Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Ny undersøkelse blant små og mellomstore bedrifter

  Hva vet norske bedrifter om immaterielle rettigheter? Innovasjon Norge og Patentstyret har gjennomført en omfattende undersøkelse for å avdekke kunnskap om og bruk av immaterielle verdier og rettigheter blant små og mellomstore bedrifter (SMBer) i Norge.

  Undersøkelsen er en del av et samarbeidsprosjekt mellom Innovasjon Norge og Patentstyret. Samarbeidet omhandler etableringen av en veilednings- og rådgivningstjeneste for SMBer. Prosjektet skal bidra til økt bevissthet om immaterielle rettigheter og rettigheter i SMBer og til bedre utnyttelse av slike verdier i bedriftene

  Undersøkelsen har tatt for seg kunnskap om immaterielle verdier, utnyttelse av immaterielle rettigheter og bevissthet om temaene i styret og ledelsen. Bedriftene har også svart på spørsmål om hvilke tjenester de har benyttet og om fremtidig tjenestebehov. Resultatene fra undersøkelsen er nyttige for samarbeidsprosjektets arbeid med utforming av ulike verktøy og tjenester knyttet til immaterielle verdier og rettigheter, tilpasset SMBers behov.

  Du kan lese mer om immaterielle rettigheter her.