Vil du ha de siste nyhetene fra Innovasjon Norge?
 • EN
 • Logg inn
 • Julie Sildnes i New York

   Privat
  Privat

  22 år og studerer Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU i Trondheim

  Oppdatering uke 43

  Nå er vi inne i andre uke av New York-oppholdet til selskapene som er med på høstens Entrepreneurial Marketing program. Så langt har det vært gøy, lærerikt og veldig hektisk.

  Programmet startet med et fokus på branding, PR and posisjonering. Etter å ha jobbet med disse temaene fra ulike innfallsvinkler har selskapene blitt utfordret på salgsprosessene og forretningsmodellene sine. På torsdag avslutter vi programmet med en Demo Night, hvor hvert selskap får 4 minutter til å pitche foran et panel av investorer. Deltakerne måtte i ilden allerede i går da de presenterte for en Stortingsdelegasjon under en mottakelse i Generalkonsulens bolig.

  Et av de spennende selskapene i høstens program er Think Outside. Med bakgrunn fra oljebransjen har de laget en radarteknologi man fester på skiene som kontinuerlig leser ut snøprofilen man står på og slik hjelper skikjøreren med å ta tryggere valg i fjellet. Dataen som skiene samler inn skaper verdens største oppdaterte database av snø- og isforhold. Det finnes ingen lignende løsninger på markedet, og jeg er sikker på at det ikke er lenge til det er vanlig med smarte ski i fjellet!

  Siden sist blogginnlegg har vi også flyttet kontorer. Gjennom 34 år har Innovasjon Norge i New York delt kontorlokaler med de tilsvarende organisasjonene i Sverige, Danmark og Finnland. Nå har vi fått lokaler i en av byens mange WeWork’s og er blitt en del av et aktivt miljø med mye entreprenørskapsånd og engasjement.

  Etter at selskapene drar hjem skal vi ha en evalueringsperiode før jeg går over til neste prosjekt: Global Growth Adventure Travel. Det blir en ny utfordring, og jeg ser frem til å få dypere innsikt i reiselivsbransjen.

  Jen van der Meer har foredrag for gruppen om Business Model Development. Foto: Privat

  På besøk hos Generalkonsulen i New York. Foto: Privat

  Meg sammen med gründerene bak Think Outside. Foto: André Kalstad

  Blogg uke 38

  Jeg har nå jobbet en uke som intern på New York-kontoret til Innovasjon Norge. New York er et mekka for kommersialisering, og et av verdens største og raskest voksende økosystem av tech-startups. Kontoret i New York fokuserer på Smart Cities, Life Science og Creative Industries. I tillegg arranger de årlig flere kompetanseoppbyggings-programmer for å hjelpe norske selskaper som ønsker å ekspandere til USA eller andre internasjonale markeder.

  Uken før jeg reiste hit var jeg med på kick-off i Oslo til et av programmene vi skal gjennomføre i høst. Entrepreneural Marketing (EM) er et åtte måneder langt program hvor selskaper innen et bredt spekter av bransjer får veiledning av eksperter på områder man må mestre for å lykkes internasjonalt. Hjem fra kick-offet tok de ni selskapene med seg både lærdommer og hjemmelekser de skal forberede før de kommer for et to ukers intensivt opphold i New York i oktober. Da skal de gjennom hands-on workshoper og en-til-en møter med mentorene bygge nettverk, legge strategier og sette mål. Jeg får være med gjennom hele programmet, så det er mye kunnskap å hente!

  Kontorene til Innovasjon Norge ligger rett ved Grand Central på Manhattan, veldig sentralt for alle som pendler inn til byen. For meg som bor i Brooklyn tar det omtrent 40 minutter å komme meg til Midtown i morgenrushet. Vi sitter i 18. etasje og kontoret vårt har utsikt rett over til Chrysler Building. Denne uken har jeg jobbet mye med planlegging av Entrepreneurial Marketing og med screening av nordiske selskaper til et senere Entrepreneurial Marketing program innenfor Creative Tech. På ettermiddagene og kveldene har jeg hatt god tid til å utforske byen og nabolaget i Brooklyn.

  New York er en by man raskt blir hekta på, og man kommer lett inn i det høye tempoet og livsstilen her. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

   

  Grand Central og Chrysler Building like ved Innovasjon Norges kontorer_600.jpg

  Grand Central og Chrysler Building like ved Innovasjon Norges kontorer. FOTO: Privat

   

  Chinatown_600.jpg

  Chinatown. FOTO: Privat

  Brooklyn Bridge med Financial District i bakgrunnen_600.jpg

  Brooklyn Bridge med Financial District i bakgrunn. FOTO: Privat