• EN
 • Logg inn
 • Nye Arena-prosjekter: Disse klyngene har skikkelig peil på business

  Fem nye klynger er blitt så gode at vi inkluderer dem i vårt Arena-program. Vet du om flere gode prosjekter? Kontakt oss.

  De nye Arena-klyngene, som er forankret i ulike regioner og næringer, er:

  Arena Møbel/Interiør

  har en kjerne av 12 møbel- og interiørbedrifter. Fra sitt knutepunkt i Møre og Romsdal har klyngen flere av Norges sterkeste internasjonale merkevarer med på laget.

  Arktisk maritim klynge

  har et trettitalls bedrifter fra Troms og Nordland. Klyngen vil utvikle utstyr, design og prosesser som gjør det effektivt, trygt og miljømessig robust å drive maritim virksomhet i arktisk klima.

  DesignArena

  bistår innovative virksomheter med å skape konkurransefortrinn gjennom strategisk design. Klyngepartnerskapet består av 25 bedrifter som arbeider med industri-, interaksjons- og servicedesign og har tilhold i Hordaland og Sogn og Fjordane.

  Ocean Ingredients Cluster

  har bedrifter som gjør restråstoff som tidligere ble regnet som avfall fra fiskeri og havbruk, om til verdifulle marine oljer og proteiner som brukes i næringsmidler, helsekost, legemidler med mer. De 18 bedriftene i klyngen har tilhold langs kysten fra Sogn og Fjordane til Trøndelag.

  Subsea Valley

  består av bedrifter i Buskerud og Akershus som leverer produkter og tjenester til operatørselskapene i olje- og gassektoren. Bedriftene i klyngen har to tredeler av verdensmarkedet for subsea-installasjoner.

  Mer om Arena-programmet