Akustiske produkter i tre

Bosvik AS er blant landets ledende virksomheter innen møbel- og innredningsproduksjon.

/link/8f7364b450ff41de8b9a56beabb5873f.gif
Foto: Bosvik AS

Selskapet produserer, leverer og monterer fleksible systemvegger som er hurtige å montere, flytte/omplassere og remontere. Bedriften har lang erfaring med utvikling og produksjon av akustiske løsninger for det offentlige rom, spesielt der det er aktuelt å integrere løsningene som en del av arkitekturen. Selskapet er inne i et krevende marked for diffusjon og absorbsjon av lyd i offentlige rom, som åpne kontorlandskap og konsepter innen arkitektur der man stiller høye krav til utformingen av omgivelsene for å sikre god akustikk. Bosvik samarbeidet nært med arkitekter og akustikere om leveranser av akustiske løsninger, der man må håndtere kompliserte rom med spesialutformede elementer.

Trebruk: 

Heltre og finérte plater i ulike treslag, panel med brannklassifisering, panel med akustisk effekt, skreddersydd kledning tilpasset det enkelte prosjekt.

Utfordringer:

Rom med spesielle akustiske krav må utformes med nøye tilpasning av produkter. Dette gjelder både overflater og oppbygging. Tre har gode lydmessige egenskaper og er ønsket brukt i mange slike sammenhenger.

Innovasjon Norges bidrag: 

Støtte til produktutvikling.

Nytteverdi i næringen:

Akustiske produkter i tre er en relativt smal nisje. Samtidig er dette synlige produkter i mange «praktbygg», og bidrar slik til å profilere variert trebruk på en god måte.