Vil du ha de siste nyhetene fra Innovasjon Norge?
 • EN
 • Logg inn
 • Camilla Emilie Bergersen i Toronto

   Utsikten fra kontoret. FOTO: Øyvind Enstad Haga
  Utsikten fra kontoret. FOTO: Øyvind Enstad Haga

  23 år og går Siviløkonomstudiet ved Nord Universitet

  Oppdatering uke 40

  Jeg ankom Toronto i slutten av september og fikk endelig starte opp etter en litt forsinket visumprosess. Tidligere i september møtte jeg både Øyvind og Lori som jobber på kontoret, og fikk startet med et par arbeidsoppgaver før jeg reiste nedover.

  Innovasjon Norge Canada holder til i sentrum av Toronto og er samlokalisert med Business Sweden, Danmarks handelsråd, Norges honorærkonsulat, samt Sveriges og Danmarks generalkonsulater. På kontoret til Innovasjon Norge jobber kontorsjef Øyvind, som er utsendt fra Norge, sammen med Lori, Alana og Cathrin som er lokalt ansatte. På tross av at det er en liten stab på utekontoret i Canada, er det fullt av arbeidsoppgaver og spennende prosjekter.

  Allerede første dag på kontoret fikk jeg være med på et frokostseminar med Stortingets utdanning- og forskningskomite som Innovasjon Norge var vert for. Samme kveld fikk jeg mulighet til å delta på et FintechTO arrangement, hvor nettverksbygging og læring sto på agendaen. Her fikk jeg oppleve hvor inkluderende og dynamisk forretningsmiljøet i Toronto er. Utover uken ble jeg involvert i flere spennende prosjekter som varierer fra markedsresearch om kontormøblement, til et Global Growth program som omhandler et grønt skifte i havnenæringen, samt et nordisk samarbeid i gruvebransjen.

  Jeg ankom endelig Toronto forrige lørdag, og har fått et veldig bra inntrykk av byen! Det er en dynamisk by, hvor det alltid skjer noe spennende. I og med at jeg ikke fikk anledning til å reise til byen før oppstart, valgte jeg å benytte meg av AirBnB, slik at jeg hadde et sted å bo når jeg nådde frem. Det har vært veldig kjekt, og jeg har relativt kort vei til jobb med kollektiv transport. Utover jobbing har jeg benyttet tiden min i byen på å utforske og bli kjent med nærområdene.

  Toronto er Canadas største by, og går for å være en av de mest mangfoldige og flerkulturelle byene i verden. Det er merkbart når man går rundt i byen. Områder som Little Italy, Koreatown, Little Portugal og Greek Town er eksempler på hvordan Toronto er som en «melting pot» i stor skala. Folk er veldig åpne for nye kulturer og det er lett å komme i snakk med folk, enten du er på butikken, på bussen eller bare ute på gata.

  Teamet i Innovasjon Norge har tatt meg imot med åpne armer, og jeg gleder meg veldig til å jobbe med alle de spennende prosjektene som er i vente!

  frokostmote-stortinget.jpg

  Frokostmøte med Stortingets utdannings- og forskningskommite. FOTO: Privat

  university-of-toronto.jpg

  University of Torontos sportsstadion i sentrum av byen. FOTO: Privat

  toronto-canada-ny.jpg

  En av sidegatene i Bloor St minutter unna Innovasjon Norges kontor. FOTO: Privat