Marie Skara - internship i Cape Town og Nairobi

Fra: Ski
Alder: 26
Utdanning: Master i Samfunnsøkonomi, NTNU

Hva har vært det beste med internshipordningen?

Det har vært at jeg som student har fått muligheten til å oppleve hvordan det er å bo, leve og jobbe i utlandet. Jeg har har blitt godt mottatt av kollegaer og fått spennende arbeidsoppgaver. Jeg har fått være med på møter, skrevet blogginnlegg for kontorene og kartlagt nye markedsmuligheter for norske bedrifter i Kenya og Sør-Afrika. I tillegg har jeg fått mulighet til å være med på ulike konferanser og seminarer arrangert av Innovasjon Norge, men også eksterne eventer der jeg har møtt folk som jobber i startups, statlig enheter og andre private bedrifter i de to landene jeg har vært i.

Hvis du skulle ha vært en periode til, hva skulle du ha gjort annerledes? 

Da hadde jeg ønsket at det varte lenger enn 4 måneder. Det tar tid å sette seg inn i en ny arbeidskultur og det kan være ganske krevende å sette seg inn i alt som foregår på arbeidsplassen, i tillegg er man i et helt fremmed land der man også må forstå kulturen og knytte vennskap og få kontakter.

Hva er ditt beste råd til andre studenter?

Mitt beste råd til de som er så heldige å få et internship i Innovasjon Norge er å spørre spørsmål, delta på alle møter og forsøke å få med seg alt som skjer på kontoret fra dag èn. Jeg har vært veldig heldig som har har hatt kollegaer som har inkludert meg i det meste som skjer fra dag til dag. Er det noe jeg skulle gjort annerledes hadde det vært å stille mer spørsmål fra starten og kanskje tatt mer kontakt med utekontoret før jeg reiste.

Har du hatt noen andre opplevelser underveis?

I tillegg til en fantastisk arbeidserfaring har jeg rukket å gjøre utrolig mye spennende på fritiden. Jeg har vært på safari i Kenya, gått fantastiske fjellturer, vært på konserter og festivaler, lært å surfe i Cape Town og fått nye venner fra hele verden.

Praktikantordningen til Innovasjon Norge er en fantastisk mulighet for norske studenter til å få arbeidserfaring før man er ferdig med studiene. Jeg har fått en smak på hvordan det er å jobbe i utekontorene til Innovasjon Norge i tillegg til å få oppleve hvordan det er å bo i to helt ulike land og kulturer. Dersom man har et mål om å jobbe i utlandet når man er ferdig studert er dette en fantastisk mulighet.