Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • En av Norges mest attraktive arbeidsplasser

  Innovasjon Norge kom på pallen da Norges mest attraktive arbeidsgivere ble kåret i går kveld. Bare Statoil og Aker Solutions er mer populære blant unge økonomer.

  Innovasjon Norge var i 2012 på femteplass i rankingen, og har dermed klatret to plasser.

  Kåringen gjøres av Universum, som er det største analysebyrået innen Employer Branding (bygging av arbeidsgiveres merkevare) .

  Velger blant de dyktigste

  - Vi i Innovasjon Norge jobber for å bidra til næringsutvikling og vekst i Norge. Vi skal gjøre gründere gode og sørge for at norske bedrifter vokser og hevder seg i internasjonal konkurranse. For å levere på de målene trenger vi dyktige medarbeidere. En tredjeplass på Universums ranking bekrefter at vi er en attraktiv arbeidsplass og kan velge blant de dyktigste, sier en fornøyd HR-direktør Linda Kayser.

  - Alle arbeidsgivere i Norge er konkurrenter i denne rankingen – så dette er virkelig en fjær i hatten, forsetter Linda. Sammenlignet med de andre aktørene som har store budsjetter for employer branding er dette et helt supert resultat!

  Karriereorienterte økonomer

  Blant landets yrkesaktive innen økonomi har Innovasjon Norge klatret og er den tredje mest attraktive arbeidsgiveren. I undersøkelsen ser man også at økonomene flakker mest med blikket og nesten en tredjedel kan se for seg å bytte arbeidsgiver det kommende året.

  - Dette underbygger vel hypotesen om at økonomer er mer karriereorienterte og oftere tenker «next step» i karrieren, mens ingeniørene mer opptatte av faglig utvikling der de er. Det er uansett spennende at «innovasjon» blir viktigere – også blant økonomer. Dette er et tema som Universum vil fokusere nærmere på i 2014, sier leder i Universum Norge, Lars Digerud.

  Topp 10 - Norges mest attraktive arbeidsgivere - Økonomi
  1. Statoil
  2. Aker Solutions
  3. Innovasjon Norge
  4. DNB
  5. Google
  6. Telenor
  7. McKinsey & Company
  8. Det Norske Veritas
  9. Norges Bank
  10. Utenriksdepartementet

  Blant teknologer er Statoil den mest populære arbeidsgiveren, men IT-folk setter Google aller høyest.