Stimline AS setter ny standard i oljebransjen

Stimline AS leverer utstyr og tjenester innen olje og gass til virksomheter over hele verden. Med støtte fra Innovasjon Norge har de utviklet et helt nytt og kommersialisert injektorhode som nå tar oljebransjen med storm. Med et nytt prosjekt underveis er målet å omsette for 250 millioner kroner de neste tre årene.

/link/86f75050dfac4b4282051fcf63f5b454.aspx

Et injektorhode er en av nøkkelkomponentene i oljeboringsprosessen, og Stimlines nye variant er kjernen i det som skal bli en løsning for total fjernstyring og automasjon av brønnintervensjoner. Denne vil redusere klimagassutslippene og øke lønnsomheten gjennom effektivisering og redusert transport av utstyr og personell. 

– Målet er å automatisere og digitalisere hele brønnintervensjonsoperasjonen. Det betyr at vi vil kunne optimalisere ressursbruken og dermed også få en mye bedre bunnlinje, forklarer Tom Fedog, daglig leder i Stimline AS. 

I løpet av tre år er målet å omsette for 250 millioner og skape 40 nye arbeidsplasser i Norge. Den første prototypen leveres i oktober 2018 med det originale injektorhodet som en sentral komponent i løsningen.

– Dette vil sette en helt ny standard for olje- og gassbransjen og være med på å løfte den inn i vår tidsalder, sier Fedog.

Senker kostnadene i olje og gassbransjen strategi
Stimline har mottatt IFU-tilskudd på 8 millioner og et risikolån på 4 millioner. Allerede har de solgt fem av de banebrytende injektorhodene i USA og Norge, og det bare i 2017.

– Etter tre år med nedturer snudde endelig markedet i fjor. Da sto vi klare med teknologien vår og kundene kunne ta den i bruk med det samme, forklarer Fedog.

Suksess-strategien har hele veien vært å senke operasjonskostnadene i olje- og gassbransjen.

– Innovasjon Norge har betydd veldig mye for suksessen vår. Å løfte et utviklingsprosjekt alene med alle kostnadene som er involvert, er ekstremt tungt. Det er mye enklere å få med seg kunden når du har Innovasjon Norge som utviklingspartner på teknologisiden, forklarer Fedog.  

Bidrar til flere lønnsomme arbeidsplasser
Lasse Leirfall er finansieringsrådgiver i Innovasjon Norge. Han har jobbet tett på Stimline-prosjektet og er imponert over det de har fått til.

– Norge må skape flere lønnsomme arbeidsplasser i årene fremover. Da et det viktig at vi bruker den helt unike og internasjonale kunnskapen vi har på dette feltet i Norge, og det er nettopp det Stimline gjør. Bare de siste månedene har bedriften solgt høyteknologisk utstyr til den Nord-Amerikanske oljebransjen til en verdi av rundt 8 millioner dollar, forklarer han.

– Stimline har bevist at de har gjennomføringsevnen, kunnskapen og nettverket som kreves for å lykkes på dette området. Systemet er innovativt og i tråd med den utviklingen vi ser nå på kunstig intelligens og selvkjørende systemer. Vi har stor tro på at Stimline vil bli en viktig verdiskaper på Sørlandet, sier han.