• EN
 • Logg inn
 • Internship i Innovasjon Norge

   Asiseeit
  Asiseeit

  Er du student og har lyst til å bo og jobbe i utlandet for en periode? Vil du lære mer om hvordan Innovasjon Norge bistår norske bedrifter i utlandet? Da bør du søke internship hos oss.

  Norske studenter kan søke internship ved våre kontorer i utlandet i en periode på inntil seks måneder. Her får du innblikk i mulighetene og utfordringene norske bedrifter står overfor i internasjonale markeder, og du hjelper norske bedrifter i landet du er utstasjonert i. Oppholdet gir verdifull erfaring og gjør deg bedre kvalifisert for stillinger i norske internasjonale bedrifter.

  - Mitt beste råd til studenter som søker internship er å tenke gjennom hvor de vil reise og hvorfor. Det er fint å ha kjennskap til landet du søker deg til, og gode språkkunnskaper er en fordel. Dette er en fin mulighet til å lære mer om andre kulturer, og hvordan norske bedrifter opererer i internasjonale markeder, sier Johanna Brandt, rekrutteringsansvarlig i Innovasjon Norge.

  Ofte stilte spørsmål

  Hvordan søker jeg internship i Innovasjon Norge?

  Innovasjon Norge har internships på et utvalg av våre utenlandskontorer én gang i året. Utlysning av disse skjer normalt i første kvartal, og selve internshipet vil være påfølgende høst. Aktuelle internships utlyses under «Ledige stillinger». Vi tar dessverre ikke imot åpne søknader, så følg med på hjemmesiden vår for aktuelle  stillinger.

  Hvem kan søke?

  Innovasjon Norge stiller krav til at kandidaten er aktiv student. Studenten må dermed være innrullert til å være på master 4. eller 5. året. For de som akkurat er ferdig med 3.året og skal begynne på master til høsten er det påkrevd at de er i et fastsatt femårig løp (f.eks. sivilingeniør eller siviløkonom), dvs. at de til høsten har en aktiv studentstatus og tar permisjon fra studiet i internshipsperioden. Alle studenter er velkomne til å søke på våre internships, men det vil kunne være ønskelig med spesifikk studiebakgrunn på noen av stillingene. Studenten må være norsk statsborger.

  Hvilke kontorer i utlandet kan jeg ha internship på?

  Innovasjon Norge har kontorer over hele verden, og det varierer hvilke land internship tilbys i. For 2019 blir internship i New York, San Francisco, Dubai, Singapore og Cape Town.

  Hvilke dokumenter legger jeg ved min søknad?

  I tillegg til søknadstekst ønsker vi at du laster opp din CV, vitnemål og attester, samt en bekreftelse på at du er student.

  Får jeg betalt?

  Interns mottar ikke lønn, men et stipend fra Innovasjon Norge dekker deler av utgiftene knyttet til oppholdet. Stipendet er beregnet ut fra særavtale om tillegg, ytelser og godtgjørelser i utenrikstjenesten.