• EN
 • Logg inn
 • Innovasjon Norge mest attraktiv blant økonomistudentene

  For fjerde året på rad topper Innovasjon Norge listen over de mest attraktive arbeidsgiverne blant de merkantile studentene. Det viser Karrierebarometeret 2019.

  Årets undersøkelse fra Karrierebarometret er den syvende i rekken og omfatter 4000 respondenter, fordelt på fagretningene merkantil (økonomi), teknologi, IT, jus, helse og samfunnsvitenskap og humaniora. Helt siden første gjennomføring av Karrierebarometeret i 2012 har Innovasjon Norge ligget høyt oppe på listene.

  Også 2019-undersøkelen i regi av Universum bekrefter det samme. Der innehar Innovasjon Norge en fjerdeplass på listen over de mest attraktive arbeidsgiverne for økonomistudentene. Universum-undersøkelsen bygger på svar fra hele 14500 norske studenter fra over 100 ulike studieretninger.

  - Vi er selvfølgelig svært fornøyd med å gå til topps i undersøkelser som dette. Innovasjon Norge har en viktig rolle i utviklingen av norsk næringsliv og fremtidig verdiskaping, sier Johanna Brandt, som er seniorrådgiver med ansvar for rekruttering i HR-avdelingen i Innovasjon Norge.

  Sterkt omdømme

  I undersøkelsen fra Karrierebarometret 2019 forklares årets topplassering for Innovasjon Norge med et sterkt omdømme i utgangspunktet. I tillegg pekes det på all oppmerksomheten som i dag er knyttet til innovasjon.

  - Det å selv være en attraktiv arbeidsgiver gjør at vi vår egen rekruttering kan sikre oss de mest kompetente og motiverte medarbeiderne. Det vil igjen gjøre oss bedre rustet til å løse det samfunnsoppdraget vi er tildelt, forteller Brandt.

  Tilbyr arbeidserfaring

  En undersøkelse Innovasjon Norge selv gjorde vinteren 2018 viser at mange studenter ønsker seg praktisk og internasjonal arbeidserfaring under og etter studiene.

  - Det har Innovasjon Norge gjort noe med gjennom det internship-programmet vi har gående. I tillegg har vi nå også lansert et eget graduateprogram. Det betyr at vi inneværende år vil tilby muligheter for verdifull arbeidserfaring i Singapore, Cape Town, Dubai, New York, San Fransisco, Oslo og Skien. Dette vil gi studenter og nyutdannede mulighet til å jobbe tett med næringsutvikling og innovasjon i viktige markeder. Målet er at disse programmene skal gi studentene verdifull erfaring som igjen gjør at de bedre kan jobbe med og løse de utfordringene som norsk næringsliv vil møte i fremtiden, sier Johanna Brandt.

  Tett i teten

  På andreplass i årets undersøkelse står Equinor, det er samme plassering som på fjorårets ranking. Årets klatrer er Finansdepartementet, som har avansert hele 15 plasseringer fra fjoråret, og havner i år på en 25. plass. Størst nedgang ser vi hos Accenture og Norwegian, som begge har falt 17 plasser fra i fjor. De havner henholdsvis på 29. og 42. plass.