Velkommen til Matstreif

Matstreif er Norges største matfestival, og har 10-årsjubileum i år. Det feires med en festival som er større enn noensinne.

/link/d1caf6ddeaeb4a62ad3eacd70e346a1d.jpg

Matstreif er festivalen for alle som lurer på hva som rører seg innen norsk mat og drikke, er opptatt av gode smaksopplevelser, lokal mat og unike produkter. Til Matstreif kommer lokalmatprodusenter fra hele landet for å vise frem det ypperste av hva det norske matfatet har å by på – sesongens frukt og grønnsaker, fersk sjømat, særegne ost- og kjøttprodukter, lokalbrygget øl, sider og saft.

Her er noen av høydepunktene du ikke må gå glipp av på Matstreif i år:

Unike smaksopplevelser fra sjø og land

Sjømattorget tilbyr vi et mangfold av fersk sjømat. Den ferskeste nyheten i år er kråkeboller, som du kan smake hos Fra Bonden til Kokken. Meny/Ultra har stand med de anerkjente lokalmatprodusenter som Grøstadgris, Tind og Holte and og gås. I Matmerk-teltet finner du spesialiteter og produkter med beskyttet betegnelse. Hva med en tjukkmjølk-is fra Galåvolden gård? På Bondens marked får du som alltid sesongens beste råvarer, de ferskeste bakevarene og en hyggelig prat. Her kan du også smake kortreist honning fra Oslos bybier.

Kurs

Matstreif byr på mange spennende kurs for store og små. Norges bygdekvinnelag har et eget kurs der du kan lage mat med barna eller barnebarna. Josefine Andrèn fra Funky Fresh Foods lærer deg hvordan du lager rå mat. Er du nysgjerrig på bienes liv? ByBi viser deg hvordan det er mulig å drive med bier – midt i byen! Eller kanskje det frister med et kurs i krabbespising hos Onda? Er du glad i øl, er det hele seks kurs å velge mellom, enten du vil ta et nybegynnerkurs i ølbrygging eller lære hvordan du kombinerer øl med mat.

Konkurranser

Det arrangeres en rekke konkurranser på Matstreif. Fredag kan du få med deg Norges beste unge fagfolk i aksjon i NM i sjømat. Kom og se hvordan sjømat skal gjøres av de som kan det! Det norske måltid skal kåre Norges beste matprodukter for syvende år på rad. I teltet på Aker Brygge får du mulighet til å smake på et utvalg av finalekandidatene. Er du rå på å pille reker, bør du melde deg på NM i rekepilling, arrangert av Apéritif på Lekteren. Målet er å pille 22 perfekte reker på kortest mulig tid – nok til å lage det perfekte rekesmørbrødet.

Møt forfattere på Norges største matbokhandel

Eldorado bokhandel trommer sammen Norges største matbokhandel, kun på Matstreif! Hit kommer kjente og aktuelle matbokforfattere, og kanskje vanker det noen smaksprøver. Få din favorittmatbok signert av Ingrid Espelid Hovig og Arne Hjeltnes, Trine Sandberg, Anne-Kat. Hærland, Colin Eick og Thomas Horne, Carina Hultin Dahlmann, Mariangela Di Fiore og Kokken Trym!

Aktiviteter for barn

Det skjer mye spennende for barn på Matstreif. De kan bli med og melke en ku, titte inn i en bybikube, lage sjømatspyd eller trene smaksløkene sine. Geitmyra matkultursenter inviterer barn til å lage barnas nasjonalrett, taco, med en norsk vri. Alle barnearrangementer er gratis.

På lørdag er det Barnas Bondens marked, der barn i alderen 5 til 14 år selger produkter de har laget, dyrket eller plukket selv. Du kan blant annet få kjøpt eplemos, bringebærsyltetøy, flatbrød, egg, diverse grønnsaker og nyplukket tyttebær.

Egne Matstreif-menyer

Matstreif er i år utvidet til Aker Brygge og Tjuvholmen, som huser kanskje Norges mest innovative restaurantmiljøer. Her tilbyr mange restauranter egne Matstreif-menyer med norske råvarer. På The Thief Foodbar kan du spise en 5 eller 7-retters meny med lokale delikatesser, mens Bølgen og Moi har komponert en egen smaksmeny der du kan velge opptil 10 smaker. På Onda og Beer Palace kan du kombinere Matstreifmenyer med et kurs.

Norsk drikkekultur

Er du opptatt av øl, har du mye å glede deg til på Matstreif! På Rådhusplassen finner du Norges fremste mikrobryggerier samlet i et telt. Med 107 ølmerker fra 23 produsenter, kan du smake deg gjennom den nye bølgen av norsk ølbrygging. Det brygges øl fra sør til nord med naturlige råvarer, godt håndverk og lokal identitet. Norske småskalabryggere er blant de mest dristige og kreative i Europa. De leter fram gamle, lokale oppskrifter og pøser på med egne kreative påfunn, som bruk av rødalger og wasabi. I teltet finner du også sider laget på norske epler.

Hovedscenen blir det auksjon av matposer både fredag og lørdag. Her har du mulighet til å gjøre et kupp og sikre deg en pose full av utsøkte råvarer fra festivalen til en røverpris!

Program

Fredag 12. september 12.00–20.00 (NM i sjømat starter kl. 10.00)
Lørdag 13. september 10.00–18.00
Komplett program og utstillerliste finner du på www.matstreif.no.

Tall

220 utstillere
11 barneaktiviteter
17 ulike kurs
107 typer mikrobrygg, 23 bryggerier
10. året Matstreif arrangeres

Se hele programmet på matstreif.no

Følg Matstreif på Facebook.com/matstreif og Instagram/matstreif

Spørsmål?

Siv Isabel Eide, pressekontakt, 932 45 247, siv.isabel.eide@innovasjonnorge.no
Maya Liu Bøckman, pressekontakt, 977 47 537, maya.liu.bockman@innovasjonnorge.no