Innovasjonstalen 2019

/globalassets/0-innovasjonnorge.no/vare-tjenester/arrangementer/oslo-profilbilde-innovasjonstalen-2019.png?width=1168

Informasjon

Oslo Folketeateret Kontakt: Julie Ryland Gratis 28.05.2019 12.00.00 28.05.2019 15.30.00 Europe/Oslo Innovasjonstalen 2019 Folketeateret Julie Ryland julie.ryland@innovasjonnorge.no Legg til i kalender

Hvorfor har Norge så mange små og mellomstore bedrifter, men bare noen få som vokser seg store? Hvorfor er norske investorer så redde for å ta risiko og satse – på noe som kan bli virkelig stort? Er vi fornøyd der vi er? Er vi for mette, for late eller for feige? Eller er det slik at vi egentlig ser ned på dem som lykkes og blir rike? 

Innovasjonstalen 2019 handler om hvordan vi sammen kan skape vekst i bedriftene – en kultur for vekst.  

Gründere har fått høy status, men vi mangler kulturen som gjør at flere satser og blir store – i Norge, og i verden. I fjor fikk vi 62 000 nye selskaper her i landet. Men bare en liten andel av dem vokser. 

Mangler vi holdningene som inspirerer til vekst her i landet? Heier vi på dem som skaper vekst – og gir dem spillerommet de trenger? Gir vi dem tid til å skape vekst? Inntektene fra olje og gass vil bli mindre – er det et samfunnsansvar å vokse? Det handler om å skape arbeidsplasser for framtida. 

Vi åpner dørene klokken 12.00 for registrering, mingling og enkel servering.

H.K.H. Kronprins Haakon vil være til stede på innovasjonstalen.

Administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge holder innovasjonstalen 2019.

Påmeldingen er avsluttet.

Program: 

Hvorfor trenger vi vekst?
Torbjørn Røe Isaksen, næringsminister
Næringsminister i Erna Solbergs regjering siden januar 2018. Kunnskapsminister fra 2013 til 2018.

Hvorfor haster det når vi har det så bra?  
Ragnar Torvik, professor i samfunnsøkonomi, NTNU
Utdannet ved Universitetet i Oslo, hvor han ble dr. polit. i samfunnsøkonomi i 1995. Han har vært gjesteforsker ved Massachusetts Institute of Technology, Harvard University og University of California, Berkeley. Han har tidligere jobbet ved Universitetet i Oslo og i Norges Bank.

Strandlinje eller bunnlinje? 
Anders Brandt, daglig leder, Idekapital
Entreprenør og investor. Idekapital AS investerer i norske teknologiselskaper i vekst. Brandt har vært med på å starte en lang rekke selskaper de siste 30 årene, som for eksempel DinSide, OMG, Viken Fibernett, Mytos, Meshtech, Bubbly Group, og sjakkselskapet Play Magnus. Han har også erfaring som  styremedlem i en rekke teknologiselskaper.

Fra sulten utfordrer til verdensledende konsern
Bjørn Kjos, administrerende direktør i Norwegian
Norsk jurist, flyver og næringslivsleder. Han var med da flyselskapet Norwegian ble etablert i 1993, og har vært administrerende direktør siden 2002. Kjos er i dag største eier i Norwegian, og har vært med på gjøre selskapet til et av verdens største lavprisselskaper.

Hindre og holdninger - paneldebatt

Grethe Hjetland, daglig leder, Highsoft
Daglig leder i selskapet HighSoft i Vik i Sogn. Hun har ledet selskapet i mer enn åtte år. HighSoft er ifølge Finansavisen et av de aller mest lønnsomme IT-selskapene i Norge. Selskapet står bak programmet Highcharts, et programmeringsverktøy som gjør det mulig å lage grafer og diagrammer for publisering på nettet. HighSoft har en rekke av verdens største selskaper på kundelisten. 

