Vil du ha de siste nyhetene fra Innovasjon Norge?
 • EN
 • Logg inn
 • 5 år på topp blant økonomistudentene

  - Det å være en attraktiv arbeidsgiver gjør at vi vår egen rekruttering kan sikre oss de mest kompetente og motiverte medarbeiderne, sier Johanna Brandt, ansvarlig for rekruttering i Innovasjon Norge.  Astrid Waller
  - Det å være en attraktiv arbeidsgiver gjør at vi vår egen rekruttering kan sikre oss de mest kompetente og motiverte medarbeiderne, sier Johanna Brandt, ansvarlig for rekruttering i Innovasjon Norge. Astrid Waller

  For femte året på rad topper Innovasjon Norge listen over de mest attraktive arbeidsgiverne blant de merkantile studentene. Det viser Karrierebarometeret 2020. 

  - Slik situasjonen er i dag, med ringvirkningene av koronapandemien, er Innovasjon Norge kanskje mer aktuelle enn noen gang, skriver Karrierebarometeret på sine sider

  Helt siden første gjennomføring av Karrierebarometeret i 2012 har Innovasjon Norge ligget høyt oppe på listene.

  - Vi er selvfølgelig svært fornøyd med å gå til topps i undersøkelser som dette. Innovasjon Norge har en viktig rolle i utviklingen av norsk næringsliv og fremtidig verdiskaping, sier Johanna Brandt, som er seniorrådgiver med ansvar for rekruttering i HR-avdelingen i Innovasjon Norge.

  Også 2019-undersøkelen i regi av Universum bekrefter det samme. Der innehar Innovasjon Norge en fjerdeplass på listen over de mest attraktive arbeidsgiverne for økonomistudentene. Universum-undersøkelsen bygger på svar fra hele 14500 norske studenter fra over 100 ulike studieretninger.

  - Det å selv være en attraktiv arbeidsgiver gjør at vi vår egen rekruttering kan sikre oss de mest kompetente og motiverte medarbeiderne. Det vil igjen gjøre oss bedre rustet til å løse det samfunnsoppdraget vi er tildelt, forteller Brandt.

  Tilbyr arbeidserfaring

  En undersøkelse Innovasjon Norge selv gjorde vinteren 2018 viser at mange studenter ønsker seg praktisk og internasjonal arbeidserfaring under og etter studiene.

  - Det har Innovasjon Norge gjort noe med gjennom det internship-programmet vi har gående. Målet er at disse programmene skal gi studentene verdifull erfaring som igjen gjør at de bedre kan jobbe med og løse de utfordringene som norsk næringsliv vil møte i fremtiden, sier Johanna Brandt.