Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Med innovative bedrifter på ONS

  En av verdens største olje- og gasskonferanser og utstillinger går av stabelen i Stavanger denne uka. Innovasjon Norge har stands for innovative nykommere i bransjen og for selskaper som jobber med fornybar energi.

  Temaet for årets konferanse er change.  – Verden står midt oppe i store forandringer og store utfordringer. Norske bedrifter kan være med på å løse disse oppgavene, samtidig som de driver god forretning, sier administrerende direktør Finn Kristian Aamodt. Han besøker ONS på onsdag.

  Det er førti år siden første ONS-konferanse, og i år er den større enn noen gang. Messen regnes som den nest viktigste møteplassen for olje- og gassnæringen, etter OTC i Houston. De siste årene har messen også rettet seg mer og mer mot fornybarsektoren.  Det er forventet at over 60 000 besøker messen som varer til torsdag.

  Samarbeider om to utstillinger

  Innovasjon Norge og Forskningsrådet er sammen om standen ONS Innovation Park og Clean Energy Park. Det er første gang det er et eget område på ONS som viser selskaper som jobber med ren energi. På Innovation Park stiller 18 selskaper. Alle har nye, innovative produkter og teknologier å vise fram, og alle er fra porteføljene til Forskningsrådet og Innovasjon Norge.

  - Det er fantastisk å få være med her, sier Helge Brandsæter i Octio AS. Han leder et lite selskap som leverer teknologi til overvåking av olje- og gassreservoarer. Teknologien kan både brukes for til å øke utvinningen og til å redusere risikoen forbundet med oppsprekking av havbunnen og utslipp i havet. - Her står vi sentralt, rett ved Statoil og Olje- og energidepartementet. Det er veldig viktig for oss. Hvis vi hadde måttet stille selv, ville det blitt en liten bortgjemt stand. Da hadde vi ikke vært her i det hele tatt.

  Undertegner avtale om satsing

  Onsdag undertegner Innovasjon Norge, Forskningsrådet, Transnova og Enova en samarbeidsavtale for satsing på miljø- og energiteknologi. Til sammen har de fire aktørene milliardbeløp som skal brukes til å utvikle ny teknologi for å redusere utslipp og finne nye klimaløsninger.