• EN
 • Logg inn
 • Internasjonal markedsutvikling workshop

  /globalassets/internasjonaliseringsworkshop-foto-kirill-zakharov-nettside.jpg?width=1168
  Foto: Kirill Zakharov

  Informasjon

  Kristiansand Sørlandets kunnskapspark, Universitetsveien 19, Kristiansand Påmeldingsfrist: 2019-09-10 00.00 Kontakt: Ivar-Jo Baunbæk Theien Ingen deltakeravgift 12.09.2019 09.00.00 12.09.2019 15.00.00 Europe/Oslo Internasjonal markedsutvikling workshop Sørlandets kunnskapspark, Universitetsveien 19, Kristiansand Ivar-Jo Baunbæk Theien ivar-jo.baunbaek.theien@innovasjonnorge.no Legg til i kalender

  Er du klar for å vokse videre internasjonalt? Vi sparker i gang prosessen med en workshop over to samlinger hvor formålet er at du skal lande din internasjonale forretningsmodell og plan for markedsekspansjon.

  Samlingene gjennomføres av våre internasjonaliseringsrådgivere, samtidig som vi trekker inn eksperter fra vårt eksportsenter og kontorer over hele verden. Vi lærer deg hvordan du kan kartlegge eksportmuligheter som passer for din bedrift, slik at du velger et marked med mulighet for effektiv og lønnsom vekst. ​

  Agenda samlingene:

  • Kartlegge om markedet kan være aktuelt for din løsning​
  • Utvikle din forretningsmodell ​
  • Legge en plan for veien videre mot markedsintroduksjon
  • Møte med Innovasjon Norge representanter fra utvalgte land​

  Workshopen er gratis og består av to samlinger. Du arbeider under veiledning både på og mellom samlingene. ​

  Målgruppe
  For bedrifter som aktivt søker internasjonal vekst i løpet av de neste 6-12 månedene. Det kan være en fordel å stille med to personer for å sparre underveis i workshopene og for å fordele arbeid med å utvikle prosjektet underveis. Meld derfor gjerne på flere fra bedriften dersom dere ønsker. Deltakerne bør ha en sentral rolle i å bringe bedriften ut i verden. Bedrifter med eksisterende salg/omsetning, samt nyetablerte bedrifter med ressurser til å skalere internasjonalt vil bli prioritert.

  Før første samling
  Du må melde inn hvilke marked(er) din bedrift vurderer ekspansjon til, og hvilke kundesegment du henvender deg mot. Du sender også inn en enkel forretningsmodell med oversikt over din virksomhet.

  Første samling 12. september kl. 09.00 – 15.00
  Vi jobber med faktorer som vil kunne påvirke virksomheten din i det nye markedet. Vi starter kartleggingen av markedskrefter, industrikrefter, makroøkonomiske forhold og nøkkeltrender. I tillegg vil vi hjelpe deg å identifisere risiko knyttet til ekspansjon og eksport. Du vil bli presentert for et sett verktøy som vil hjelpe deg med kartleggingen.

  Mellom samlingene

  1. Du bruker verktøyene til å jobbe videre med den delen av kartleggingen du enkelt kan gjøre selv.
  2. Samtidig vil Innovasjon Norges rådgivere ved kontorene ute i verden gi deg tilbakemelding og tilgang på informasjon knyttet til ditt marked. De kan også sette deg i kontakt med relevante kunder og miljøer i markedet.

  Andre samling 15. oktober kl. 09.00 – 15.00
  Denne samlingen handler om å bruke innsikten fra de siste ukene til å utarbeide en plan for veien mot en god markedsintroduksjon. Du vil bli bedt om å dele innsikt du tror kan ha interesse for andre deltakere slik at alle kan lære av hverandre. Deretter vil vi gå gjennom kritiske suksessfaktorer for å lykkes med en internasjonal satsing, og du vil gjennomføre en selvtest på om du er klar for ekspansjon. Basert på dette vil du skissere en plan for hvilke aktiviteter og tiltak som trengs for å sikre en god markedsintroduksjon – hva du må gjøre selv, og hva Innovasjon Norge og andre kan hjelpe deg med.

  Dette sier tidligere deltaker:
  «Vi fikk spesielt nytte av to ting. For det første fikk vi mye ut av å sette av to hele dager til å tenke igjennom hva vi faktisk ønsker å oppnå. Videre fikk vi gode verktøy for å systematisere tankene våre, både for fasen vi er i nå og etter hvert som satsningen går videre.» 
  Pål Magnus, Partner Account Manager  |  mnemonic AS

  Uttalelser fra andre:

  • "Ingen røl, effektiv tidsbruk"
  • "Setter i gang mange nye tankeprosesser"
  • "Bra å få kjennskap til nyttige verktøy"
  • "Gode, relevante caser"
  • "To the point"
  • "Godt tilpasset selskapene som deltar"
  • "Tydelig kompetente folk"
  • "God kompetansespredning på IN-personalet"

  Vilkår for våre arrangementer: 

  Innovasjon Norge er behandlingsansvarlig for dine personopplysninger. Se vår personvernerklæring

  Deltakerlister fra arrangementer i regi av Innovasjon Norge vil kunne offentliggjøres, og/eller bli distribuert mellom deltakerne. Dersom du har spørsmål rundt dette, ta kontakt med arrangementsansvarlig før påmelding.

  Innovasjon Norge tolererer ikke diskriminering, trakassering og andre former for krenkende/utilbørlig atferd. Krenkende/utilbørlig atferd vil kunne føre til bortvisning fra arrangementet, straffeansvar og/eller erstatningsansvar.

  Vi gjør hva vi kan for å gjennomføre et annonsert arrangement, men avlysninger kan forekomme. Innovasjon Norge er ikke ansvarlig for eventuelle kostnader/tap du eller andre påmeldte måtte bli påført grunnet et avlyst arrangement.