• EN
 • Logg inn
 • Karina Sem Glømmi i Silicon Valley

  24 år og studerer til master innen Management of Innovation and Business Development ved Copenhagen Business School.

  Oppdatering uke 44

  Einsteins relativitetsteori hevder at tid og rom ikke er like konstant som hverdagen vil tilsi. Her på jordens bakkeplan er en time en time og en uke en uke, men om jeg tenker på alt jeg har gjort i løpet av de siste syv ukene skulle man sannelig trodd jeg har vært i Silicon Valley lenger. Alt går mye fortere her, og det gjelder å følge med i svingene. Reid Hoffman, grunnleggeren av LinkedIn og tidlig investor i Facebook, beskriver området godt med sitt sitat; “Silicon Valley is a mindset, not a location”.

  Her i Silicon Valley snakkes det ofte om ”unicorns” – private selskaper som er verdsatt til over 1 milliard dollar. Innen kategorien finner vi blant annet selskaper som Facebook, Apple, Google og Amazon. Sjansen for å bli like store som de sistnevnte er nesten mikroskopiske. Likevel er det tusenvis av nye og håpefulle selskaper som hver dag jakter drømmen om å bli den neste store, og jeg får møte flere av de hver dag.

  Siden forrige blogginnlegg har jeg jobbet aktivt med to av Nordic Innovation House sine akselerator-programmer REACH og TINC; begge bestående av en kombinasjon av høyt verdifulle mentormøter med eksperter, workshops, eventer og networking.

  REACH er et markedsvalideringsprogram for spin-offs fra nordisk forskning – et program som går over seks kalendermåneder med to 14-dagers akselerasjonsbesøk i Silicon Valley i begynnelsen og slutten av programmet. Jeg har vært så heldig å få være med på det første akseleratorbesøket. Fire nordiske forskningsbaserte teknologibedrifter ankom Silicon Valley i begynnelsen av oktober, med internasjonale ambisjoner og potensial. De deler alle de samme målene - å identifisere, definere og validere stegene mot å realisere det kommersielle potensialet i sin teknologi, styrke sin business pitch og utvide sitt profesjonelle nettverk. Etter to utrolig spennende uker er selskapene nå tilbake i sine hjemland, klare for å fortsette å utvikle og forbedre seg til det neste akseleratorbesøket våren 2019.

  Den siste uken med REACH hadde vi også oppstart av TINC. TINC er et intensivt 4-ukers akseleratorprogram for nordiske teknologi-startuper. Målet er at selskapene skal validere product/market-fit, forretningsmodell og potensiale for global skalering i verdens mest konkurransedyktige oppstartmiljø – Silicon Valley. TINC-alumni kan fortelle at de har lært mer i løpet av de fire ukene de tilbragte her enn de gjorde i løpet av to år hjemme i Norden. Gøy å se verdien i det vi jobber med! For to uker siden fikk vi besøk av 9 nordiske teknologi-startuper, og vi er nå halvveis i TINC-programmet. Det har vært to hektiske, men svært verdifulle og morsomme uker og jeg har ingen tvil om at de neste to ukene blir like spennende.

  Tenk så heldig jeg er! Hver eneste dag får jeg observere hvordan alle verktøyene jeg har lært i løpet av utdanningen min blir brukt i praksis, jeg får innsikt i en rekke sektorer jeg ikke kunne så mye om fra før, jeg får skape meg et helt uvurderlig nettverk og jeg får lov til å jobbe i et helt fantastisk team – de er virkelig superhelter, alle og enhver. Jeg er imponert, og motivert til å jobbe hardere enn noen gang for å oppnå mine mål. Gleder meg til fortsettelsen!

  Foto: Privat

  Foto: Privat

  Foto: Privat

  Foto: Privat

  Foto: Privat

   

  Oppdatering uke 39

  For noen fantastiske uker og for et inspirerende sted! I dag er det litt over to uker siden Norwegian DY7063 landet i Oakland, med meg som passasjer. Med stjerner i øynene og sommerfugler i magen startet mitt eventyr her i San Francisco og Silicon Valley, mandag 10. september.

  Silicon Valley – verdens episenter for teknologi og innovasjon, og hjemstedet til mange av verdens største og mest innflytelsesrike globale tech-selskaper, gründere, investorer og utdannelsesinstitusjoner. Innovasjon Norge har kontorer i San Francisco, men er også en del av Nordic Innovation House, midt i hjertet av Palo Alto. Nordic Innovation House er det amerikanske hovedkvarteret for det nordiske startup-miljøet med en visjon om å bygge broer mellom de nordiske landene og USA. At fem land kan gå sammen og starte noe som dette er helt unikt, og noe vi fra norden skal være stolte av.

  De siste ukene har vært utrolig spennende og lærerike. Det hele startet med Global Climate Action Summit i San Francisco, med målet om å utfordre verdens mennesker, samfunn og økonomier til neste nivå innen fornybar energi og bærekraftige samfunn. Fint å se politiske ledere og eksperter diskutere dette viktige temaet. De følgende dagene gikk med til HealthTech – et program arrangert av Nordic Innovation House i samarbeid med HealthTech Nordic for kvalifiserte startups fra Norden. De nordiske landene er ledende i å skape kvalitetshelsetjenester og innovasjon innen Health Tech, noe vi fikk bevis på da seks nordiske selskaper gjennomførte workshops og pitche-events, og var nordens representanter på konferansen Health 2.0. Disse dagene var også Stortingets helse- og omsorgskomité på besøk. Utrolig å se hva teknologi kan gjøre med helsesektoren!

  Denne uken har jeg vært så heldig å få jobbe på et prosjekt kalt SHE Invest – et samarbeid mellom SHE Community og Innovasjon Norge. Denne uken ble 25 kvinnelige angel-investorer sendt til Silicon Valley med hensikten å bidra til økt fokus og engasjement rundt kvinner og investering. Bare 20% av norske aksjeverdier er eid av kvinner. Nå er det på tide å investere, også for de av oss som ikke tenker at vi er mulige investorer. Skremmende nok er bare 2% av gründere som får investering i USA kvinner – something has to change!

  Tiden fremover er fylt med nye programmer, eventer og eventyr. Jeg sitter fortsatt igjen med stjerner i øynene og sommerfugler i magen, og gleder meg masse til fortsettelsen!

  Middagsbesøk hos generalkonsulen med Stortingets helse- og omsorgskomité_600.jpg

  Middagsbesøk hos generalkonsulen med Stortingets helse- og omsorgskomité. FOTO: Privat

  Tre av de nordiske representantene på HealthTech. Fra selskapene Globus AI, Dossier Solutions og Adusso_600.jpg

  Tre av de nordiske representantene på HealthTech. Fra selskapene Globus AI, Dossier Solutions og Adusso. FOTO: Privat

  HealthTech_600.jpg

  HealthTech. FOTO: Privat

  Besøk av 25 kvinnelige angel-investorer fra Norge gjennom SHE Invest_600.jpg

  Besøk av 25 kvinnelige angel-investorer fra Norge gjennom SHE Invest. FOTO: Privat