Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Vil ha ansvarlig norsk næringsliv til Myanmar

  Med kongeparet i spissen har Innovasjon Norge denne uken hatt med representanter fra 40 bedrifter til Myanmar for å utforske mulighetene der. Og det er mange muligheter for norske bedrifter som har erfaring fra Asia eller markeder i utvikling. Men, det er viktig å ta med internasjonale standarder i bagasjen, spesifiserer Innovasjon Norge.

  - Myanmar er ikke et marked for mindre bedrifter uten Asia-erfaring. Landet har en rekke utfordringer i sin moderniseringsprosess, og norske selskaper har teknologi og kunnskap landet trenger, sier Anita Krohn Traaseth administrerende direktør i Innovasjon Norge.

  Særlig innenfor elektrifisering, oppbygging av mobilnettet og infrastruktur har norske selskaper relevant erfaring og kompetanse. Dette er viktige komponenter i utviklingsprosessen som skjer i Myanmar nå.

  Ansvarlighet

  Innovasjon Norge mener det er essensielt at norske bedrifter som opererer her, eller ønsker å komme inn på markedet, opptrer ansvarlig. Vi kan bidra med samfunnsansvarlige løsninger, teknologi- og bedriftsaktører som vil lede til flere arbeidsplasser for lokalbefolkningen og en bærekraftig utvikling for Myanmar, men da må det gjøres riktig fra starten av, understreker Krohn Traaseth, og legger til at Innovasjon Norge har spesialkompetanse nettopp på dette.

  Døråpner for norsk næringsliv i utlandet

  Norsk næringsliv i Myanmar er i veldig tidlig fase. Det er de store selskapene som i første omgang er kommet inn, som for eksempel Telenor, Eltek og Jotun, og nå begynner de mellomstore bedriftene med erfaring fra andre land i Asia også å etablere seg.

  Utekontorene til Innovasjon Norge er sammen med resten av Team Norway med på å åpne dører i utlandet. Under statsbesøk og næringslivsdelegasjoner får vi mulighet til å trekke på kontakter på det høyeste myndighetsnivået. Det er klart at det er lettere når norske politikere og kongehuset fronter næringslivet. I Myanmar har Norge bygd et godt omdømme og det er viktig at vi jobber videre med dette gjennom ansvarlig norsk næringsliv, sier Krohn Traaseth.

  Bredden i norsk næringsliv

  Næringslivsprogrammet i forbindelse med dette besøket er bygget opp rundt Myanmars umiddelbare behov, først og fremst energi - både fornybar energi og olje og gass, men også telekommunikasjon.

  Delegasjonen representerer en unik bredde med forskjellige aktører, med en ting til felles; et kombinert ønske om å gjøre en forskjell der hvor behovene er størst og samtidig se mulighetene for å posisjonere norsk kjernekunnskap, produkter og løsninger i et nytt vekstmarked. Summen av dette nettverket og samarbeidet mellom aktørene er nødvendig framover, sier Krohn Traaseth.