Creative Business Cup til Norge

10. juni kåres Norges beste kreative bedrift. Vinneren går videre til den internasjonale konkurransen Creative Business Cup i København til høsten.

Creative Business Cup International 2014, i København.

Creative Business Cup International 2014, i København.

Foto: Margit Klingen Daams / Innovasjon Norge

- Det er på høy tid at Norge settes på det internasjonale kartet for kreative næringer, og det er med glede vi kan si at fem meget sterke aktører er klare for semifinale i Oslo, sier Margit Klingen Daams, seniorrådgiver for Kulturell og kreativ næring i Innovasjon Norge.

Creative Business Cup er en internasjonal konkurranse for entreprenører og start-ups innen kulturell og kreativ næring. Formålet er å styrke kreative gründere i deres startfase. Konkurransen gjennomføres som et samarbeid mellom Norges største samlokalisering, 657, utviklingsprogrammet Kreatør og Innovasjon Norge. Konkurransen arrangeres i Norge for første gang i år.

Sterke aktører i finalen

10. juni skal de fem utplukkede semifinalistene reduseres til tre finalister av en jury satt sammen av ulike mennesker som representerer feltet, både i bredde, dybde, faglig og erfaringsmessig. Den store finalen vil bli holdt på Ingensteds i Brenneriveien i Oslo samme dag.

- Med så mange sterke aktører i finalen blir det en spennende konkurranse. Vi har tro på at den norske vinneren vil komme høyt opp i den internasjonale konkurransen, sier Margit Klingen Daams.

I finalen vil juryen komme med tilbakemeldinger til finalistene, og publikum vil med sine stemmer være med på å påvirke hvem som vinner og dermed skal representere Norge i den internasjonale konkurransen i København.

Program

 • Åpning ved konferansier Kyrre Texnæs
 • Velkommen ved Creative Business Cup Norway teamet
 • Et internasjonalt blikk på kreative næringer, Kristian Riis og Jakob Carstensen, Volcano og CKO
 • Presentasjon av juryen ved juryleder Anniken Fjellberg, 657 Oslo
 • Første pitche sesjon – 5 semifinalister pitcher foran jury og publikum
 • Musikalsk innslag: Guro von Germeten
 • Juryen annonserer de 3 bedriftene som går videre til finalen
 • Andre pitche sesjon – 3 finalister pitcher foran jury og publikum
 • Publikum stemmer
 • Musikalsk innslag: Andreas Paleologos
 • Juryen annonserer vinneren!
 • Fra kl 17 og utover - fest, mat & drikke på Ingensteds


Om Creative Business Cup

Creative Business Cup ble etablert som en nasjonal konkurranse av Center for Kultur og Opplevelse (CKO) i København i 2010, og som internasjonal konkurranse i 2012. I 2014 var det 48 land som deltok, og i 2015 etableres den første nasjonale Creative Business Cup i Norge. Vinneren av den internasjonale konkurransen er en entreprenør som viser høy grad av kreativitet og som presenterer et forretningskonsept med stort markedspotensial. Premien er både økonomisk og forretningsmessig støtte.

Mer informasjon?

For mer informasjon om Creative Business Cup i Oslo 10. juni, ta kontakt med Margit Klingen Daams: margit.klingen.daams@innovasjonnorge.no, eller telefon: 90 93 77 63

 

Les mer

Creative Business Cup til Norge

Er du en kreativ entreprenør med ambisjoner om å vokse? Bli med i konkurransen om å bli Norges mest kreative bedrift! Kommer du til finalen får du store muligheter for både læring, nettverk og midler.

Creative Business Cup er et globalt initiativ for entreprenørskap og innovasjon.

Vi leter etter nye og revolusjonerende forretningsideer som stammer fra de kreative næringene. Forretningsideen må ha et sterkt markedspotensial og minst én person fra hvert team må ha en utdannelse eller bakgrunn fra kreative næringer.

Målet er å bidra til at kreative næringer får en økt evne til å skape suksessfulle bedrifter.  

Arrangementet er et samarbeid mellom 657 Oslo, Kreatør og Innovasjon Norge og holdes i Oslo 10. juni.