Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Har din bedrift innovative løsninger for katastrofer og nødhjelpsoperasjoner?

  Norske bedrifter viste nylig fram innovative løsninger til bruk i bistandsmarkedet, i sentrum av Geneve.

  Under navnet «Innovations from Norway» viste norske bedrifter forrige uke at de kan bidra stort i humanitære kriser da Innovasjon Norge, 15 norske bedrifter og to organisasjoner bygget en «flyktningeleir» med innovative løsninger i sentrum av Genève.

  Leiren var plassert på en stor parkeringsplass som tilhører Kirkenes Verdensråd. 150 personer fra FN og humanitære organisasjoner tok turen innom for å se og lære mer om hva norske selskaper kan tilby. Målgruppen var innkjøpere, teknisk personell og fageksperter.
   
  FN og organisasjonene har kontinuerlig behov for nyvinninger og produkter som kan bidra til mer effektiv humanitær innsats. Det er stor etterspørsel etter teknologi og gode løsninger som vi kan tilby fra Norge. Utstillingen i Genève skapte en fin møteplass og gode diskusjoner mellom norske leverandører og de faktiske brukerne i felt, sier Vidar Ellingsen, leder for NOREPS (Norwegian Emergency Preparedness System).   
   

  Selvforsynte

  Innovasjon Norge inviterte til seminarer der representanter for FN og de andre organisasjonene presenterte faglige utfordringer i humanitære situasjoner, som bedriftene besvarte ved å presentere sine løsninger.

  Dette foregikk i en lagerhall utviklet av Bergensbedriften W. Giertsen Hallsystem AS, og strømmen ble levert ved hjelp av en nyvinning med solcellepaneler påmontert taket av hallen. Arrangementet var også selvforsynt med internett, levert over satellitt fra Astrium Services Enterprises AS, som nylig har vunnet rammeavtale med FN for leveranser av satellittbasert kommunikasjon.
   
  - Vi i W.Giertsen HallSystems har satt stor pris på å møte de norske selskapene som stiller ut her, for å diskuterer utfordringer innenfor humanitært arbeid. Det var flott å møte og utveksle informasjon med tilbyderne som fokuserer på innovasjon med formål å skape et bedre liv for utsatte grupper mennesker. Og veldig bra å kunne hjelpe de forskjellige humanitære organisasjonene med å gjøre ting lettete å organisere og bruke, sier Bart Van Ouytsel fra W. Giertsen HallSystems AS.
   
  W. Giertsen har deltatt i NOREPS gjennom mange år og har brukt nettverket til å bygge viktige kontakter og nettverk som er viktige for å vinne kontrakter i dette markedet. 

  Vil ha flere norske bedrifter på banen

  NOREPS er et nettverk og aktivt partnerskap mellom UD, Norges Røde Kors og de fem ledende, norske humanitære organisasjonene, DSB og norske leverandører av varer og tjenester til utviklings- og det humanitære markedet. NOREPS bidrar med rådgiving og kontaktformidling og gir din bedrift tilgang til dette markedet.
   
  FN, beredskaps- og nødhjelpsmarkedet representerer et betydelig marked for leveranser av gode produkter og løsninger. FN alene kjøper årlig varer og tjenester for mer enn 135 milliarder norske kroner. Innovasjon Norge arbeider aktiv for at flere norske bedrifter skal finne veien til dette markedet.

  Har din bedrift produkter og løsninger til dette markedet, ta kontakt!