Hopp til hovedinnhold

T-banenett i Stockholm

Rulletrapp ned til tbane med vegger av dekorative blå blader mot hvit bagrunnFoto: Robert Bye, Unsplash
Stockholm vokser, og med økende antall innbyggere settes det også krav til framtidens kollektivsystem. T-banesystemet i Stockholm skal nå bygges ut med mer enn tre mil nye spor under jord, 18 nye stasjoner og et nytt depot.

Med et budsjett på 42,6 milliarder svenske kroner er dette den største satsningen på kollektivtransport i regionen siden 70-tallet. Byggingen av prosjektet har startet og er ventet å ferdigstilles i løpet av 8-10 år. Det er nødvendig å vende seg mot utenlandske entreprenører for å sikre at prosjektet får inn nok kvalifisert kompetanse for å utføre oppdraget innenfor tidsplanen som er gitt.

Region Stockholm, som er ansvarlige for utbyggingen, lyser løpende ut anbudskonkurranser på entreprenader i prosjektet. Flere kontrakter er tildelt, men man har også erfart å måtte trekke tilbake utlysninger da det ikke har kommet inn noen anbud. Prosjektledelsen skulle gjerne sett flere anbud fra nordiske aktører. Norske aktører innen bygg- og anlegg som er interessert i prosjektet kan finne en liste over kommende anbudsprosesser her. Presentasjoner for potensielle leverandører er å finne her.

For mer informasjon, ta kontakt med:
Thea Schøyen
Seniorrådgiver
Innovasjon Norge, Stockholm
thea.schoyen@innovationnorway.no

Publisert :
Sist oppdatert :