Innovasjonstalen 2019

/contentassets/42e9c792c13b41b297824c64683b5a17/sarpsborg-profilbilde-innovasjonstalen-2019.png?width=1168

Informasjon

Grålum Quality Hotel Sarpsborg Påmeldingsfrist: 2019-06-07 11.00 Kontakt: Cecilie Wessel Gratis 11.06.2019 12.00.00 11.06.2019 15.00.00 Europe/Oslo Innovasjonstalen 2019 Quality Hotel Sarpsborg Cecilie Wessel cecilie.wessel@innovasjonnorge.no Legg til i kalender

Kultur for vekst!
Hvordan skal norske bedrifter vokse slik at de kan ansette flere og sikre Norges framtid? Hvordan skal vi klare det i vår region?

Innovasjonstalen 2019 handler om hvordan vi sammen kan skape vekst i bedriftene – en kultur for vekst.  

Gründere har fått høy status, men vi mangler kulturen som gjør at flere satser og blir store – i Norge, og i verden. I fjor fikk vi 62 000 nye selskaper her i landet. Men bare en liten andel av dem vokser.

I Innovasjonstalen 2019 11. juni tar vi opp hva vi mener skal til for at flere små- og mellomstore bedrifter skal vokse og skape verdier. Vi lover tankevekkende innlegg og inspirerende visjoner. 

Vi åpner dørene klokken 12.00 for registrering, mingling og enkel servering.
Programmet starter kl 12.30.


PÅMELDING

PROGRAM

Hvordan skape vekst gjennom eksport av teknologi?
Hanne Norstrøm-Ness, Markedsdirektør hos Vipps

Hun kommer til å gi oss sine refleksjoner rundt eksport av høyteknologi i Norge. Er vi gode nok? Hvorfor har vi så mange tech startups som ikke utvikler seg til vekstbedrifter? I dag er Vipps det ledende selskapet innen smartbetaling i Norge, og de utvikler seg stadig - både i inn- og utland. Hvordan gjør de det?
 

Hva har Cambi lært av å bygge et multinasjonalt selskap?
Per Lillebø, Administrerende Direktør i Cambi Group AS

Cambi er en fremtidsrettet bedrift som renser kloakkslam og omdanner det til nyttige produkter som biogass og biogjødsel for landbruket. Firmaet vant nylig den prestisjefylte Eksportprisen 2019. De er inne i flere spennende markeder som f.eks. Kina, USA og Singapore. Teknologien deres betjener 75 millioner mennesker på verdensbasis. Les mer her

 
Cambi vinner Eksportprisen2019
Foto: Stian Eckhoff
 

Digitalt kompetanseløft for vekst i næringslivet
Svein-Olav Torø, Daglig Leder i Kongsberg Innovasjon AS

Hvordan legge til rette for samhandling med kunnskapsmiljøene? Hvordan kan miljøene bidra til vekst i næringslivet i regionen? Og hva er egentlig en omstillingsmotor? Kongsberg Innovasjon er en av Norges fremste industribaserte innovasjonsselskap. De bidrar til å skape vekst, bærekraftig utvikling og omstilling for både nye og eksisterende teknologibedrifter.

- Paneldebatt -
 
Vidar Dramstad, Konstituert Direktør i Innovasjon Norge, region Oslo Viken (Oslo, Akershus, Østfold og Buskerud), holder selve Innovasjonstalen der han ser på hvilke faktorer han mener er avgjørende for å skape arbeidsplasser, vekstbedrifter og eksport.
 
 
Deltakere i paneldebatten:
 
Hanne Norstrøm-Ness, Markedsdirektør hos Vipps (se over).
 
Karl-Christian Agerup, Administrerende Direktør i Oslotech AS har omfattende ledererfaring fra innovative organisasjoner med høy vekst. Han har 13 års investeringserfaring i høyteknologiske selskaper. Oslotech er en uavhengig aktør som arbeider for verdiskaping i Norges mest kunnskapsintensive område. Oslotech initierer klynger, nettverk og kompetanseprogrammer sammen med samarbeidspartnere, og står bl.a. bak initiativene Science for Society og The Life Science Cluster. 
 
Ida Aalen, medgründer og Produktsjef i Confrere. Mesteparten av tiden bruker hun i oppstartsselskapet Confrere som tilbyr videochat-verktøy. Som produktsjef har hun ansvar for brukervennlighet, design og kommunikasjon. Hun holder jevnlig foredrag og kurs og tar konsulentoppdrag. Hun er i fast skribent for Dagens Næringsliv og har gitt ut to bøker. Hennes andre bok er pensum på en rekke norske universiteter.
 
Knut H. H. Johansen, Administrerende Direktør i eSmart Systems. I januar i år ble det kjent at firmaet doblet seg i verdi og at Equinor og Nysnø gikk inn med 120 millioner. Firmaet leverer dataanalyse, programvare og overvåkning av kraftnett med droner og kunstig intelligens. Selskapet driver også med effektivisering av energi gjennom batterier og solcellepaneler. Det hele startet i Halden på slutten av 80-tallet.
 
Vi er så heldige å ha Siri Yran fra Designit som konferansier. Hun har bred erfaring fra næringslivet og også med tech startups. 

Den lokale musikeren Andreas Kjøll står for det kulturelle innslaget.

Velkommen!

Vilkår for våre arrangementer: 

Innovasjon Norge er behandlingsansvarlig for dine personopplysninger. Se vår personvernerklæring

Deltakerlister fra arrangementer i regi av Innovasjon Norge vil kunne offentliggjøres, og/eller bli distribuert mellom deltakerne. Dersom du har spørsmål rundt dette, ta kontakt med arrangementsansvarlig før påmelding.

Innovasjon Norge tolererer ikke diskriminering, trakassering og andre former for krenkende/utilbørlig atferd. Krenkende/utilbørlig atferd vil kunne føre til bortvisning fra arrangementet, straffeansvar og/eller erstatningsansvar.

Vi gjør hva vi kan for å gjennomføre et annonsert arrangement, men avlysninger kan forekomme. Innovasjon Norge er ikke ansvarlig for eventuelle kostnader/tap du eller andre påmeldte måtte bli påført grunnet et avlyst arrangement.