Glassfibertråder sikret årets eksportpris

Hvert tredje rotorblad til vindmøller i Europa er laget med glassfiber fra Birkeland-bedriften 3B Fibreglass Norway. - En riktig og verdig vinner av Eksportprisen 2017, sier juryleder John G. Bernander.

Fra venstre: Wenche Nistad, administrerende direktør i GIEK, jurymedlem Siri Hatlen, administrerende direktør i 3B Fibreglass Heine Østby, divisjonsdirektør i Innovasjon Norge Mona Skaret,...

Fra venstre: Wenche Nistad, administrerende direktør i GIEK, jurymedlem Siri Hatlen, administrerende direktør i 3B Fibreglass Heine Østby, divisjonsdirektør i Innovasjon Norge Mona Skaret, prisutdeler og representant for Right to Play Birgit Skarstein, administrerende direktør i Giek Kredittforsikring Erica Blakstad, og Otto Søberg, administrerende direktør i Eksportkreditt Norge.

Foto: Kilian Munch

Selskapet har en eksportandel på nærmere 100 prosent og er et godt eksempel på en norsk bedrift som skaper verdier i regionen gjennom markeder ute. Hvert tredje vindmøllerotorblad som tilvirkes og settes opp i Europa, er laget med glassfiber fra 3B Fibreglass. Selskapet produserer også glassfibertråder for salg og videre prosessering til ulike produkter innen transport- og bilindustrien.

3B Fibreglass har fått tilskudd på 7,6 mill fra Innovasjon Norges miljøteknologiordning. Det brukte de til å utvikle en ny produksjonsmetode for et nytt glass med topp spesifikasjoner.

- Jeg vil få gratulere 3B Fibreglass med Eksportprisen. Fibreglass-fabrikken er en tradisjonsrik bedrift på Birkeland i indre Agder, sier John G. Bernander, juryleder for Eksportprisen. Den er en hjørnesteinsbedrift i sitt område, og har gjennom produktutvikling og kompetente medarbeidere vært gjennom en viktig og riktig omstilling. Økende markedsandeler samt økt eksport og overskudd gjør 3B Fibreglass til en riktig og verdig vinner, sier Bernander.

Stor eksportandel

De siste ti årene har selskapet vært gjennom offensiv og målrettet produktinnovasjon, og har som mål å befeste sin posisjon i markedet gjennom bærekraftige og energieffektive produksjonsprosesser. Selskapet har etablert seg som en av de ti største eksportørene av grønn teknologi fra Norge, og er et godt eksempel på morgensdagens bærekraftige industri.

Premierer norske eksportbedrifter

Eksportprisen har som hensikt å premiere norske eksportvirksomheter som er innovative, har vist suksess over tid og som har lykkes med å bygge verdier i Norge gjennom utenlandske markeder. Bak prisen står Eksportkreditt Norge , GIEK (Garantiinstituttet for Eksportkreditt), GIEK Kredittforsikring og Innovasjon Norge. De om lag 80 aktørene som var nominert til årets pris, opererer innen fiskeri, IT og elektronikk, medtech, maritim sektor, olje og offshore og industri.

Vil du vite mer? Kontakt senior kommunikasjonsrådgiver Kjetil Svorkmo Bergmann på telefon 908 20 918, eller send en e-post til e-post kjber@innovasjonnorge.no.