Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Fishbones vant innovasjonsprisen på ONS i Stavanger

  Rune Freyer fra Fishbone mottok prisen fra olje- ogenergiminister Tord Lien.Sindre Mekjan, Forskningsrådet
  Fishbones har utviklet teknologi som erstatter hydraulisk fracking med en mer miljøvennlig metode. Utviklingen er delvis finansiert av Innovasjon Norge og Forskningsrådet.

  Fishbones AS mottok i går the SME Innovation Award på den store olje- og gasskonferansen ONS i Stavanger. Selskapet har også tidligere høstet utmerkelser for teknologien som gjør det mulig å bore mange små hull ut fra en brønn samtidig. Dermed kan oljeselskapene få ut mer olje uten å bruke den svært kontroversielle fracking-teknikken.


  Fishbones holder til i Sandnes og ble etablert i 2004 av Rune Freyer. Selskapet har hatt tre forsknings- og utviklingskontrakter sammen med Innovasjon Norge, og har fått tilbud om et innovasjonslån. De arbeider seg nå inn mot internasjonale markeder i samarbeid med Innovasjon Norges utenlandskontorer og deltar i FRAM-programmet i USA. Også Forskningsrådet har bidratt til utviklingen av teknologien. – Det er viktig for oss å få fram at vi ikke hadde kommet dit vi er i dag uten støtten fra Innovasjon Norge og Forskningsrådet, sier administrerende direktør Eirik Renli. – Dermed hadde vi heller ikke mottatt noen pris i dag.


  Innovasjon Norges administrerende direktør Finn Kristian Aamodt peker på at Fishbones er et godt eksempel på hvordan ny, norsk teknologi bidrar til bedre utnyttelse av oljereservene, samtidig som den reduserer de miljømessige belastningene. – Dette er den typen innovasjon vi trenger, og som gjør at norske selskaper hevder seg i toppen internasjonalt også i lang tid framover, sier Aamodt.


  Det var olje- og energiminister Tord Lien som overrakte prisen. Prisen til store virksomheter gikk til Schlumberger for deres tjeneste som kartlegger reservoarene mens de borrer.


  De andre selskapene som var nominert til SME Innovation Award var Seabox, Control Cutter, Visco og Magseis. Alle disse selskapene har fått støtte til finansiering av sine prosjekter fra Innovasjon Norge.

  For mer informasjon:

  Jan Børre Rydningen, tlf. 90136995, e-post Jan.Borre.Rydningen@innovasjonnorge.no