sin historie i 2011, da Innovasjon Norge opprettet et møtested for norske bedrifter i Palo Alto i Silicon Valley. I 2014 ble programmet relansert som Nordic Innovation House i samarbeid med de nordiske landene.

• I dag er 180 nordiske oppstartbedrifter tilknyttet Nordic Innovation House.

• Nordic Innovation House i New York holder til ved Grand Central Terminal på Manhattan, og har addressen 450 Lexington Avenue.

Kontakt

Hege Barnes, direktør for Innovasjon Norge i New York. 
hege.barnes@innovasjonnorge.no , +1 646 410 5003