Norsk Drikkekultur

MATSTREIF 7. - 8. sept. 2018. 10.00 -19.00 Rådhusplassen

FlickrFacebookInstagram 

Vi har brygget øl i Norge i nesten 3.000 år og en gang hadde alle norske gårder sin egen øloppskrift. På 1800-tallet dukket industribryggeriene opp og i alle avkroker, og den tyskinspirerte pilsen ble det norske folkeølet. På 2000-tallet kom den nye ølbølgen: Et hundretalls mikrobryggerier kombinerer nå gammel norsk bryggetradisjon med internasjonale ølkultur og egne, kreative påfunn. Sider har også sine tradisjoner, særlig på Vestlandet. Sider fra Hardanger er i dag en beskyttet geografisk betegnelse gjennom Matmerk. Flere gårdsprodusenter i Norge – også på Østlandet - er godt i gang med siderproduksjon av god kvalitet.

For å gi dere det beste av Norske drikkekultur samarbeider vi med Bølgen & Moi Tjuvholmen og Bryggeri og drikkevareforeningen.  

 

 

Følg oss på FlickrFacebookInstagram