• EN
 • Logg inn
 • Design Summit | North

  /globalassets/kontorer-i-norge/troms/generisk-foto-pierre-chatel-nettside.jpg?width=1168
  Foto: Pierre Châtel-Innocenti on Unsplash

  Informasjon

  Tromsø Innovasjon Norges lokaler, Kystens Hus, Stortorget 1, Tromsø Kontakt: Siw Bang Larsen Gratis 08.11.2019 11.00.00 08.11.2019 16.30.00 Europe/Oslo Design Summit | North Innovasjon Norges lokaler, Kystens Hus, Stortorget 1, Tromsø Siw Bang Larsen siw.bang.larsen@innovasjonnorge.no Legg til i kalender

  Den siste oppdaterte kartlegginga av kreativ næring viser at det har vært en vekst i verdiskapingen på 15%. Men veksten i de nordligste fylkene er blant de laveste. I tillegg har næringa lavere lønnsomhet og produktivitet enn andre næringer, det er lav grad av vekst, og bare et fåtall bedrifter har eksportinntekter.

  Innovasjon Norge ønsker å bidra til å endre dette – men for å gjøre det, trenger vi din hjelp. Vi må vite hvor skoen trykker.

  Vi inviterer derfor til en summit – en samling – under DARK2019, der vi håper dere som jobber innen mote/tekstil, produktutvikling, design, smykker og kunsthåndverk vil bidra med erfaringer, innspill og meninger som kan hjelpe oss med å utforme konkrete tiltak som du mener vil bidra til endring.

  Vi starter dagen med lunsj og inspirasjonsforedrag med Ramona Salo Myrseth, Rune Kufaas og Knut Bang, vi fortsetter med en innspillsworkshop ledet av Marianne Saus, og avslutter med en liten matbit.

  For deg som ønsker mer inspirasjon, anbefaler vi deg å delta på Design vs Music på Verdensteateret kl. 17.00.

  Ønsker du å møte noen av våre fageksperter?
  Ta kontakt, så finner vi tid til møter før vi starter samlingen.

  NB! Det er gratis å delta, men du må melde deg på!

  I N S P I R A S J O N:
  Ramona Salo Myrseth er født i 1991, og er kles -og kostymedesigner. Hun har en mastergrad i design fra Kunsthøgskolen i Oslo (2018). Hun vant førsteplass med sitt design i designkonkurransen Diploma Selection, på Designblok i Praha, oktober 2018. I januar 2019 ble hun tildelt DOGA-merket Nykommer av Design - og Arkitektur Norge. Et av hennes arbeider ble innkjøpt av Nasjonalmuseet i mars 2019. Ramona Salo Myrseth ble også inkludert i D2 Magasinets liste over lederstjerner, ”30 under 30” sommeren 2019.

  Ramona har allerede medvirket som kostymedesigner i flere produksjoner, og designer også klær under sitt eget navn. Hun holder også foredrag og workshops for barn og voksne, og er opptatt av å formidle samisk kultur og tradisjon, men også sette fokus på forbruk, forsøpling og økologi gjennom å bruke design som redskap.

  I N S P I R A S J O N
  Events er en stor industri globalt. Hvordan kan vi skape unike, bærekraftige og lønnsomme eventer i Nord-Norge, og ikke minst hvorfor skal vi det? Og hva har dette med kreativ næring og merkevarebygging å gjøre?

  Rune Kufaas har mange års erfaring som toppleder i lokale og globale selskaper, og ønsker å bruke all sin kunnskap, lidenskap og erfaring på å skape positiv endring for andre.

  Rune har et stort hjerte for Nord-Norge og brenner for å ivareta og opprettholde det unike med vår del av verden. Spesielt viktig er det å ta vare på det unike med vår natur, og ikke minst det som bor i menneskene.

  I N F O R M A S J O N
  Design og arkitektur Norge (DOGA) er en stiftelse under Nærings- og fiskeridepartementet som jobber for å styrke design- og arkitekturfagenes rolle i utformingen av morgendagens Norge. DOGA og Innovasjon Norge er blant annet i gang med et forsøksprosjekt der målsettingen er vekst og økt eksport av produkter innen mote/tekstil, produktutvikling, design, smykker og kunsthåndverk.

  Knut Bang er utdannet produktdesigner og grafisk designer fra Art Center College of Design (E) og har lang erfaring fra internasjonalt og norsk designarbeid. I dag er han seniorrådgiver design i DOGA.

  I N N S P I L L
  Marianne Saus er i dag ansatt som prosjektleder ved Nordnorsk Kunstmuseum. Her skal hun først og fremst ta i bruk sin utdannelse innen tjenestedesign for å utvikle prosjekter med bakgrunn i hva brukere ønsker.
  Hun har jobbet i en årrekke i kulturlivet i Tromsø – hun har både vært festivalsjef og kommunikasjonssjef i Buktafestivalen – hvor hun nå er styreleder. Hun har også jobbet som administrativ leder i Næringsforeningen i Tromsøregionen, og har ti år bak seg som designer og prosjektleder i reklamebyrå.

  Marianne skal lede oss gjennom en workshop – der vi ønsker dine innspill for å gi oss innsikt til det videre arbeidet.  Design Summit | North - påmelding

  Vilkår for våre arrangementer: 

  Innovasjon Norge er behandlingsansvarlig for dine personopplysninger. Se vår personvernerklæring

  Deltakerlister fra arrangementer i regi av Innovasjon Norge vil kunne offentliggjøres, og/eller bli distribuert mellom deltakerne. Dersom du har spørsmål rundt dette, ta kontakt med arrangementsansvarlig før påmelding.

  Innovasjon Norge tolererer ikke diskriminering, trakassering og andre former for krenkende/utilbørlig atferd. Krenkende/utilbørlig atferd vil kunne føre til bortvisning fra arrangementet, straffeansvar og/eller erstatningsansvar.

  Vi gjør hva vi kan for å gjennomføre et annonsert arrangement, men avlysninger kan forekomme. Innovasjon Norge er ikke ansvarlig for eventuelle kostnader/tap du eller andre påmeldte måtte bli påført grunnet et avlyst arrangement.