Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Styrket samarbeid mellom Norge og Brasil

  Innovasjon Norge har sammen med Norges Forskningsråd signert intensjonsavtaler med det brasilianske innovasjonsbyrået FINEP. Hensikten er å forsterke samarbeidet mellom Brasil og Norge innen olje og gass.

  Begge land har sterk kompetanse på feltene, som en nå ønsker å dra gjensidig nytte av.

  -       Det er en glede å være her i Rio som ny administrerende direktør i Innovasjon Norge, og signere denne avtalen mellom Brasil og Norge som min første formelle jobben. Denne avtalen er et solid fundament for fremover, og avtalen er viktig for fremtidig samarbeid. Nå ser vi frem til å gå videre med dette flotte samarbeidet som vi allerede har hatt i mange år, et samarbeid som fungerer veldig godt. Jeg er overbevist om at det er store muligheter i fremtiden, sier Anita Krohn Traaseth til Norsk Brasiliansk Handelskammer.

  -  Brasil og Norge er begge viktige nasjoner i olje- og gass-sektoren. Vi deler utfordringer, og vi forventer nå å se flere synergier. Jeg tror at avtalen vil føre til konkrete handlinger og videre oppfølging på samfinansiering innenfor forskning og utvikling", sier generalkonsul Helle Klem.