Vil du ha de siste nyhetene fra Innovasjon Norge?
 • EN
 • Logg inn
 • Ken Jeu Chiem i Singapore

  25 år og studerer til en master i økonomi og administrasjon ved NHH - Norges handelshøyskole

  Oppdatering uke 47

  Hei kjære lesere,

  Det er fortsatt flott på Innovasjon Norge-kontoret og Singapore generelt. Siden siste innlegg har det skjedd utrolig mye. Et av de største begivenhetene jeg har vært med på må ha vært åpningen av Nordic Innovation House i Singapore. Nordic Innovation house er et samarbeid med de andre nordiske landene som promoterer og legger til rette for nordisk samarbeid, Innovasjon, teknologi og entreprenørskap. Dette ble det tredje Nordic Innovation House i verden og første i Asia.

  I oktober reiste hele kontoret på Innovasjon Norge samling i Hanoi, Vietnam der alle utekontorene i Asia deltok. På dette arrangementet hadde vi flere workshops og jeg ble mye bedre kjent med resten av Innovasjon Norge da vi gjennomgikk flere interne saker. Jeg ble i tillegg kjent med et par internasjonaliseringsrådgivere, ansatte lokalisert i Norge som jobber med norske selskaper som vurderer å ekspandere til utlandet. Arbeidet de gjør er noe jeg godt kan tenke meg å jobbe med i fremtiden. Dagene i Vietnam var nokså hektiske da vi hadde ansvaret for et arrangement med navn Nordic Green Dialogue i Singapore uken etter. Dette var en konferanse om digitalisering i energisektoren energisektoren og hvordan nordiske bedrifter kan bidra til dette. I tillegg til de nordiske deltagerne, var det også flere interessegrupper fra Singapore inkludert investorer og beslutningstakere i offentlig sektor.

  Ikke så lenge etter dette igjen fikk jeg muligheten til å reise tilbake til Norge for å delta på et prosjekt kalt GoGlobal fintech. Under dette arrangementet fikk jeg dessuten tilbudet om å holde en 20 minutters presentasjon om fintechsektoren i 5 land, et tilbud jeg ikke kunne takke nei til. Det var både spennende og lærerikt. Hjertet mitt var i hundre før selve presentasjonen, men med engang jeg stod på scenen, roet nervene seg og presentasjonen gikk fint.

  Dette var heller ikke siste gangen jeg tok del i noe fintech relatert. Uken etter, dro vi på Singapore fintech festival, der både startups og etablerte selskaper som google holdt utstilling og viste frem sine fintechrelaterte produkter og tjenester. I forbindelse med fintech festivalen, holdt svenskene en mottagelse på residensen deres som jeg også fikk deltatt på. Der møtte jeg blant annet mennene bak nordnets plattform shareville. Noe jeg syntes var ganske artig. Man trenger ikke å være finansfrelst for å lære om fintech, eller være med på disse arrangementene. Det handlet mer om hvordan man anvender teknologi til å gjøre finansielle tjenester enklere og bedre.

  Neste uke står et besøk til den finske ambassaden for tur. Der det holdes foredrag om smart cities, noe som er et tema svært relevant for norsk-singaporsk samarbeid.Dette blir sannsynligvis mitt siste blogginnlegg for Innovajon Norge og det er heller ikke lenge til jeg skal hjemover.

  Håper dere lesere der hjemme synes dette hørtes interessant ut for jeg har hatt det utrolig gøy og lært masse. Søk internship i Innovasjon Norge og følg med på de siste innleggene fra de andre internsa rundt om i verden!

  Go Global Fintech. Foto: Max Bengtson

   

  Innovation Norway Asia Gathering Privat_600.jpg

  Innovation Norway Asia Gathering. Foto: Privat

   

  Mat med venner privat_600.jpg

  Mat med venner. Foto: Privat

   

  Nordic Green Dialogue. Foto: Privat

   

  Sentosa. Foto: Privat

   

  -----

   

  Hei kjære lesere,


  Jeg heter Ken Jeu Chiem og er Intern på Innovasjon Norges kontor i Singapore. Dette innlegget kommer til å handle mer om det å flytte til Singapore enn det å jobbe her siden jeg offisielt bare har jobbet i en uke. Jeg ankom denne bystaten den 19. august og har nå vært her i 3 uker. Singapore er en utrolig livlig by med mye å gjøre. Leieprisene er dessuten en av få ting her som er merkbart dyrere enn hjemme i Norge. Men etter litt frem og tilbake endte jeg opp på Hillview, boende med et par utvekslingsstudenter. Det ligger nesten en time ifra sentrum og kontoret.

  Heldigvis er leiligheten fin med fasiliteter som grønne utearealer, styrkerom og ikke minst et basseng som jeg har brukt daglig. Noe annet som er flott med Singapore er transportmulighetene og maten. Mat fra alle verdensdeler er som regel rett rundt hjørnet og dersom du er villig til å spise lokal mat, kan du få et fullverdig måltid helt ned til den nette sum av 30 kroner.


  Noe av det første jeg gjorde da jeg ankom Singapore var å gå innom kontoret som ligger i en del av byen kalt CBD, Central Business District. Et område av byen der de fleste store selskaper er lokalisert. Vi holder til på 44. etasje som er den øverste etasjen av Hong Leung bygning. Her deler vi kontor med resten av Team Norway som vi har tett samarbeid med. Teamet består av Innovasjon Norge, den norske ambassade, NBAS og Norsk Sjømatsråd.

  Utsikt fra kontoret.jpg

  Utsikt fra kontoret. FOTO: Ken Jeu Chiem.

   

  Host Networking event.jpg

  European Young Professional Event. FOTO: Silje Kalsaas.