Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Nytenkning rundt framtidens Innovasjon Norge

  Tiden er inne for å fornye, forbedre og forenkle i samarbeid med relevante aktører. Les Anita Krohn Traaseth sitt svarinnlegg til IKT-Norges kommentar i Finansavisen, 16. september 2014.

  Kjære IKT-Norge!

  Tusen takk for åpent brev i Finansavisen 15. september. Dette vet dere at jeg har sansen for: åpenhet.

  Dere har helt rett i at jeg står overfor en stor oppgave. VI står overfor en stor oppgave. Å lede en kompleks, kunnskapsintensiv organisasjon som skal være et kraftsenter for utviklingen av norsk innovasjons- og verdiskapingsevne, som alle har en formening om og som er i endring, det er rett og slett en svært motiverende lederoppgave.

  Bidrar til fremvekst

  Innovasjon Norge har gjennom ti år bidratt til fremvekst av tusenvis av konkrete nyskapingsprosjekter. Men vi må ikke glemme å formidle at vi har en spesiell rolle. Vi har som formål å bidra til å utvikle distriktene, øke innovasjon i næringslivet over hele landet, profilere norsk næringsliv og Norge som reisemål. Derfor handler ikke Innovasjon Norge kun om å satse på gründere og nytt næringsliv. Vi skal også bistå i omstilling av etablert næringsliv og ivareta samfunnsoppgaver som handler om noe mer enn internasjonalt vekstpotensial.

  Min første oppgave blir derfor å gå inn i denne jobben uten å være historieløs, og å demonstrere en ydmykhet for hvilke skuldre jeg står på. Når det er sagt; med et internasjonalt og lokalt samfunn i stor endring, enkeltnæringer og virksomheter som konkurrerer i den digitale epoken, tydelige tilbakemeldinger og erfaring fra de første ti årene, er tiden her for å fornye, forbedre og forenkle. Innovasjon Norge står foran en ny epoke. Uten tvil. Denne epoken skal forstås og forankres i samarbeid med våre oppdragsgivere, kunder, kolleger og andre relevante aktører og premissleverandører.

  Vilje til nytenkning

  Før jeg tiltrådte gikk jeg bredt ut både internt og eksternt og ba om innspill om hvordan Innovasjon Norge best mulig kan løse sitt samfunnsoppdrag. Responsen lot ikke vente på seg. Jeg mottok hundrevis av gode innspill, blant dem fra IKT Norge, til forbedringer av tilbudene Innovasjon Norge skal levere, og forslag til nye. Disse innspillene tar jeg med meg inn i endringsarbeidet. Jeg kan love at det ikke skal stå på viljen til nytenkning og samarbeid i arbeidet med å skape et Innovasjon Norge 2.0. Dere skal også vite at endringsviljen hos mine nye kolleger er imponerende tilstede. Følg med videre, dere vil bli oppdatert, invitert og inkludert.

  Med hilsen,
  Anita Krohn Traaseth
  Administrerende direktør i Innovasjon Norge