• EN
 • Logg inn
 • Norges mest attraktive arbeidsgiver

  Christina Sundheim og Marthea Elisabeth Halvorsen Walle jobber med rekruttering i Innovasjon Norge. Her har de mottatt diplomet fra Universum, byrået bak undersøkelsen «Norges mest attraktive arbeidsgiver». Mikkel Walle
  Christina Sundheim og Marthea Elisabeth Halvorsen Walle jobber med rekruttering i Innovasjon Norge. Her har de mottatt diplomet fra Universum, byrået bak undersøkelsen «Norges mest attraktive arbeidsgiver».Mikkel Walle

  For fjerde året på rad er Innovasjon Norge stemt frem som den mest attraktive arbeidsgiveren av yrkesaktive med økonomiutdannelse i en undersøkelse fra Universum.

  - Vi er takknemlige og stolte over å få topplasseringen i dette segmentet i år igjen, og vil rette en stor takk til alle våre ansatte som gjør Innovasjon Norge til et så flott sted å jobbe, sier Christina Sundheim, rekrutteringsansvarlig i Innovasjon Norge.

  Mer enn 12 000 personer fra 48 forskjellige bransjer har svart på undersøkelsen der Innovasjon Norge gikk av med seieren i en av hovedkategoriene, etterfulgt av DNB, Equinor og Google. Blant økonomistudentene rangeres Innovasjon Norge som nummer seks, bak DNB, Equinor, Norges Bank, Sparebank 1 og PricewaterhouseCoopers (PwC).

  Offentlige aktører mer attraktive

  Byrået bak undersøkelsen forteller at bank og offentlige aktører de siste årene har blitt mer og mer attraktive, spesielt blant de økonomiutdannede.

  - Å være en attraktiv arbeidsgiver gir oss privilegiet å ansette de mest kompetente og motiverte medarbeiderne. Dette har selvfølgelig en direkte innvirkning på vår evne til å levere på Innovasjon Norges samfunnsoppdrag, som er å bidra til meningsfull verdiskaping over hele landet, sier Sundheim.

  Et vennlig arbeidsmiljø, konkurransedyktig lønn, variasjon i arbeidsoppgaver og ledere som støtter deres utvikling trekkes frem som de viktigste faktorene når de økonomiutdannede skal velge et sted å jobbe. Bedriftenes samfunnsansvar og arbeid med likestilling rapporteres også som mer og mer viktig av den samlede massen respondenter i undersøkelsen.

  Universum er et internasjonalt byrå som rapporterer på selskapers attraktivitet som arbeidsgiver i 50 land. Den norske undersøkelsen er basert på intervjuer med 12 000 yrkesaktive som har utdannelse innen økonomi, ingeniørfag, teknologi, humaniora, rettsvitenskap og medisin. De som deltok i undersøkelsen har i gjennomsnitt vært yrkesaktive i sju-åtte år og har en gjennomsnittsalder på 35 år.