Hopp til innhold
  • EN
  • Logg inn
  • Fisk er råkult

    På en marin studentbootcamp som ble arrangert under Sjømatdagene på Hell fikk kreative studenter utarbeide og presentere spennende løsninger på hvordan innovasjon kan bidra til økt videreforedling av sjømat i Norge.

    - Fisk er råkult og hovedgrunnen til at fiskenæringen er så spennende er at det er så sjukt mange utfordringer å ta tak i. Jeg har lyst å løse alle sammen, sier en engasjert Erle Saltvedt som studerer industriell kjemi og bioteknologi ved NTNU. 

    Mangel på full utnyttelse

    Som deltaker på marin studentbootcamp har 16 studenter, med forskjellig studieretning, gjennomført en intens fem dagers arbeidsøkt hvor de de har satt seg inn i hele verdikjeden til sjømatnæringen og dens utfordringer. Og mangel på full utnyttelse av råvaren var det som utpekte seg i studentenes ferske øyner. Uten å ha diskutert seg i mellom valgte alle studentene å arbeide med bærekraftige løsninger innen foredling av restråvare som kan bidra til økt lønnsomhet i sjømatnæringen.

    Studentene studerer på universiteter i henholdsvis Bergen, Trondheim, Tromsø, Ålesund og Bodø.