• EN
 • Logg inn
 • Go Global – matmuligheter i Frankrike

  /contentassets/cc3af5c4233d44eb91c7c7e9d73c5f8d/goglobal_nett.jpg?width=1168
  Foto: Getty Images

  Informasjon

  Påmeldingsfrist: 2019-10-29 16.00 Kontakt: Tommy Odinsen Gratis 31.10.2019 08.30.00 31.10.2019 11.00.00 Europe/Oslo Go Global – matmuligheter i Frankrike Tommy Odinsen tommy.odinsen@innovasjonnorge.no Legg til i kalender

  Go Global gir deg inspirasjon til å se muligheter for vekst i internasjonale markeder, og senker barrierene for å satse.
  I dette informasjonsmøtet vil vi fokusere på mulighetene for eksport av mat til Frankrike.

  På møtet får du kunnskap om disse temaene:
  • Hvilke markedsmuligheter finnes for norsk næringsliv og hvor har norske bedrifter konkurransefortrinn?
  • Hva kan vi lære av norske bedrifter som har satset internasjonalt?
  • Hvordan redusere risiko og oppnå raskere markedsintroduksjon og vekst?
  • Hva kan Innovasjon Norge hjelpe deg med på veien?

  Bernard Lamothe ved Innovasjon Norges kontor i Paris vil dele oppdatert informasjon om det Franske markedet.
  Bernt Bucher-Johannessen, daglig leder i Hanen, vil dele erfaringer fra å jobbe med eksport av norske matvarer gjennom mange år.

  Kort om matmuligheter i Frankrike
  For franskmenn handler mat om både tradisjon, kultur og kvalitet. Fransk gastronomi ble i 2010 en del av UNESCOs verdensarv, og mat er noe som diskuteres med lidenskap hver eneste dag. Frankrike er dessuten Europas største matprodusent og på verdensbasis kun slått av USA. Det er et jordbruksland hvor korn, kjøtt og meierivarer er veldig viktige og matvaremarkedet er i stadig vekst.

  Norsk suksess under VM i kokkekunst Bocuse d'Or og den stadig økende populariteten til norsk sjømat har gjort at franskmenn har fått øynene opp for norske produkter. Disse som oppfattes som rene, naturlige og autentiske.

  I et land hvor lokal matkultur og tilhørighet står sterkt, er det samtidig viktig å kunne fortelle en god historie rundt produktet. Er det en del av det tradisjonelle kostholdet? Har det en spennende produksjonsprosess bak seg? Eller er dette et mer moderne produkt som svarer til krav om sunt kosthold og enkel tilberedning? Kanskje tilbyr du kosttilskudd eller en ny drikkevare?

  Matmessen SIAL avholdes annethvert år i Paris, og er verdens største messe for innovasjon i matbransjen.
  Gastronomimessen Sirha i Lyon samler nær 3000 utstillere fra 140 land og er dessuten vert for mat-VM.
  Verdens største marked for ferskvarer holder til utenfor Paris (fisk, kjøtt, frukt & grønnsaker, melkeprodukter, blomster).

   

   

  Hvor vil du delta?

  Vilkår for våre arrangementer: 

  Innovasjon Norge er behandlingsansvarlig for dine personopplysninger. Se vår personvernerklæring

  Deltakerlister fra arrangementer i regi av Innovasjon Norge vil kunne offentliggjøres, og/eller bli distribuert mellom deltakerne. Dersom du har spørsmål rundt dette, ta kontakt med arrangementsansvarlig før påmelding.

  Innovasjon Norge tolererer ikke diskriminering, trakassering og andre former for krenkende/utilbørlig atferd. Krenkende/utilbørlig atferd vil kunne føre til bortvisning fra arrangementet, straffeansvar og/eller erstatningsansvar.

  Vi gjør hva vi kan for å gjennomføre et annonsert arrangement, men avlysninger kan forekomme. Innovasjon Norge er ikke ansvarlig for eventuelle kostnader/tap du eller andre påmeldte måtte bli påført grunnet et avlyst arrangement.