• EN
 • Logg inn
 • Bedriftsutviklingsprisen i landbruket 2017 i Oppland til Myhre gård

  På bildet ser vi fra venstre: direktør i Innovasjon Norge Innlandet Christian Hedløv Engh, Vemund Skaret og Grete Hedalen fra Myhre gård og varaordfører i Øystre Slidre, Marit Synnøve Opheim Østli. Foto: Innovasjon Norge
  På bildet ser vi fra venstre: direktør i Innovasjon Norge Innlandet Christian Hedløv Engh, Vemund Skaret og Grete Hedalen fra Myhre gård og varaordfører i Øystre Slidre, Marit Synnøve Opheim Østli.Foto: Innovasjon Norge
  Årets Bedriftsutviklingspris i landbruket er tildelt Grete Hedalen og Vemund Skaret. Prisen på 50 000 kroner ble delt ut av direktør i Innovasjon Norge Innlandet, Christian Hedløv Engh på gården Myhre i Skammestein i Øystre Slidre i dag.

  Gården ligger vakkert til 4 km fra den populære helårsdestinasjon Beitostølen ved inngangen til Rondane.  I mange år har gården vært et tradisjonelt norsk gårdsbruk med melkekuer, men for 15 år siden ble gården bygget om til et moderne hestesenter og besøksgård med bl.a. geiter, sau, kuer, katter og kaniner. Til gården hører Olestølen. Her er det varmestue om vinteren. Der er det mulighet for å komme inn og varme seg og få servert vafler og kakao.

   

  Innovasjon Norges vurdering av kandidaten
  Myhre gård er et godt supplement til allerede etablerte aktivitetstilbud på Beitostølen. Rideleirer og rideopplæring er meget populært hos mange kundegrupper. Utvidelse med oppstalling av hunder, tilbud om selskapslokale, servering og overnatting styrker konkurransekraften deres. 

  Gården har et bredt og kompletterende tilbud. Grete Hedalen og Vemund Skaret har vist en imponerende evne til å utvikle og kombinere sine produkter i å utnytte gårdens ressursgrunnlag. Det er utviklet et godt samarbeid med andre aktivitetsbedrifter gjennom Enjoy Beito.

  Myhre gård har en flott nettside både på norsk og engelsk, noe som gjør det enkelt å få oversikt over tilbudet og legge inn bestilling. Gården er også aktiv på sosiale medier som Instagram og Facebook.

  Investeringene er gjort i takt med behovet. Myhre gård hadde i 2016 en omsetning på 2 644 755 kroner, noe som ga et resultat på 602 177 kroner. Dette er en resultatforbedring fra 2015 da resultatet var 378 831 kroner. Gården har en sysselsetting på 3 årsverk fordelt på 6 personer hvorav 5 er kvinner.

  Tilbudet er eksportrettet.

   

  Om Bedriftsutviklingsprisen i landbruket
  Innovasjon Norge deler hvert år ut bedriftsutviklingsprisen i landbruket. Det blir kåret en vinner i hvert fylke, og den fylkesvise vinneren får en pris på 50 000 kroner. De fylkesvise vinnerne deltar i konkurransen om en nasjonal pris. Denne prisen er på 250 000 kroner.

  Prisen tildeles bedrifter eller personer med næringsvirksomhet som har sin basis i landbrukets og bygdenes ressurser. Kandidatene blir vurdert etter følgende kriterier:gjande kriterier: - Bærekraft, herunder økonomisk resultat/lønnsomhet, sosialt som sysselsetting og ringvirkninger i lokalsamfunnet, miljømessig som utnyttelse av lokale ressurser, fremme av lokal kultur og reduserte utslipp - Innovasjon/nyskaping

  Den nasjonale vinneren kåres og får utdelt prisen under Grüne Woche i Berlin i januar 2018.

  Vi gratulerer og ønsker lykke til med det videre arbeidet på gården!