Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • - Kult på speed date

  For første gang har Innovasjon Norges ledergruppe hatt speed date med næringslivet. - Kult konsept, mener Leif Rune Skymoen i Nansens Neuroscience nettverk, som ønsker større muskler innen helse.

  - 10 minutter! Vi starter NÅ. Her skal det gå speedy.

  Anita Krohn Traaseth snur timeglasset. Administrerende direktør for Innovasjon Norge og resten av ledergruppa sitter klar til å lytte, få innspill og stille spørsmål. Som en av 14 personer skal daglig leder i Nansens Neuroscience nettverk, Leif Rune Skymoen, svare på hvordan norsk næringsliv skal løftes inn i fremtiden og øke verdiskapingen i Norge. Speed datene er representert ved bedrifter, organisasjoner og gründermiljøer i Norge, blant annet Oslo Cancer Cluster, Norsk Gjenvinning, King Crab og Bærum Kommune.

  Må vise muskler!

  - Jeg har fått kjeft fordi jeg har gått ut internasjonalt og sagt at Norge har verdens beste forskere. Det har vi nå fått bekreftet med Nobelprisen. Nå får jeg ikke kjeft lenger, røper Leif Rune Skymoen i Nansens Neuroscience nettverk. Han leder  nettverket som består av 45 forskningsinstitusjoner, bedrifter og aktører innen forskning rundt hjernen og nervesystemet.

  - Norge bør satse enda tyngre på helse. Spesielt innen hjerneforskning og kreft. Her har vi store markeder og konkurransefortrinn som ikke er fullt utnyttet. Alzheimer, som vi jobber med, vil få dobbelt så mange pasienter, og er et marked med enorm betalingsvilje fordi det er en kostnadskrevende sykdom, sier han og kommer med en oppfordring.

  - Vis muskler og «trøkk tel»! Nå ser verden på oss. Vi må ta lederskap!

  Synlig og tilgjengelig

  Rundt lederbordet i VIP-loungen sitter, foruten Krohn Traaseth, strategidirektør Vincent W. Fleischer, reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin, stabdirektør Kjetil Dager, direktør for divisjon Norge, Per Niederbach og Hans Martin Vikdal, direktør for tjenester og programmer. Gjengen lytter og noterer engasjert. Det er administrerende direktør som har initiert speed daten med næringslivet. Hun er også i gang med å speed date alle de ansatte i selskapet og skal reise Norge og verden rundt for å få innspill fra sine kollegaer. Å møte de som kjenner historien er essensielt for å forstå hvordan vi skal skape vekst og bærekraftig utvikling, mener hun.

  - Det viktigste vi kan gjøre nå er å lytte. Så gjør vi endringer. Vi skal gjøre oss synlige, engasjerte og tilgjengelige, forteller Krohn Traaseth som startet i stillingen 15. september i år.

  - At folk tar seg tid til å kommer til oss med genuine innspill slik at vi best skjønner hvordan vi bør endre oss, er bare strålende, sier direktøren som allerede gleder seg til neste speed date med næringslivet 20. november.

  Positiv vind i innovasjonsmiljø

  Anders Mjåset, styreleder for gründerkollektivet Mesh, er også på speed date i dag.

  - Jeg jobber for å endre innovasjonsmiljøet i Norge. I dette miljøet er Innovasjon Norge en av de viktigste aktørene. Det å dele tanker om framtiden er verdifullt, forteller Mjåset som selv er gründeren bak Prampack. Han etablerte Mesh i Oslo i 2012, et gründerhus som knytter entreprenører sammen og tilbyr kontorplass, møterom og kafé.

  - Det er en positiv vind i innovasjonsmiljøet nå og et bedre samspill mellom gründere, politikere og næringsliv enn tidligere. Å få komme helt inn på ledelsen til Innovasjon Norge og bli sett på som en viktig og seriøs aktør, gjør meg optimistisk, sier han.

  Sette internasjonal standard

  - 1 minutt igjen!

  Anita Krohn Traaseth er streng. Sanden er i ferd med å renne ut av timeglasset for Anders Mjåset. Speed daten er på 10 minutter. Skal alle lyttes til, må tidsskjemaet holdes.

  - Vi må ikke kun se på hva som skjer i Norge, men hele tiden måle oss mot den internasjonale arenaen, anbefaler Mesh-lederen og ser Anita dypt i øynene.

  - Speed date var kulere enn jeg trodde! Nå venter jeg spent på fortsettelsen, smiler han.