Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Norsk næringsliv med Kongeparet til Myanmar

  I forbindelse med Kong Harald og Dronning Sonja besøk til Myanmar 1. - 5. desember, reiser også en stor næringslivsdelegasjon fra Norge med Anita Krohn Traaseth og Monica Mæland i spissen.

  - Myanmar har en rekke utfordringer i sin moderniseringsprosess, og norske selskaper har teknologi og kunnskap som landet etterspør. For eksempel innenfor elektrifisering, oppbygging av mobilnettet og infrastruktur generelt, som alle er viktige komponenter i utviklingsprosessen som skjer i Myanmar nå, sier Anita Krohn Traaseth administrerende direktør i Innovasjon Norge.

  Til sammen 75 deltagere fra om lag 40 norske bedrifter vil delta i næringslivsdelegasjonen i forbindelse med statsbesøket. Næringslivsprogrammet er bygget opp rundt Myanmars umiddelbare behov, først og fremst energi - både fornybar energi og olje og gass, men også telekommunikasjon.

  - Vi kan bidra med samfunnsansvarlige løsninger, teknologi- og bedriftsaktører som vil lede til flere arbeidsplasser for lokalbefolkningen og en bærekraftig utvikling for Myanmar, sier Krohn Traaseth.

  Ansvarlig norsk næringsliv

  Innovasjon Norge hjelper norske selskaper med generell rådgivning om hvordan drive forretningsvirksomhet i landet, myndighetskontakter, partnersøk og markedsundersøkelser.

  - Vi jobber for at norske bedrifter, små og store, skal ta med seg sin nasjonale kunnskap og konkurransefortrinn internasjonalt. Det er en risiko å gå inn i landet i dag, men vi har lang erfaring med å bistå norske selskaper med å etablere seg og sine løsninger i land som er krevende og under utvikling, sier Krohn Traaseth. 

  Næringsministeren besøker Telenor

  Næringsminister Mæland vil i tillegg til det offisielle programmet for statsbesøket ha politiske samtaler med myanmarske myndigheter om næringslivssamarbeid. I forkant av statsbesøket besøker Mæland lokale mobilforhandlere sammen med Telenors Asia-sjef, Sigve Brekke. Telenor er blant de første store internasjonale investorene i Myanmar, og har nettopp lansert mobiltjenester i landet.

  - Jeg er opptatt av hvordan norske bedrifter kan bidra til å bygge ut viktig infrastruktur, bruke naturressurser på en bærekraftig måte og bidra til god og positiv utvikling i Myanmar. Norge legger stor vekt på prinsipper for samfunnsansvar, miljømessig bærekraft og anstendig arbeid. Norske selskaper som kommer inn i Myanmar kan gå foran som et godt eksempel for lokalt næringsliv ved å sette høye standarder for bedriftens opptreden, sier næringsminister Monica Mæland.

  Kongeparet

  Kongeparet ledsages av utenriksminister Børge Brende, næringsminister Monica Mæland, statssekretær Kåre Fostervold, Olje- og energidepartementet og statssekretær Lars Andreas Lunde, Klima- og miljødepartementet og Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge.  

  Innovasjon Norge koordinerer og gjennomfører næringslivsdelegasjoner i forbindelse med statsbesøk ved DD.KK.MM Kongeparet på oppdrag fra Nærings –og fiskeridepartementet.