• EN
 • Logg inn
 • Norsk næringsliv med Kongeparet til Myanmar

  Yangon - ikke lenger hovedstad, men den viktigste byen for næringsliv i Myanmar. Thinkstock
  Yangon - ikke lenger hovedstad, men den viktigste byen for næringsliv i Myanmar.Thinkstock
  I forbindelse med Kong Harald og Dronning Sonja besøk til Myanmar 1. - 5. desember, reiser også en stor næringslivsdelegasjon fra Norge med Anita Krohn Traaseth og Monica Mæland i spissen.

  - Myanmar har en rekke utfordringer i sin moderniseringsprosess, og norske selskaper har teknologi og kunnskap som landet etterspør. For eksempel innenfor elektrifisering, oppbygging av mobilnettet og infrastruktur generelt, som alle er viktige komponenter i utviklingsprosessen som skjer i Myanmar nå, sier Anita Krohn Traaseth administrerende direktør i Innovasjon Norge.

  Til sammen 75 deltagere fra om lag 40 norske bedrifter vil delta i næringslivsdelegasjonen i forbindelse med statsbesøket. Næringslivsprogrammet er bygget opp rundt Myanmars umiddelbare behov, først og fremst energi - både fornybar energi og olje og gass, men også telekommunikasjon.

  - Vi kan bidra med samfunnsansvarlige løsninger, teknologi- og bedriftsaktører som vil lede til flere arbeidsplasser for lokalbefolkningen og en bærekraftig utvikling for Myanmar, sier Krohn Traaseth.

  Ansvarlig norsk næringsliv

  Administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth (Foto: Jo Michael)

  Administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth
  (Foto: Jo Michael)

  Innovasjon Norge hjelper norske selskaper med generell rådgivning om hvordan drive forretningsvirksomhet i landet, myndighetskontakter, partnersøk og markedsundersøkelser.

  - Vi jobber for at norske bedrifter, små og store, skal ta med seg sin nasjonale kunnskap og konkurransefortrinn internasjonalt. Det er en risiko å gå inn i landet i dag, men vi har lang erfaring med å bistå norske selskaper med å etablere seg og sine løsninger i land som er krevende og under utvikling, sier Krohn Traaseth. 

  Næringsministeren besøker Telenor

  Næringsminister Mæland vil i tillegg til det offisielle programmet for statsbesøket ha politiske samtaler med myanmarske myndigheter om næringslivssamarbeid. I forkant av statsbesøket besøker Mæland lokale mobilforhandlere sammen med Telenors Asia-sjef, Sigve Brekke. Telenor er blant de første store internasjonale investorene i Myanmar, og har nettopp lansert mobiltjenester i landet.

  - Jeg er opptatt av hvordan norske bedrifter kan bidra til å bygge ut viktig infrastruktur, bruke naturressurser på en bærekraftig måte og bidra til god og positiv utvikling i Myanmar. Norge legger stor vekt på prinsipper for samfunnsansvar, miljømessig bærekraft og anstendig arbeid. Norske selskaper som kommer inn i Myanmar kan gå foran som et godt eksempel for lokalt næringsliv ved å sette høye standarder for bedriftens opptreden, sier næringsminister Monica Mæland.

  Kongeparet

  Kongeparet ledsages av utenriksminister Børge Brende, næringsminister Monica Mæland, statssekretær Kåre Fostervold, Olje- og energidepartementet og statssekretær Lars Andreas Lunde, Klima- og miljødepartementet og Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge.  

  Innovasjon Norge koordinerer og gjennomfører næringslivsdelegasjoner i forbindelse med statsbesøk ved DD.KK.MM Kongeparet på oppdrag fra Nærings –og fiskeridepartementet.

  For mer informasjon om besøket:

  Kontakt Kristin Welle-Strand - 93 45 83 03