Karl Munthe-Kaas, administrerende direktør, Kolonial.no 
Medgründer og daglig leder i daglivareselskapet Kolonial.no. Munthe-Kaas har bakgrunn som konsulent hos Mc Kinsey og forretningsutikler i Schibsted. I 2012 startet han kolonial.no sammen med ni andre medgründere. Han har også etablert delingstjenesten Nabobil.no. Munthe-Kaas har en master of science fra London School of Economics og en bachelorgrad fra UiO. 

Roger Blekkan, administrerende direktør, Inrigo
Sivilingeniør med lang erfaring med ledelse fra norsk privat sektor. Blekkan er spesialist innen miljøteknikk, kommunalteknikk og vannbehandling, og har tidligere erfaring fra selskaper som Asplan Viak og Norplan. Inrigo leverer systemer for håndtering av alle former for væske til det globale markedet, til bruk i skip, olje- og gassinstallasjoner, havbruk, energiproduksjon og industrianlegg, i tillegg til komplette løsninger for vannforsyning og rensing av avløpsvann.

Pål T. Næss, gründerdirektør i Innovasjon Norge
Næss har ledet Innovasjon Norges arbeid med gründere og oppstartsbedrifter siden 2016. Før dette ledet han Innovasjon Norges kontor i Canada etter å vært rådgiver for gründere i Oslo-området. Næss var med å starte Optimalprint.com i 2007, forløperen til vekstselskapet Gelato.  

Partnerskap og penger
Benedicte Schilbred Fasmer, konserndirektør bedriftsmarked, DNB 
Fasmer har bred erfaring fra norsk næringsliv, blant annet som Head of Corporate Affairs med ansvar for investor relations og selskapskommunikasjon i Argentum Asset Management, direktør for Kapitalmarked i Sparebanken Vest, og direktør for finans og investor relations i Rieber & Søn ASA. Fasmer er utdannet siviløkonom fra Norges handelshøyskole. Hun har har og har hatt en rekke verv og styreverv, blant annet som styreleder på Oslo Børs VPS Holding og styremedlem i Norwegian Air Shuttle. 

Konferansier
Kimberly Larsen, konferansier
Kimberly Larsen grunnla selskapet timetoRIOT som i dag er et av de raskest voksende oppstartsselskapene i Norge. Larsen har mer enn 20 års erfaring fra flere sider av den kreative industrien der hun har vært skuespiller, journalist, regissør, manusforfatter, leder, produsent - og nå grunnlegger. 

Musikalske innslag 
Regina Tucker, kjent som Myra
En kultur for vekst er avgjørende for å lykkes i et stadig mer globalisert marked hvor digitaliseringen har vært gjennomgripende i alle deler av musikkfeltet. Det er en sterk og økende internasjonal interesse for norsk musikk. Med oss i dag har vi Myra, som med sin hviskende, uanstrengte rapping og lekende lyriske stil har etablert seg som et sterkt navn i den norske rap-floraen.

Velkommen!

 

Vilkår for våre arrangementer: 

Innovasjon Norge er behandlingsansvarlig for dine personopplysninger. Se vår personvernerklæring

Deltakerlister fra arrangementer i regi av Innovasjon Norge vil kunne offentliggjøres, og/eller bli distribuert mellom deltakerne. Dersom du har spørsmål rundt dette, ta kontakt med arrangementsansvarlig før påmelding.

Innovasjon Norge tolererer ikke diskriminering, trakassering og andre former for krenkende/utilbørlig atferd. Krenkende/utilbørlig atferd vil kunne føre til bortvisning fra arrangementet, straffeansvar og/eller erstatningsansvar.

Vi gjør hva vi kan for å gjennomføre et annonsert arrangement, men avlysninger kan forekomme. Innovasjon Norge er ikke ansvarlig for eventuelle kostnader/tap du eller andre påmeldte måtte bli påført grunnet et avlyst arrangement.