• EN
 • Logg inn
 • Bioenergi-satsing nominert som årets klimatiltak

  Dugnadsgjengen som bygde anlegget i Meldal kommune Orkla Brensel AS
  Dugnadsgjengen som bygde anlegget i Meldal kommuneOrkla Brensel AS
  Meldal kommune er en av 5 nominerte kandidater til prisen Årets lokale klimatiltak for sin satsing på bioenergi i kommunale bygg. Innovasjon Norge har fra starten av vært aktivt inne i prosessen med å realisere prosjektet

  Prisen deles ut av KS og Zero, og formålet er å premiere smarte klimaløsninger utviklet i norske kommuner og fylkeskommuner. I kriteriene vektlegges blant annet politisk vilje til å realisere innovative og effektive klimatiltak, med høy overføringsverdi til andre kommuner.

  Bioenergi fra skogflis

  I Meldal kommune varmes to store kommunale bygg opp med bioenergi fra skogflis. Ildsjel bak prosjektet er Hans Christian Borchsenius i Orkla Trebrensel AS, som kontakt med Innovasjon Norge for å se på muligheten til å motta støtte til en flisterminal i kommunen. Vi støttet prosjektet med midler fra bioenergiprogrammet, og sammen med bønder og næringsdrivende ble det satt opp en stor flisterminal. Samarbeidet fortsatte med ytterligere midler over bioenergiprogrammet, og det ble videre investert i to flisfyringsanlegg som nå har bidratt til at Meldal Kommune fyrer med kortreist biovarme og er nominert til årets lokale klimapris.

  Utmerkelsen deles ut under Zerokonferansen på Folketeatret i Oslo 12. november.

  Kontakt

  Øyvind Halvorsen, Programleder Innovasjon Norge Landbruk og marin
  Tlf: 900 48 741, epost: oyvind.halvorsen@innovasjonnorge.no

  Vidar Andreassen, Seniorrådgiver Innovasjon Norge Sør-Trøndelag
  Tlf: 73 87 62 70, epost: vidar.andreassen@innovasjonnorge.no