NYHETER

MATSTREIF 7. - 8. sept. 2018. 10.00 -19.00 Rådhusplassen

FlickrFacebookInstagram 

 

MATSTREIF er Norges største nasjonale matfestival og et kjært arrangement midt i hjertet av Oslo hvor i fjor vi hadde estimert 230.000 besøkende til festivalen. Det produseres fantastiske lokalmat- og drikkevarer i hele Norge, og MATSTREIF skal bidra til økt forståelse for sammenhengen mellom kunnskap, bærekraft og kvalitet i den norske matbransjen. Her deler utstillerne sine historier med publikum og nettverksbygging med produsentkollegaer fra hele Norge.

NM i Honning

NM i Honning er et initiativ fra Honningcentralen for å sette fokus på birøkt og norsk honning. Ved å arrangere et NM i honning ønsker de å gi oppmerksomhet og stolthet til birøkterne samtidig som de ønsker å oppfordre til mer og variert bruk av honning i matlagning. De skal kåre vinnere i 3 honningkategorier, kåre årets birøkter, samt kåre årets beste honningoppskrift; amatør og proff. Juryeringen vil skje den 13. september, mens selve premiering og utdelingen vil skje på MATSTREIF scenen, Rådhusplassen 22.sept. kl. 14.00.

Årets lokalmatgründer 2017

Olav Lie-Nilsen, som vant Årets lokalmatgründer i 2016, sier til Nationen "Prisen har vært gull verdt. Den han bidratt til at jeg har fått spredt historien om hotellet, gården, og det jeg driver med til veldig mange". – Denne prisen er først og fremst en entreprenørskapspris. Den eksisterer fordi vi ønsker at flere som jobber med lokalmat løfter seg opp og fram, sier juryleder Hilde Charlotte Solheim til Nationen. Det er Hanen, Nationen og NorgesGruppen som står bak prisen Årets lokalmatgründer. Årets vinneren kåres under den ofisielle åpningnen 22.sept. kl.12.00  

MATSTREIF og Brød&Cirkus - samarbeid by og land

Rundt i norske byer og bygder vokser det frem et mangfold av matfestivaler og tilbud om lokalmat. En av disse er Matfestivalen Brød & Cirkus på Årnes i Nes på Romerike. En av landets største landbrukskommuner og Norges største kornkommune, tett på Oslo by. MATSTREIF og Matfestivalen Brød & Cirkus falt i år på samme tid, derfor har vi valgt å søke samarbeid.

Gjennom dette samarbeidet vil i år matavfall på MATSTREIF bli samlet og kjørt til Nes hvor det bli omdannet til biogass og biorest. Biogassen går tilbake igjen til busser og taxier i Oslo. Bioresten blir brukt på jordene til Nesbøndene som et økologisk jordforbedringsprodukt. Av dette produseres det mat for Oslo befolkning. Dette er et godt eksempel på innovativt samarbeid mellom by og land. I Nes kommune  ligger et av Europas fremste biogassanlegg, Romerike Biogassanlegg, som eies av Oslo kommune. 

Matkanalen på MATSTREIF. Gjennoppleve stemningen fra Matstreif 2016!

Følg oss på FlickrFacebookInstagram