• EN
 • Logg inn
 • MRmat 2020

  /contentassets/41cac6b31b604fc496a30700943c6449/mr-mat-2020.png?width=1168
  Foto: Matnavet på Mære

  Informasjon

  Åndalsnes Grand hotel Bellevue på Åndalsnes og på Rauma vgs. Påmeldingsfrist: 2020-02-28 00.00 Kontakt: Rita Natvig 11.03.2020 09.00.00 12.03.2020 15.00.00 Europe/Oslo MRmat 2020 Grand hotel Bellevue på Åndalsnes og på Rauma vgs. Rita Natvig ritna@trondelagfylke.no Legg til i kalender

  Vi gleder oss til å ønske dere velkommen til årets fagdager for lokal mat og drikke! 

  Den økte interessen for lokal mat og drikke og autentiske matopplevelser gir konkurransefortrinn for spisesteder og matprodusenter som tilbyr mat med historie. Miljøutfordringene verden står overfor, styrker oppmerksomheten omkring bruk av natur- og kulturverdier i opplevelsesproduksjonen. Det er derfor en voksende trend å tilby bærekraftige råvarer og lokale spesialiteter. Hvis mulighetene fullt ut skal la seg realisere, kreves tverrfaglig kompetanseheving langs verdikjeden fra jord og fjord til bord.

  Vi får høre inspirerende og lærerike innlegg fra:

  Annie Byskov som driver Annis Pølsemakeri på Ringebu.
  Foruten gleden ved hardt arbeid og klare prioriteringer, hva ligger bak suksessen med Annis Pølsemakeri?  I dag jobber 25 personer i produksjon og butikk på Ringebu, mens sønnen Daniel og hans fem medarbeidere styrer «avleggeren» i Mathallen i Oslo. Som selvstendig slakter lager de absolutt alle varene selv og tilbyr alt innen kjøtt, slakt, pålegg, ferdig stekte produkter, pølser, pålegg og spekemat.

  Jan Sverre Sivertsen (Sivert) er partner og rådgiver i 2469 Reiselivsutvikling AS, polfarer og strategirådgiver.
  Han har ledet flere utviklingsprosjekt innen reiseliv i Møre og Romsdal, og er prosjektleder for det treårige prosjektet «Reiseliv, mat og kultur i Møre og Romsdal» i regi av fylkeskommunen. Sivert har bistått i utvikling av masterplaner innen reiseliv, vært prosessleder for produktutviklingsprosesser og vært rådgiver for nettverk og gründere innen opplevelsesnæringene. I over ett tiår jobbet han med kommersielle reiselivsopplevelser på Svalbard, som guide, markedssjef og som konsernsjef. Med sin lange operative og brede rådgiverfaring fra reiselivsutvikling har Sivert dybdekunnskap om næringen og utvikling av denne.

  Vilde Haarsaker, prosjektleiar i Agrianalyse.
  Vilde Haarsaker har holdt foredrag og skriver kronikker i m.a. Nationen og i Klassekampen omkring dette temaet. Mye tyder på at manglende basiskunnskap hos folk flest, politikere, journalister, naturvernere og «mateksperter» er i ferd med å gjøre ubotelig skade. «Slutt å spise kjøtt» synes å være et av de enkle slagordene som har sterk appell for tiden. Vilde gir oss gode argumenter for hvorfor lokalproduksjon og gras- og beitabasert kjøttproduksjon er bærekraftig.

  MRmat foregår på Grand hotel Bellevue på Åndalsnes og på Rauma vgs.

  Kontaktperson: Rita Natvig - Matnavet på Mære - tlf 99 41 09 87 - ritna@trondelagfylke.no 

  Vilkår for våre arrangementer: 

  Innovasjon Norge er behandlingsansvarlig for dine personopplysninger. Se vår personvernerklæring

  Deltakerlister fra arrangementer i regi av Innovasjon Norge vil kunne offentliggjøres, og/eller bli distribuert mellom deltakerne. Dersom du har spørsmål rundt dette, ta kontakt med arrangementsansvarlig før påmelding.

  Innovasjon Norge tolererer ikke diskriminering, trakassering og andre former for krenkende/utilbørlig atferd. Krenkende/utilbørlig atferd vil kunne føre til bortvisning fra arrangementet, straffeansvar og/eller erstatningsansvar.

  Vi gjør hva vi kan for å gjennomføre et annonsert arrangement, men avlysninger kan forekomme. Innovasjon Norge er ikke ansvarlig for eventuelle kostnader/tap du eller andre påmeldte måtte bli påført grunnet et avlyst arrangement.