Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Norsk selskap lanserer Android smarttelefon for ekstreme miljøer

  IT-selskapet BARTEC PIXAVI lanserer verdens første Android smarttelefon for bruk i eksplosjonsfarlige miljøer. Produktet er en revolusjon innen olje- og gassbransjen og kunder over hele verden har forhåndsbestilt produktene.

  - Vi har lykkes med å lage et produkt som har samme ytelse og brukervennlighet som vanlige smarttelefoner for konsumenter. Produktet har flere unike egenskaper som for eksempel et 3500 mAh batteri, 4.6 tommers retinaskjerm, kapasitiv touchskjerm som kan brukes med hansker, tre HD kamera samt 3G og Bluetooth, forteller Christian Rokseth daglig leder i Pixavi.

  Stiller strenge krav til produktet

  Produktet er egensikkert og selskapet er straks klar med sertifisering etter IECEx og ATEX standardene for elektronikk i eksplosjonsfarlige områder. Disse eksplosjonsfarlige områdene finnes i olje- og gassindustrien, kjemisk industri, gruver og i flere industrielle produksjonsprosesser.
   
  - Kundene våre krever Sone 1 sertifisering, en sertifisering som stiller veldig store krav til design og utforming av produktet, sier prosjektleder Andreas Parr Bjørnsund.
   
  Produktet kommer med Android 4.3 Jelly Bean og man kan ha akkurat de samme applikasjonene som en vanlig Android smarttelefon. I tillegg er produktet ekstremt støtsikkert og vanntett.
  - Dette åpner opp for helt nye måter å jobbe på i disse industriene. Vi har også utviklet en videokonferanseapplikasjon. Dette gjør at brukeren kan ha videokonferanser og streame live HD video fra Ex området. Man kan jobbe smartere ved å løse problemer med fjernhjelp, samt redusere reisetid og kostnader. Vi ser en økt interesse for video som en del av integrerte operasjoner, spesielt offshore. Vi har også lagt opp til å bruke tredjepart Apps, for eksempel ERP systemer fra SAP og andre for inspeksjoner og lignende, forteller Andreas.

  Smarttelefonen er utviklet og produsert i Norge av BARTEC Pixavi på oppdrag fra et av verdens største oljeselskap.

  Forhåndsbestillinger fra hele verden 

  Innovasjon Norge har siden 2002 jobbet sammen med Pixavi, fra de startet opp og helt frem til lanseringen. I 2011 ble selskapet tildelt IFU-tilskudd på 1,5 millioner kroner.
   
  - Innovasjon Norges IFU-ordning (Industrielle forsknings- og utviklingskontrakter) baseres på en samarbeidsavtale mellom en leverandørbedrift og en kundebedrift, i dette tilfellet Pixavi og et av verdens største oljeselskap. Ordningen skal bidra til samarbeid og utvikling av nye produkter og løsninger som fører fram til internasjonal markedssuksess. Og det gleder oss at Pixavi med sin smarttelefon har lykkes med dette prosjektet, sier Ketil Lundgaard, direktør for entreprenørskap og internasjonalisering i Innovasjon Norge.
   

  Smarttelefonen er tilgjengelig for salg fra slutten av juni 2014, og selskapet viser frem produktet på Innovasjon Norges stand under Mobile World Congress i Barcelona 24-28 februar. Lanseringen skjer stegvis og selskapet lanserer en rekke tilleggstjenester og produkter som sammen utgjør en helt unik kommunikasjonsløsning for bransjen. Partnere og kunder over hele verden har allerede forhåndsbestilt eksemplarer.
   
  - Vi er veldig stolte av at produktet er utviklet og produsert i Norge. Samarbeidet med Innovasjon Norge, både lokalt, sentralt og internasjonalt har vært svært viktig for prosjektet, avslutter Christian.

   

  Kjøpt opp av tysk markedsleder

  Det var dette produktet som vekket BARTECs interesse i det lille norske selskapet for ca. ett år siden. En invitasjon til BARTECs hovedkontor i Tyskland førte til et oppkjøp som ble offentliggjort i november 2013.
   
  - Det har vært en lang og spennende utviklingsprosess der vi har bygd kompetanse og et helt unikt team. Det er ikke mange selskap på vår størrelse som kan utvikle en smarttelefon fra bunnen av, sier en stolt daglig leder Christian Rokseth.