Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • - Den norske gründerscenen gnistrer!

  Julie Hanna, President Obamas innovasjonsambassadør, var i Norge denne uka for å diskutere hvordan vi kan skape flere globale gründere. – Jeg er imponert over Norges nye skapertrang, sier seriegründeren som har sett en stor endring de fire årene hun har samarbeidet med Innovasjon Norge i Silicon Valley. 

  Global innovasjon har vært tema for en spennende uke med besøk av den anerkjente, amerikanske seriegründeren Julie Hanna. Hun har blant annet hatt møte med næringsministeren, slottet, næringslivsledere, gründere og ledelsen i Innovasjon Norge.  

  - Den norske gründerscenen er mer levende enn noensinne. Jeg er imponert over energien, ambisjonene og den skapertrangen jeg opplever nå, sier amerikaneren som har god kjennskap til det norske startup-miljøet. Hun har vært mentor og rådgiver for mer enn 100 norske selskaper gjennom vårt Tech Incubator- program (TINC) for gründere i Silicon Valley. Siden 2012 har hun vært en god støttespiller og rådgiver for Innovasjon Norges TINC program.

  - Da jeg begynte å jobbe med norske gründere var mange skeptiske og sa at «slik gjør vi det ikke i Norge». De var mindre frampå, mer beskjedne. Det har skjedd en kulturendring. I dag møter jeg mange nordmenn som har minst like crazy ideer og ambisjoner som gründerne i Silicon Valley.

  Tenk stort fra start

  Julie Hanna ble i mai i år utnevnt av president Obama til Presidential Ambassador for Global Entrepreneurship (PAGE). Initiativet fra 2014 skal bygge partnerskap mellom det offentlige og private for tilgang på kapital, kompetanse og muligheter, og Hanna bidrar til å utvikle framtidens gründere både i og utenfor USA. Hun er også styreleder i Kiva, verdens første og største crowdfundingselskap for globale gründere.

  - Ha store drømmer og ambisjoner. Tenk stort fra start. Det er gründerne som tror de kan løse verdensproblemene, som faktisk gjør det, råder Julie norske gründerne.  Selv har hun bakgrunn fra Egypt og flyktet fra borgerkrig til USA hvor hun bygget seg opp som teknolog, gründer, investor og mentor. 

  - Talent er universelt, men ikke mulighet. Med flyktningebakgrunn selv vet jeg hvor viktig det er å gripe muligheter når de dukker opp. Det er ikke alle forunt, sier hun.

  Stor inspirasjon

  På alumni hos Innovasjon Norge fikk hun møte gründerne som skal bli med på TINC-programmet som starter denne uka. Her ble det også gjensyn med mange av gründerne hun har jobbet i Silicon Valley, som Johan i Kahoot og Kim Humborstad i Zwipe som begge har gjort internasjonal suksess.   

  - Julie har inspirert gründere fra hele verden gjennom sin personlighet, erfaring og engasjement. Vi er veldig  heldige som får samarbeide med henne og bidra til at norske gründere blir bedre rustet til å sette Norge på det internasjonale kartet, sier Gro Dyrnes, direktør for Innovasjon Norges kontor i Silicon Valley.