• EN
 • Logg inn
 • Fra Helgeland til verden - strategisk posisjonering

   Helgeland Kraft
  Helgeland Kraft

  Merkevaren skapes i hodet på folk. Hvordan oppfattes du som en troverdig og attraktiv leverandør? Hvordan kan du posisjonere deg bort fra dine konkurrenter, og bli noe helt spesielt for en del av kundegruppen?

  Den digitale tjenesten The Explorer - markedsplassen for norsk grønn teknologi- ble kalt Tinder for næringslivet av statsminister Erna Solberg da den ble lansert. Her matches norske grønne løsninger med internasjonale behov og kjøpere. Målet med The Explorer er å øke den norsk eksporten gjennom profilering av norske løsninger. En utmerket arena for norske løsninger som vil posisjonere seg ut i verden.

  Innovasjon Norge har både kompetanse og finansieringsløsninger som kan hjelpe deg i en posisjoneringsprosess for å nå et internasjonalt marked. Vil du inspireres i posisjoneringsarbeidet for bedriften din eller har ambisjoner internasjonalt vil dette bli et seminar du ikke vil gå glipp av.

  Program:
  12.30-12.35 Velkommen
  12.35 -13.05 Merkevaren Norge og The Explorer – den digitale markedsplassen for grønn teknologi fra Norge – Helene Friis, Head of The Explorer, Innovasjon Norge
  13.05-13.30 Hvordan bygge mentale markedsandeler – og hvorfor! - om merkevarebygging og strategisk posisjonering - Claus Gladyszak, Innovasjonsrådgiver i Innovasjon Norge.
  13.30-13.45 Internasjonal relasjonsmarkedsføring – om møte med den internasjonale kunden. Hør hva den prisvinnende bacheleorstudenten Evita Bakken Sandvær kom frem til i sin oppgave.
  13.45-14.00 Skap videre vekst med internasjonalisering, kompetanse- og finansieringsmuligheter i Innovasjon Norge - Kari Sirnes, Internasjonaliseringsrådgiver, Innovasjon Norge Nordland 


  Helene Friis
  jobber i Innovasjon Norge der hun har ansvar for tjenesten The Explorer – Norges digitale markedsplass for grønn teknologi. Oppgaven hennes er å skape begeistring for tjenesten både nasjonalt og internasjonalt – noe hun elsker å gjøre! Hun har mer enn 20 års erfaring innen digital markedsføring og kommunikasjon. Før Innovasjon Norge ledet Helene den digitale markedsavdelingen til Telenor Mobil. Hun har også vært gründer, og startet Norges første heldigitale mediebyrå i 2004.  

  Claus Gladyszak har nasjonalt fagansvar for innovasjonsrådgiverne i Innovasjon Norge. Med base i Bergen brukes Gladyszak på ulike kundeprosjekter i inn- og utland. Han har spesialkompetanse innen merkevarebygging, forretningsmodellinnovasjon og bærekraftig forretningsutvikling. Han er utdannet industridesigner og har jobbet som designer og markedsdirektør i blant annet TV2-spin-off selskapet Vizrt.

  Kari Sirnes er ansatt i Innovasjon Norge Nordland som Innovasjonsrådgiver. Jobben hennes består blant annet av å bidra til internasjonalisering og vekst blant selskaper i Nordland. Kari er siviløkonom fra NHH med bakgrunn fra globale selskaper som Louis Vuitton og Nike. Der har hun jobbet med opplæring og ledelse. Kari har bodd og jobbet i flere større europeiske byer, inkludert London, Wien, Amsterdam, Praha og Oslo. 

  Evita Bakken Sandvær (23) kommer fra Tomma men bor i Mo i Rana. Hun fikk nettopp pris for årets bacheloroppgave i økonomi og ledelse 2019 ved Nord Universitet, studiested Mo i Rana! Den handler om Internasjonal relasjonsmarkedsføring.

  Mo i Rana

  Meyergården

  Påmeldingsfrist: 22 jan 2020

  Kontakt: Elin Rønning

  Gratis

  Påmelding Fra Helgeland til verden - strategisk posisjonering