Hopp til innhold
  • EN
  • Logg inn
  • Matstreif 2014 - større enn noensinne

    Matstreif er Norges største matfestival, og kan i år trekke flere hundre tusen mennesker for å oppleve unik norsk mat fra sjø og land.

    På Matstreif kan publikum smake seg gjennom Norge og få innblikk i spennende norsk mat og matkultur. I 2013 opplevde vi svært stor entusiasme og matglede hos rundt 160 000 besøkende og vel 180 utstillere. I år kan tallet bli langt større fordi Matstreif utvider sitt areal betydelig. Det er inngått en avtale med Aker Brygge og Tjuvholmen (Den norske sjømatfestivalen) – Oslos kanskje mest innovative restaurantmiljø. Det vil løfte den kulinariske profilen ytterligere og gi mye, unike muligheter.

    Større gourmetprofil

    – Det kommer til å koke og syde av liv på årets Matstreif! Festivalen er større enn noensinne, og det blir fantastisk å få brukt hele området fra Rådhusplassen til Aker Brygge og Tjuvholmen. Ved å involvere de mange flotte restaurantene våre vil publikum få oppleve enda mer av gourmetaspektet ved festivalen, sier Tomas Nygård, Destinasjonssjef Aker Brygge.

    – Dette er en spennende og unik mulighet til å bygge opp under en fantastisk festival og skape oppmerksomhet om norsk kvalitetsmat. Vi tror det nye samarbeidet vil skape en felles følelse for hele byområdet, og gleder oss til å ønske publikum velkommen til en god matopplevelse, sier Hege Skjelbred Hatlemark, Eiendomssjef Tjuvholmen.

    Fra ølbrygging til østersåpning

    Første gang festivalen ble arrangert var i 2005. Som tidligere vil vi satse på et variert spekter av spennende mat- og drikke opplevelser. Her kan publikum smake, kjøpe, lære, konkurrere og la seg underholde. Vi får besøk av landets fremste kokker, og arrangerer spennende kurs både for barn og voksne – med varierte tema fra sjømatretter for barn til østersåpning og ølbrygging for voksne.

    Det er Innovasjon Norge som er arrangør av Matstreif i samarbeid med Landbruks- og matdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet.