Innovasjon Norge er Norges mest attraktive arbeidsgiver blant økonomiutdannede

Det viser en ny kåring i regi av Universum, som har intervjuet 2 389 yrkesaktive økonomer. Innovasjon, et kreativt miljø og utfordrende arbeidsoppgaver er blant deres assosiasjoner til Innovasjon Norge.  

Kommunikasjonsdirektør Kristin Welle-Strand og HR-direktør Yvonne Fosser tar imot førsteplassen med glede.

Kommunikasjonsdirektør Kristin Welle-Strand og HR-direktør Yvonne Fosser tar imot førsteplassen med glede.

Foto: Line Slotnæs

- Det å forstå økonomi i nye digitale forretningsmodeller vil bli avgjørende kompetanse i fremtiden. Det er positivt å se at økonomer synes Innovasjon Norge er en så attraktiv arbeidsplass, sier HR-direktør i Innovasjon Norge, Yvonne Fosser. 

Universum er et globalt byrå som kartlegger attraktiviteten til arbeidsgivere i femti land verden rundt. Den norske undersøkelsen bygger på Universums 'Professionals undersøkelse 2017' - gjennomført blant 10 743 yrkesaktive med høyere utdanning, hvorav 2 389 økonomer.

-Innovasjon Norge har kapret den gjeve førsteplassen fra DNB, og stiger en plassering fra fjoråret. Det er sjelden vi ser arbeidsgivere med så få ansatte på toppen av listen. Innovasjon Norge representere flere av de faktorene norske økonomer ønsker hos en arbeidsgiver og har vært flink til kommunisere dette via prosjekter de er involvert i, sier Karine Jebsen, markedsansvarlig i Universum.

 

Sterke assosiasjoner til innovasjon og et kreativt miljø 

En nærmere kikk viser at økonomene som ønsker å jobbe for Innovasjon Norge assosierer selskapet med innovasjon, et kreativt miljø og utfordrende arbeidsoppgaver. -Vi opplever at de som søker seg til oss ønsker å ta del i utviklingen av fremtidens næringsliv. I praksis betyr det muligheten til å jobbe med spennende selskaper fra ulike industrier, fra de er helt i startgropen til de er tilstede i internasjonale markeder, sier Fosser. 

En som er enig i dette er Marius Håvåg Korum, finansieringsrådgiver på Innovasjon Norge Innlandet. Han har blant annet økonomiutdannelse fra Høgskolen i Østfold, og har jobbet i Innovasjon Norge siden 2016. -Det å være ansatt i Innovasjon Norge innebærer å jobbe tett med mange av de mest ambisiøse, innovative og spennende bedriftene i Norge. Man får veldig god innsikt i en rekke ulike bransjer og fagområder, og er en god plattform for å bygge kompetanse, erfaringer og nettverk, sier han.

Universums liste er full av solide selskaper, og på de ni neste plassene følger Google, DNB, McKinsey & Company, Statoil, Norges Bank, Skatteetaten, Utenriksdepartementet, Microsoft, og Norgesgruppen.

På fjorårets Universum-liste kom Innovasjon Norge på andreplass. Også andre undersøkelser peker på Innovasjon Norge som en attraktiv arbeidsgiver. I Karrierebarometeret 2017 ble Innovasjon Norge kåret til den mest attraktive arbeidsgiveren blant økonomistudenter i Norge. 

 
Kontakt:
Yvonne Fosser, HR-direktør Innovasjon Norge
Mobil: +47 954 31 126
E-post: yvonne.fosser@innovasjonnorge.no 

 

Fakta: 
-Universum er et globalt byrå som kartlegger attraktiviteten til arbeidsgivere i femti land verden rundt.
-Universum Professionals-undersøkelsen 2017 ble foretatt mellom juni-august 2017 i Norge. 
-Undersøkelsen foretar intervjuer med yrkesaktive med høyere utdanning.
-Total antall respondenter: 10 743, hvorav 2 389 økonomer.