Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Norsk næringsliv møter nye muligheter i Vietnam

  Næringsminister Monica Mæland åpnet norsk næringslivs besøk til Vietnam. Mer enn 100 deltakere bruker dagene til å diskutere økt samarbeid mellom norske og vietnamesiske selskaper.

  Næringslivet besøker Vietnam i forbindelse med at D.K.H. Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit er på offisielt besøk i landet.

  Oppdrett, olje og gass

  I Asia er det bare Kina som har større økonomisk vekst enn Vietnam. Flere norske bedrifter er allerede godt etablert, og det er behov for norsk teknologi på en rekke områder. Vietnamesisk skipsindustri er på vei opp igjen etter en vanskelig periode, oppdrettsnæringen er sterk og det er en rivende utvikling innenfor olje og gass.

  – Vietnam er et stort marked for norske selskaper, sier Ole Henæs, leder for Innovasjon Norges virksomhet i Vietnam.

  – Dette landet opplever en sterk vekst og har behov for solide samarbeidspartnere, slik som de norske. Langsiktige satsinger og godt samarbeid her kan gi svært gode resultater for de norske virksomhetene, sier Henæs.

  Senere denne uken åpner norske Vinomarine en ny fabrikk i Vietnam, for å produsere utstyr til skip der. Design og utvikling foregår i Norge, produksjonen i Vietnam. Bak Vinomarine står de norske selskapene Libra, Jets og IMS. Pharmaq, som utvikler vaksiner for oppdrettsnæringen og EWOS, som produserer fôr, er blant de norske selskapene som er godt etablert i Vietnam. Det samme er blant andre Karmsund Maritime, Steinsvik, Brødrene Dahl, TTS, Conexus, og Kongsberg Maritime.

  Norsk næringsliv kan bidra til vekst

  Blant temaene for møtene er hvordan samarbeid med norsk næringsliv kan bidra til ny vekst i maritim sektor i Vietnam, utveksling av erfaringer fra olje og gass-industrien i Vietnam og muligheter for utvidet felles satsing på IKT. Flere norske selskaper innenfor disse bransjene er etablert i Vietnam i dag, og med den veksten landet opplever, er mulighetene for å lykkes gode. I dagene som kommer møtes representanter fra vietnamesiske og norske myndigheter, samt fra norske og vietnamesiske selskaper til rundebordskonferanser og større seminarer. Kronprinsparets besøk er sentralt for å åpne dører for de norske virksomhetene, gjennom sine møter på ulike nivåer.

  Innovasjon Norge er ansvarlig for programmet for næringslivet. Det varer fram til lørdag kveld.