• EN
 • Logg inn
 • Matstreif 2014 - større enn noensinne

  Matstreif er Norges største matfestival, og kan i år trekke flere hundre tusen mennesker for å oppleve unik norsk mat fra sjø og land.

  På Matstreif kan publikum smake seg gjennom Norge og få innblikk i spennende norsk mat og matkultur. I 2013 opplevde vi svært stor entusiasme og matglede hos rundt 160 000 besøkende og vel 180 utstillere. I år kan tallet bli langt større fordi Matstreif utvider sitt areal betydelig. Det er inngått en avtale med Aker Brygge og Tjuvholmen (Den norske sjømatfestivalen) – Oslos kanskje mest innovative restaurantmiljø. Det vil løfte den kulinariske profilen ytterligere og gi mye, unike muligheter.

  Større gourmetprofil

  – Det kommer til å koke og syde av liv på årets Matstreif! Festivalen er større enn noensinne, og det blir fantastisk å få brukt hele området fra Rådhusplassen til Aker Brygge og Tjuvholmen. Ved å involvere de mange flotte restaurantene våre vil publikum få oppleve enda mer av gourmetaspektet ved festivalen, sier Tomas Nygård, Destinasjonssjef Aker Brygge.

  På Matstreif får hele familien oppleve smaken av Norge.

  På Matstreif får hele familien oppleve smaken av Norge.

  Foto: Innovasjon Norge

  – Dette er en spennende og unik mulighet til å bygge opp under en fantastisk festival og skape oppmerksomhet om norsk kvalitetsmat. Vi tror det nye samarbeidet vil skape en felles følelse for hele byområdet, og gleder oss til å ønske publikum velkommen til en god matopplevelse, sier Hege Skjelbred Hatlemark, Eiendomssjef Tjuvholmen.

  Fra ølbrygging til østersåpning

  Første gang festivalen ble arrangert var i 2005. Som tidligere vil vi satse på et variert spekter av spennende mat- og drikke opplevelser. Her kan publikum smake, kjøpe, lære, konkurrere og la seg underholde. Vi får besøk av landets fremste kokker, og arrangerer spennende kurs både for barn og voksne – med varierte tema fra sjømatretter for barn til østersåpning og ølbrygging for voksne.

  Det er Innovasjon Norge som er arrangør av Matstreif i samarbeid med Landbruks- og matdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet.

  Les mer om Matstreif 2014