Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Debatten på Arendalsuka: Hva skal det innovative Norge satse på?

  I panelet under debatten deltok både aktive næringsutøvere og politikereBernt Erik Ellingsen/Innovasjon Norge
  - Vi må videreutvikle de virkemidlene som fungerer best. Det sa næringsminister Monica Mæland i den næringspolitiske debatten som Innovasjon Norge arrangerte under Arendalsuka fredag.

  Næringsministeren ble utfordret og oppfordret av et engasjert publikum og panel, og nevnte særlig fire områder som må løftes fram for at Norge skal bli et av verdens mest innovative land; forutsigbare rammevilkår, dristigere innovasjon, smartere bruk av ressursene våre og at norske bedrifter må bli mer innovative.

  - Som innovasjonsminister er jeg ikke bare opptatt av å øke innovasjonsinnsatsen. Jeg er enda mer opptatt av at innovasjonsinnsatsen får resultater: Verdiskaping, vekst og velferd. Vi skal også forenkle, forbedre og fornye innovasjonspolitikken, sa Mæland.

  Utfordringer

  Administrerende direktør Finn Kristian Aamodt var i sin innledning opptatt av samspillet mellom forskning og næringsutvikling.

  - Vi må sikre at forsknings- og innovasjonspolitikken henger sammen, og svarer på de utfordringene samfunnet vårt står over. Aamodt pekte på at samfunnsutfordringer innenfor områder som miljø, klima, helse og velferd trenger dristig innovasjon for å bli løst.

  - Disse utfordringene løser seg ikke selv. Vi må mobilisere kunnskapsinstitusjonene og bedriftene til å levere de gode løsningene sammen. Ikke minst trenger vi det for at Norges skal ha flere bein å stå på framover, sa Aamodt.


  Bredt panel

  I panelet under debatten deltok både aktive næringsutøvere og politikere: administrerende direktør John G. Bernander fra Kristiansand-bedriften Viking Heat Engines, Anne Grete Ellingsen, ledere for næringsklyngen GCE NODE i Agder, professor Arne Isaksen ved Universitetet i Agder, Else-May Botten, næringspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet og Stortingsrepresentant for Venstre, Sveinung Rotevatn. I tillegg deltok Kenny Strandberg fra Green Tech Marine, som tidligere i år ble kåret til Årets gründer. Han sammenlignet for øvrig det å være gründer som å sette utfor i en hoppbakke uten å vite helt hvordan man skal lande.


  Viktig møteplass

  Debatten som Innovasjon Norge arrangerte i samarbeid med Arendalsuka samlet rundt regnet 260 tilhørere og deltakere. Administrerende direktør Finn Kristian Aamodt i Innovasjon Norge var svært fornøyd med arrangementet.

  - Det er viktig og riktig at Innovasjon Norge aktivt legger til rette for debatt og møteplasser der næringsliv og næringspolitikere kan utveksle meninger, slik vi gjorde i dag. Dette er også en del av Innovasjon Norges rolle.